Annons

DIY: Bygg en pallkrage på hjul

I samarbete med Hasselfors Garden och deras kampanj #kreativaodlingsbänken har jag byggt en mobil kryddträdgård av deras klassiska pallkrage. Minns ni det här inlägget? Nu fick jag ju ett utmärkt tillfälle att testköra idén med en pallkrage på hjul! Nedan kan ni se slutresultatet. Är du nyfiken på hur jag gjorde kan du kolla in en DIY-instruktion i form av en film jag klippt ihop som visar hur jag gick till väga, från start till slut.
Jag köpte plywood som jag lät såga till och montera på undersidan. Sedan skruvade vi på låsbara hjul och gjorde små lufthål i botten. Därefter klädde vi insidan med plast och markduk, målade utsidan och hällde på jord. Vill du komma igång snabbt rekommenderar jag latmansvarianten – köp färdiga KRAV-odlade kryddväxter. Så gjorde jag och ikväll blev allt klart. Hurra! Stort tack till Martinreda som hjälpte mig snickra och min granne Petso som planterade tålmodigt medan jag filmade med mobilkameran! Vill du vinna ett odlingskit värt ca 2800 kr bestående av 2 odlingsbänkar/pallkragar, 1 tilläggsbeslag, 1 odlingsfönster och 10 säckar grönsaksjord från Hasselfors Garden? Motivera kort i kommentarsfältet nedan varför just du vill ha en egen kryddträdgård i sommar. Tävlingen avslutas 2015-06-02 kl. 21.00 Lycka till!
Tävlingen är nu avslutad. Grattis till Monika som svarade 2015-05-27 @ 20:15:36

Foto och film: Frida Ramstedt, Trendenser.se  – presenteras i samarbete med Hasselfors Garden

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Det blev supersnyggt ju! Well done as usual Frida!
  Kram!
  /m

 • Kajsa skriver:

  Jag som hatat allt vad pallkragar heter! den här blev ju hur snygg som helst!

 • Emma - By Emma skriver:

  Himla snyggt! Kram

 • Daniel skriver:

  Väldigt kreativt gjort!

 • Malin Wikerberg skriver:

  Tusen tack Frida! Precis vad jag är ute efter. Superfint och smart med hjulen.

 • living by Miriam skriver:

  Snyggt! Men hjälp, inte skära av rötterna på den stackars plantan.

 • Vilket teamwork, snyggt jobbat!!
  Kram Anette

 • Johanna skriver:

  Superfint! Vad använde ni för färg?

 • Riktigt snyggt och så praktiskt att smidigt kunna flytta på pallkragen. Bra jobbat!

 • Alice skriver:

  Åh vad snyggt!

 • Linn J skriver:

  ja! Tänkte precis på det idag, jag vil också odla och greja vid min stuga! Hade ju vart helt perfekt med ett sånt här startkit 🙂
  Är ganska grön (hehe) inom detta fältet så jag hade nog testat basilika och sådana lätta grejer i år för att sedan avancera.

 • sandra skriver:

  å detta hade suttit perfekt i vår lilla mini trädgård!
  målet var att odla förra sommaren, vår första med trädgård, men en kaotisk byggplats som drog ut på tiden gjorde att vi levde hela sommaren i en jordig byggplats. i år då? jo nu är det minsann klart men en liten mini-människa (nr.2 i familjen) gjorde entré i familjen för ett par månader sen och har satt tillfälligt stopp för all kreativitet – detta skulle kanske sätta lite fart på oss igen!

 • Linda skriver:

  Jag skulle så gärna vinna ett sådant här fint set så att jag i sin tur skulle kunna överraska min man som haft ett sådant projekt ett par somrar utan framgång…..Även vår fyraåriga son skulle följa dem prunkande kryddväxterna med nyfikna ögon.

 • Karin skriver:

  Supersmart att sätta hjul på bänken och kunna ha den på altanen, lättillgängligt. Perfekt för örter till matlagningen, sallad och kanske ett par ätbara blommor som inte alla sniglar hinner äta upp innan skördefesten!

 • Cecilia skriver:

  Precis flyttat in i nybyggt hus. Tomten är en stor hög med lera som ska sätta sig i minst ett år,enligt mannen, till min stora sorg. Saknar mina pallkragar med jordgubbsplantor som jag lämnat vid vårt gamla hus. Denna smarta idé skulle passa på vår framsida. Vill gärna vara med i utlottningen. Kram Cilla

 • Ulrika rosen skriver:

  Mina tomatplantor som jag odlat från frö med min 8-årige son håller på att ta över våra fönsterbrädor och jag behöver snarast få ut dem i någon form av odlingsbänkar. De vackra odlingsbänkarna från Hasselfors som jag också vill gråvitriola skulle var den perfekta lösningen.

