Annons

Mina trädgårdsprojekt 2015

När jag visade en instagrambild på hur jag börjat målat om våra ÄPPLARÖ-utemöbler häromveckan så var det flera läsare som bad om tankarna kring min egen trädgård. Saken är den att vi har en väldigt liten tomt. Vi har istället två ganska stora altandäck som breder ut sig runt huset, en på framsidan av huset och en på baksidan. Marken som vetter mot skogen som ni sett på de HÄR och de HÄR bilderna är allmänning. Mina pytteprojekt för i år? 1) Måla klart utemöblerna 2) Skaffa ett mindre träd (nedsänkt i däcket, eller i en fyrkantig kruka med stenar på toppen). 3) Bygga en klätterställning med armeringsjärn i en större betongkruka 4) Lägga trampstenar 5) Och sist men inte minst. Fixa en liten kryddträdgård modell pallkrage. Har länge letat den perfekta platsen men så sprang jag på den här idén på Pinterest. En mobil sak på hjul vore ju drömmen! Maaartin? Kan du hjälpa mig?

/BILD RADERAD AV UPPHOVSRÄTTSLIGA SKÄL/

Kommentarer

 • Anna-Maria skriver:

  Snyggt det blev när möblerna blev svarta. Vad använde du för typ av färg? Om du ska ha ett träd i kruka så kanske Martin ska fixa så att det trädet också kan vara mobilt? Dom blir ganska tunga fastän de är små! Annars är ju träd infällda i trädäck väldigt snyggt också….(Vår blog är hackad så den ligger nere 🙁 )

 • Martin skriver:

  Klart som korvspad att jag löser det! Ska bli en ära!
  Anna-Marias förslag om infällda träd i altanen är grymt. Jag har själv ett japanskt körsbärsträd infällt på min altan.
  /m

 • Sandra Lind skriver:

  Roligt att läsa! Vi har nollställt en hel trädgård och ska till och börja med altanen på framsidan i vår. Vi funderar också på att ha något träd infällt i altanen och så ska vi gjuta stora krukor i utkanten av altanen, ska bli roligt att se om resultatet blir lika bra som vi tänkt oss 🙂 Nu är det så tomt här, så vi längtar efter lite grönt 🙂

 • JOJO skriver:

  Sånna rundtrampstenar är så himla fina. Vet du vart man kan hitta eller ska du gjuta egna tro? 🙂

 • Anonym skriver:

  Super fint – jag har kryddlåda på hjul – funkar super bra! Odlar även tomater på samma sätt i en låda med hjul 😉

 • Kryddlåda på hjul låter ju jättebra! Kanske en idé för oss framöver. Ha det bra.

 • Lena skriver:

  Apropå trampstenar i betong…jag gjöt egna i stora sylthinkar av plast fick mina av svärmor som jobbar på dagis…sen la jag olika relieftapeter i botten (lite limstift under så att de sitter på plats) och sen på med 3-5 cm betong! Trodde att jag skulle behöva skära sönder för att få ut dem men den glatta plasten gjorde att det bara var att vända hinkeu så trillade trampstenarna ut…personligare och mycket snyggare än köpta!
  Använde olika storlekar på hink för att få olika stora stenar.

 • Emma skriver:

  För ett tag trodde jag nästan det var hos mig du pratade om… Liten tomt – japp
  Stort trädäck – japp
  Nedsänkta träd – japp (två st klot-körsbär)
  Odlingslåda på hjul – japp (fick dock inte hjälp att Martin utan fick bygga min själv)
  Dock sitter mitt armeringsnät fäst i ett plank/spaljé på altanens ena sida…
  Nästa projekt – trampstenar till gången runt husgaveln…
  Lycka till i sommar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.