Annons

Trend Alert: Rustik keramik

Det senaste året har det skett ett paradigmskifte på finkrogarna. Det vita porslinet har fasats ut till förmån för det mer rustika stengodset och det trendigaste man kan servera på just nu tycks vara just detta. Ruffa tallrikar och handgjorda fat. Lilla Ego, Restaurant Franzén, Volt och Köttbaren i Malmö liksom kockarna Melker Andersson, Danyel Couet, Daniel Rähms och årets stjärnskott Filip Fastén specialbeställer alla sitt porslin från Herta Hilfons brorsson Calle Forsberg. Men vill du anamma trenden finns det ett brett utbud i alla prisklasser. Stilen sitter inte i prislappen utan i att låta udda vara jämnt. Blanda och samla! 

 
Restaurangporslinet Exxent/Xantia kan bara köpas av proffessionella krögare (vad jag vet) men deras serie Fortuna verkar både tålig och populär i restaurangsvängen just nu. Pris från 59 kr tallriken. Mitt bästa budgettips för privatpersoner är däremot serien Nordic Sand serien från Broste Copenhagen. Superfin!, Calle Forsbergs tallrikar kan köpas via hans webbshop. Min favorit är Lotus pris från 360-460 kr. Vill du gå för en liknande känsla har danska RICE en serie handgjorda tallrikar med rustik look, pris 159 kr för en tallrik med ø 23 cm. Sist men inte minst, vårens mest hypade servis? Organiska Wonki Ware från Sydafrika finns att köpa på Artilleriet The Kitchen, skålar och tallrikar som kostar mellan 79 – 899 kr!

Kategorier:

Kommentarer

 • Visst är det snyggt! Var på Melker och Daniels nya ställe Publico för ett par månader sen och såg också den här "trenden" men döm om min förvåning när jag lyfte på tallriken… Där stod det House Doctor… så det är alltså ett alternativ.
  https://ellasinspiration.se/2015/march/rustikt-porslin-hos-publico.html

 • Jag gillar stengods! Så fint med det där rustika. Kul att det är inne 🙂

 • Lena skriver:

  Månses design kom med en ny servis som påminner om samma stuk. Värt att kolla! 🙂

 • Vi köper fina hos Milla keramik… : )

 • Daniela skriver:

  I Göteborg har ju exxent öppnat en liten butik på Södra Larmgatan. Vet inte om detta porslinet finns där men kanske kan man beställa?

 • Fick flash backs från den otroligt trevliga middagen på Ett Hem i februari…uppläggningsfaten…
  Kram Anette

 • Decomillantik.se skriver:

  Keramik är så fint och passar i alla hem!Jättefina bilder!äldre keramik med patina är ljuvligt!

 • Diningandcooking skriver:

  Det är jättefint med keramik och jag tycker också att det är snyggt när man blandar olika sorters tallrikar (ex en kuverttallrik och en annan tallrik för maten).
  http://www.diningandcooking.blogg.se

 • Anna skriver:

  Finns även ett jättefint vitt lite rustikt porslin på market29 i haga. Minns dock inte vart det är från. Ska kolla in alla dina tips nu. Jättesugen på lite nytt i skåpen 🙂

 • caralase skriver:

  Nice collection @@@@

 • Pia skriver:

  Vackra Sthålfaten som flitigt syns i matlagningsprogram finns
  i nätbutik med hämtlager i Amhult, Torslanda.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.