 • Vi bor för tillfället i en lägenhet med uteplats som vi självklart vill fixa till. Men då vi precis köpt hus som vi flyttar in till den 1/9 så vill man ju inte fixa för mkt och lägga ner massor av pengar på något man inte kan ta med. Därför tänker jag kopiera din odlingskrage och sätta hjul på så att vi kan ta med den till huset. Så om jag vann är jag en bra bit på vägen!!

 • Frida Bergkvist skriver:

  Jag vill vinna då jag har en stor och fin uteplats men som idag tyvärr är kal och tråkig.. Jag behöver en kick i baken för att komma igång med att inreda uteplatsen!! Ha en underbar sommar 🙂

 • Sofie skriver:

  Wiiiiiii… Ett odlingskitt från Hasselfors garden hade förgyllt min sommar med barnen.. Vi håller på att bli med växthus & ett underbart odlingskitt hade kompletterat det perfekt!!!
  Önskar er alla en riktigt härlig odlingssommar ???

 • Linnéa L skriver:

  Med en begränsad yta på 15 kvm på en inglasad balkong, kan man glömma det mesta som har att göra med kryddträdgård och odling. Men pallkragskitet skulle jag ju kunna få till ett mini kryddträdgård/trädgårdsland. Det skulle vara en härlig addition till de hinkodlade tomaterna och gurkorna i min lilla urbanträdgård. 🙂

 • Helena skriver:

  Inspirerande! Tänker på min farfar som var trädgårdsmästare. Han kom också på fiffiga lösningar till trädgården. Skulle vara roligt att ha sin egna lilla kryddträdgård. Det skulle bli mina första steg i hans fotspår.

 • Anne skriver:

  Att få plocka egen odlade örter och grönsaker är en dröm . De fina odlingsbänkarna skulle kunna förverkliga detta!

 • anna skriver:

  Hej!
  Vår fd pedantskötta pensionärsträdgård med avancerade blommor ska göras barnfamiljsvänlig i sommar så detta kit hade varit ett perfekt startkit att ha under omgörningen.

 • Sarah skriver:

  Vi flyttar till ett nybyggt hus om 2 dagar och med tanke på alla utgifter som kommer med det misstänker jag att trädgården kommer att få alldeles för lite kärlek. Ett par odlingsbänkar som man kan fylla med ätliga godsaker där man kan hämta grönsaker till sommarens sallader och bär till efterrätterna hade varit helt fantastiskt och ett lyft för vår nya trädgård!

 • Anonym skriver:

  Super fint – jag byggde egna pallkragar på hjul för tre år sen å det ångrar jag inte – de är UNDERBARA. Jag har en stor och två mindre. Den stora är kryddland och de små har jag tomater i – så fint!

 • living by Miriam skriver:

  Ok, kanske att de menade att man delar lite försiktigt med fingrarna. Men skär man bort rötterna som är plantans "navelsträng" till vatten och näring finns det en stor risk att de dör. Eftersom de då inte kan få tillräckligt med vatten och näring upp till bladen. Precis som när man flyttar en planta och då på naturlig väg skär av rötterna, brukar man alltid beskära ner bladen/grenarna så rötterna har en chans att hänga med. Äh jag är lite dålig på att förklara. Men hoppas du får en god skörd i alla fall 🙂

 • Lina skriver:

  Vår trädgård är väldigt oorganiserad och mitt uppe i livet som småbarnsföräldrar och husrenoverare finns varken ekonomi eller tid till att göra något åt den. Odlingskitet skulle vara en fin start på en grön och härlig trädgård som vi kan njuta av lång tid framöver!

 • Kristina skriver:

  Underbart resultat! Älskar färgen och formen på lådan i kombination med det levande gröna!
  Min sambo har precis blivit vegetarian så från att äta kött 5-6 gånger i veckan kommer vi nu behöva lära oss att laga en helt annan typ av mat där grönsaker, frukt och örter står i fokus. Vore ju perfekt att få ett startkit så att vi kan lära oss att odla fram delar av denna nya kost!

 • Johanna skriver:

  Vad fint!!
  Vi flyttade till hus för tre år sedan och har funderat på odlingslådor sedan dess. Barnen vill odla egna morötter eller potatisar. Tyvärr har vi ännu inte uppfyllt deras önskemål. Att vinna ett odlingskit skulle ge oss en spark i baken att äntligen låta barnen odla sina egna grönsaker och lära sig hur saker växer.

