Annons

Veckans söndagssummering – v 18 – 2015

Efter en långhelg som heter duga är det äntligen söndag på riktigt (jag har haft lördags-feeling i flera dagar nu) och det har blivit dags att summera de senaste nyheterna och snackisarna som florerat på nätet. Kortveckan till trots blev det här söndagssvepet extra långt. Håll i er!
Dux har släppt en ny serie sängar under namnet DUX Color Edition, klädda i specialvävt tyg från anrika Bogesunds Väveri i färgerna; pink, stone, grey, cream, purple och sand. Lite för höga för min smak kanske, men den quiltade looken var flott. 
Och i tidningsbranschen händer det grejor. Nu är det officiellt att stjärnstylisten Lotta Agaton kliver in som Creative Director på Residence (som hon ju faktiskt var med och startade). Spännande!
Tidningen Sköna Hem är också aktuella med att ha utsett ”Årets möbel 2015”. Prestigepriset gick till fåtöljen Chester av Thomas Sandell och Pierre Sindre, från Källemo.
Nordsjö har släppt en ny kulörkollektion med fem finfina teman. Jag önskar mig bara roligare namn på färgkoderna. Varför kan inte måleriföretagen inspireras lite mer av nagellackstillverkare som OPI och Essie
Norrgavel inreder visningslägenhet i Rindö Hamn. Nordiska neutraler mot smutsiga pasteller. 
Ljungbergs Factory lanserar fyra nya mönster av Stig Lindberg tryckt på ekologisk bomullssatin. Kuddar, bäddset och kimonos (!) i gult, blått, grönt och rosa!
Photowall och Mini Empire har lanserat en ny tapetkollektion med namnet Around the World. Se mer HÄR! Och veckans mest ombloggade lägenhet är otvivelaktigt denna NY-inspirerade loftlägenhet i Göteborg.
Här bor idag Kiki Wallmansson som grundade modemärket SVEA. Det tjusiga grå köket i all ära…. men badrummet, I rosa. Vilken bubbelgumsdröm! Se mer HÄR och HÄR och ha en riktigt fin start på vecka 19!
Foto: Dux, Residence, Källemo, Norsjö, Norrgavel, Ljungbergs, Photowall, Alvhemmäkleri

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Blir spännande att se om man märker någon skillnad i Residence framöver. Residence som redan är favorit bland tidningsutbudet.

 • Anonym skriver:

  Den där duschen är bland det snyggaste jag sett!

 • designbylinda skriver:

  Fina bilder. ☺

 • Lone Kisbye skriver:

  Hej
  Først og fremmest tak for en vældig god blog.
  Jeg har lige set jeres indlæg om farvenavne fra måleriföretagen. Super fin sammenligning med nailpolish brands :-). Måske vi skulle skabe nogle smukke farver og navngivning sammen – kontakt mig gerne. Mange hilsener fra Lone Kisbye, Flügger farg – København.

 • Decoera skriver:

  Residence är en av mina favoriter också bredvid många. Alla har ju olika stil och inriktning. Noterat att bilderna förändrats med "nya chefredaktören", undrar vad som händer nu? Intressant att få följa…

 • Benington skriver:

  Wow! Superhäftigt badrum!

 • Åsa skriver:

  Mycket smutsrosa nu 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.