 • HojnaSandra skriver:

  Åhh, ett odlingskit från Hasselfors vill jag vara med och tävla om. Eftersom att jag vet vilken kvalitet som Hasselfors står för så vet jag att jag kommer att få glädje av vinsten i många år framöver. Jag behöver mer odlingsyta i mitt växthus och har en perfekt yta över där odlingskragarna skulle få ta plats! Kanske jag till och med skulle kunna få en kryddträdgård som överlever hela sommaren i den fantastiska jorden!

 • Simona B skriver:

  Hej,
  Vi håller på att bygga ett litet hus på landet. Det skulle ha varit klart förra hösten, men ett konstant krångel med byggarbetarna har lett till att det fortfarande inte står klart. Vi håller alla tummar vi har för att det nu blir klart till mitten på sommaren. Det enda vi vill är att kunna flytta ut, vi bär grenar och kvistar varje helg och åker in till lägenheten på kvällarna. Drömmen är att så småningom kunna leva och bo där, ha en liten örtträdgård och lite grönsaker. Egen potatis! Rädisor! Sallad! Att få vinna det här startkittet skulle vara ett litet plåster så att säga. Och en liten extra motivation och glädje.
  Vänligen,
  Simona

 • Hanna skriver:

  Vi vill gärna vara med och tävla om ett odlingslådekit från Hasselforsgarden. Här kommer vårt bidrag:
  "Liten trädgård, liten dotter & en altan som behöver lite grönska.
  Att vinna en odlingslåda med tillbehör är något som alla i familjen skulle önska"
  //Hanna, Jonas & Greta

 • Erica skriver:

  Kitet skulle komma väl till pass nu när jag vill påbörja min resa mot att skaffa mig gröna fingar!

 • Sarah skriver:

  Jag vill gärna vara med och tävla om ett odlingskit från Hasselfors!
  Jag skulle vilja motbevisa min man och ja, faktiskt hela min släkt, att även jag (som är känd för mina ytterst ogröna fingrar) kan lyckas med en egen odling! Vi flyttade från lägenhet till hus för drygt ett år sedan och jag skulle verkligen vilja ha en egen liten odling, men ingen tror att jag kan klara det… Maken bara skrattar när jag föreslår att vi ska ordna egna odlingsbäddar och hänvisar till en viss stackars kaktus som dog i min omsorg (även om det var år och dagar sedan det hände). Så jag skulle verkligen vilja vinna ett odlingskit. Tänk att fixa iordning det i hemlighet, och sedan skåda hans förvånade min! Å, vad jag vill vinna! 🙂

 • Fru Minimalist skriver:

  För att det är minimalistiskt och skulle utgöra en lagom stor odlingslott för vår balkong! Balkongen är utan tak och det vore otroligt smidigt att kunna rulla in pallkragen under bordet på balkongen när sommarens häftiga regnskurar drar över. 🙂

 • Carolina skriver:

  Jag vill vinna för jag vill få barnen att äta mer grönsaker. Bästa sättet är att dom får välja grönsaker själv och odla, då kommer dom garanterat att springa dit och äta grönt hela tiden. Placeringen utanför lekstugan kan inte bli bättre!

 • Eva skriver:

  Jag kommer att jobba hela sommaren och min 9-åriga dotter får gå på fritids… vår lilla trädgård blir då vår oas på kvällarna- och att denna sommar då vi blir hemmavid, kunna odla, skulle verkligen tillföra sommaren något – ge oss sommarkänsla!

 • Anna Sj skriver:

  Vi dränerade om i höstas och det ser ut som en bomb slagit ner på vår tomt. Trädgårdslandet är ockuperad av en stor vedhög, gammalt altanvirke och någon enstaka rotvälta.
  Ett odlingslådekit från Hasselfors skulle ge grönska och pigga upp en renoveringstrött familj.

 • Vi bor så blåsigt att frön flyger bort vid sådd. En odlingsbänk vore räddningen och jorden skulle tillföra allt i näring istället för den öken som finns där.

 • Linda skriver:

  Wow, ett odligskit från Hasselfors skulle verkligen förhöja upplevelsen av vår uteplats. Har i tre år drömt/tänkt att odla egna örter och grönsaker för att njuta ännu mer av sommarens grillmiddagar och mysiga sommarluncher.
  Tack för inspirationen!

 • Marie sandegren skriver:

  Hej Frida!
  Försöker imponera på svärmor med gröna fingrar, har inga tyvärrså det skulle verkligen hjälpa med en sån pallkrage!!
  Tack för all inspiration!!

 • Vi flyttade för två år sen in ett hus dör trädgården var helt oplanerad, bara ogräs blandat med lite gräs. Inga träd eller trädgårdsland alls 🙁 sakta men säkert, med två barn som gärna ’hjälper till’ har vi i alla fall fött upp fyra pallkragar från Hasselfors. Det blir så fint! Önskar inget hellre än att få fortsätta med deras stil rätt igenom hela trädgården, så en kryddodlingen skulle passa perfekt hos oss!

 • Frida skriver:

  Det här vill jag vinna! Jag håller på att öva upp mina fingrar till att bli lite grönare. Då skulle detta kittet komma väl till pass.

 • Sofia skriver:

  Oh vad smidigt att kunna vara mobil med sin odling Helt i takt med tiden o flytta med ljuset o humöret Att vinna ett kit skulle få mig att känna mig nyttig o ekologisk med egenhändigt ordnad kryddträdgård

 • Elli skriver:

  Min mamma och jag ska odla egna kryddväxter till våra grilldagar i sommar, jag är gärna med i tävlingen.
  Tack så mycket.
  Elli

 • Frida skriver:

  Svärfar har kapat min trädgård och det är dags för mig att ta kommando över örterna! En rullande pallkrage blir en perfekt comeback!!! ???

 • Monika skriver:

  Jag vill vinna odlingskitet och överraska min dotter och make som under våren planerat vad de ska odla. Odlingen ska vara deras gemensamma projekt den här sommaren har de bestämt. En trevlig pappa-dotter aktivitet tycker jag som är väl värd vinsten.

 • Hanna skriver:

  För att det inte växer någonting i sanden på vårt sommarställe och en pallkrage skulle lösa problemet så vi fick njuta av det som hör sommaren till – köksträdgården!

 • Madelene skriver:

  Ett odlingskit från Hasselfors skulle förena mina två drömmar om att få leva ett "mini-bonde-liv" mitt i storstaden!

 • Maria skriver:

  Gravid och otymplig, behöver all hjälp att få till en lite odlingar! Vad passar inte bättre än ett startkit! Vill mer än gärna vinna!

 • Maria skriver:

  skulle vilja ha dem att odla i utanför platsen vi ska ha vår bröllopsfest så vi kan plocka in färska örter till middagen

 • Josefin skriver:

  Åh vilken drömvinst det skulle vara för en utmattad, trädgårdsgröngöling till småbarnsmamma som om några dagar flyttar till drömhuset med en enorm,ekande tom terrass. Hur fint som helst!

 • Anna skriver:

  Om sommarkänsla och sommarmat får råda,
  med en kryddpallkrage får jag båda!

 • Jenny skriver:

  Min man bli galen på att jag ockuperat hela vår uteplats med krukor och pallkragar. En liten rullbar variant skulle kanske blidka honom och rädda äktenskapet?

 • Annika skriver:

  När sommaren nalkas, mina gröna fingrar må svalkas
  Med ett startkit från Hasselfors, ett minne vintern blivit trots.
  I nya huset, örter av olika "sörter" skall gro, i en låda som kan rulla må tro!
  Bland jord och blad finns ro och nybliven mor blir glad!

 • Sofia skriver:

  Hoppas på tur så vi kan odla allt våra två små pojkar önskar sig. Förhoppningsvis blir de även mer intresserad av att äta grönsaker också.

 • Maja skriver:

  Med detta kit med urfina pallkragar från Hasselfors Garden skulle min önskan om en liten kryddträdgård på landet bli sann.

 • Mini skriver:

  Jag har lovat min yngsta son att vi ska göra något tillsammans bara han och jag, och vi valde att vi ska plantera något. Perfekt att måsta kolla till varje dag, vattna och påta på. Och får vi något som går att äta vore det ju extra bonus :). Håller tummarna att vi vinner, då får vi ju värsta proffsodlingen också!

 • Malin skriver:

  Mina två killar har massa tankar och idéer kring vad de vill odla och framför allt ÄTA när det är dags. Mysigt och kul att göra tillsammans. Håller tummarna alla tre 🙂

 • Åh, detta är precis det jag tänkt pyssla med på altanen! Kan jag låna din bild till bloggen? Och länkar till dig givetvis!

 • Gunilla skriver:

  Sommarstuga på skogsmark duger inte
  Till att odla ens mynta till fin-te
  Med Hasselfors-jord och pallkragar
  Ska jag nog kunna mätta några te-magar

 • Emm skriver:

  Närodlat de luxe direkt till grill och bord
  odlas snigelfritt några decimeter över jord
  I pallkragen tänker jag skämma bort
  grönt som vill ha jord av en fetare sort
  Gör jag som Frida och sätter på hjul
  får nyttoväxterna nu kanske också nåt kul?

 • Pia J-D skriver:

  Efter vår skilsmässa har jag inte längre tillgång till en trädgård. Bor inne i stan och innergården är asfalterad. Inte en planta finns där och jag saknar så att få odla. Odlingslådor nere på gården skulle vara fantastiskt! /Pia

 • Jea skriver:

  Hej! Lådorna skulle jag bli väldigt glad för. Jag separerar och flyttar sista juni. Blir av med drömhus, drömträdgård …. och allt. Börjar om på nytt. Ny, liten, trädgård skulle piggas upp av nya fina lådor. Jag också 🙂

 • Maria skriver:

  Hej! I sommar ska jag komma till skott med att vårda och tuffa till min trädgård. Jag ska göra om ett land, som snabbt fylls med kirskål, till odling i pallkragar. Fixa snygga spaljéer och gjuta i betong. Ser fram emot en kreativ sommar!

 • Stina skriver:

  Efter en galen renoveringsperiod hemma skulle det här kitet sitta fint, så att det åtminstone kan bli mysigt ute på altanen i sommar!

 • Lisak skriver:

  Den kär simmaren kommer att spenderas hemma i stan och man kan ju knappast förgylla tillvaron bättre än att krydda maten med härska kryddor från egen skörd!

 • Ema skriver:

  Åå! Jag skulle så gärna vilja odla i mina farföräldrars hus som vi nu fått som sommarhus! Har aldrig riktigt kommit mig för men nu har jag en plats att odla på!

 • medmera skriver:

  En regnig dag, med utflykter mellan skurarna för att jaga mördarsniglar, så hamnade jag på nätets irrvägar här. Jag som inte tror mig bry mig om trender, blev sittande, såg och läste. Intressant.
  Trots att jag gillar trädgård så har jag vare sig någon pallkrage eller någon kryddträdgård.
  Hoppas på vinst och sedan hoppas jag att sniglarna blir lättare att jaga…

 • Märta skriver:

  Jag skulle vilja vinna till mina föräldrar som varje år rensar och rensar lerhögen de kallar för land för att just kunna odla någonting, men då maskrosor och annat elände aldrig ger sig i denna Guds glömda jordhög så kanske det bästa vore om det lät eländet växa igen och bara tog en pallkrage och gjorde livet liiite lättare

 • Emelie skriver:

  Supersnyggt!
  Jag skulle väldigt gärna vinna till vårt nya hus som vi får flytta in i om 4 veckor. Trädgården är obefintlig (ännu) och det finns inget grönt alls att titta på. Mobila odlingsbänkar skulle därför vara perfekta att pryda altanen med, innan vi kan ta tag i gräsläggandet. Man måste ju få sitta still och njuta lite också, och inte bara arbeta på de lediga stunder som bjuds. 😉

 • Chris skriver:

  Åh, så fint.
  Vi (läs 4-åriga Viggo) skulle gärna vilja vinna.
  På onsdag flyttar vi in i ett litet radhus och våra söner har blivit lovade att få odla sina egna grönsaker. Detta kit skulle vara helt perfekt början för oss. Viggo hoppar upp och ner nu och håller sina tummar 🙂

 • Ann skriver:

  Jag skulle gärna vilja vinna detta därför att jag grävde upp min trädgård förra sommaren har i vinter ritat en ny trädgård, i sommar blir det ny stil, det här innebär att jag har ingenstans att plantera, men denna kan jag ha på min altan.

 • Annelie skriver:

  Jag skulle vilja ge detta till min man , han älskar att grilla och änvänder jätte mycket av örter till olika marinader så detta skulle passa han jätte mycket.

 • Anna skriver:

  Drömvinst! Vill så gärna vinna detta! Vi har tänkt att bygga pallkragar själva men tiden och orken räcker aldrig till.. Vore så kul att få odla lite örter och grönsaker och kanske någon liten blomma ?

 • Vickan skriver:

  Att odla är så avkopplande och kul- varför inte göra det på hjul?
  Jag blev jätteinspirerad av detta kreativa och fiffiga sätt att odla och vill förstås genast testa själv! Det här odlingskitet skulle förgylla balkongen och bli ett kärt nöje att sköta i sommar.

 • Camilla skriver:

  Vad bra!
  Jag skulle gärna vinna en odlingskit som jag kan ha ute vid vår husvagn där vi bor i sommar. Skulle ge mig det lilla trädgårdsland som annars är omöjligt där. Sedan är Det bara att flytta hem det till hösten 🙂

 • Lotte skriver:

  Min lilla uteplats skulle få ett verkligt uppsving av detta paket.. Jag bara älskar egenodlat… fritt från konstigheter och gift!! Perfekt för alla i familjen…

 • Susanne svensoon skriver:

  Så smart, och så bra det hade gjort sig hemma i mitt trädgård/uteplatssrenoveringskaos?

 • Susanne svensoon skriver:

  Så smart, och så bra det hade gjort sig hemma i mitt trädgård/uteplatssrenoveringskaos?

 • Ruth Bäckström skriver:

  Precis vad jag behöver- så inte allt ogräs i min trädgård tar över.

 • Annika skriver:

  Hej Frida!
  Vi vill gärna vara med och tävla. Nyinflyttade till ett hus med en liten Lykke på ett år och en till bebis på väg så skulle detta underlätta att få till odlingen i år. Här kommer vårt bidrag:
  "Med inte allt för mycket börda,
  vill vi om några månader skörda.
  Vi börjat att så med gröna fingrar,
  vi fröna i kragen försiktigt ringlar.
  Sedan lutar vi oss tillbaka i en baden baden,
  när de gröna skjuter upp ur en Hasselfors Garden."
  Ha en skön sommar!

 • Eva skriver:

  Så (hihi) smart!!! kallar jag detta.
  Ligger efter i min lilla täppa i år.
  Kallt som f..n, o saknar☀☀☀
  Men vill skörda eget "grönt",
  så fort som möjligt ?????
  Så ett odlingskit vore perfekt?
  Ha en skön sommar!!!

 • Eva Evaldsson skriver:

  Åh, så fint och praktiskt. Flytta med sig kryddlandet till grillen, bordet eller uteköket. Härligt & fräscht!

 • Anna Lindfors skriver:

  När fjärrvärmeröret sprack, fick min kryddtäppa stryka på foten och jag har saknat den sen dess. Den här mobila varianten skulle passa perfekt som ersättning på trädäcket!

 • E skriver:

  In i en nybyggd lägenhet jag snart ska flytta,
  bra med pallkrage så jag kan göra någon nytta.
  En stor altan jag får har jag fått höra,
  på den vill jag ha något grönt att göra.
  Kryddor o annat grönt förgyller all mat,
  har jag dem nära kan jag hämta dem trots att jag är lat.

 • maria arnfjell skriver:

  Jag önskar så mig en stor härlig köksträdgård, men inser att dessa i miniformat passar mig och min familj mycket bättre. Håller tummarna att jag kan ha sådan tur.

 • Linda skriver:

  Vi har flyttat från hus, till lägenhet och köpt ett torp. Ett drömtorp där drömmar vävs med lata dagar och sinnesro. Små barnfötter springer runt och här kommer de kunna plocka hallon , jordgubbar och äpplen. Vi grillar mycket, lagar mycket mat och vad skulle inte passa bättre än en liten kryddträdgård på vår uteplats. Våra barn älskar att äta färsk basilika och vad går upp mot ett foliepaket med fisk, grönsaker och färska örter eller en hemmagjord pesto. Detta är det ultimata priset 🙂

 • så sjukt snyggt! Som alltid när du är i farten.
  Vi håller på att bygga ut både fram och baksida och inom några veckor ska vi vara klara. Ser verkligen framemot att spendera många timmar på vår nya altan och det vore en fröjd för både ögat och sinnet att få dessa två pallkragar som dekoration.
  Kram

 • Aina skriver:

  Hej!
  Vad är syftet med att borra hål i botten om du ändå lägger både plast och markduk över? Hoppas på svar 🙂
  /Aina

 • Hej,
  Ser ingen vinnare här ännu, har det dragits någon?
  😉
  Kram Kristin

 • Trendenser skriver:

  Man kan ju göra hål i dem med 🙂 Lade dit dem på inrådan av trädgårdsexperterna mest för att inte den stora massan av fuktig jord inte ska fukta träet på sidorna av pallkragen i onödan. Man kan inte bespara odlingslådan från all "fukt" men lite 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.