Annons

Veckans söndagssummering – v 16 – 2015

Den här veckan har inboxen fullkomligen exploderat av alla nyheter som släppts i samband med möbelmässan i Milano, eller ”Salone del Mobile”. Jag åkte inte dit i år på grund av jobb och andra prioriteringar, så jag har följt rapporterna på distans med spänning. Men de har varit minst sagt skarpa i tonen. Trendstefan gick ut hårt med ett kritiskt inlägg och fler har hakat på. Till och med formgivarna beklagar sig (men då mest över att digitala medier gjort bevakningen olidlig). Läs mer om det HÄR. På nyhetsfronten då? Jag har scrollat och sållat och valt ut mina favoriter bland lanseringar och events!
Precis som tidigare år verkar aktiviteterna på stan ha varit de mest tongivande. Fritz Hansens lägenhetsinstallation på Corso Garibaldi hade jag gärna tittat närmare på. Fin studiomiljö! 
LeBroom tog över en gata med tomma butiker på Via Alfredo Cappellini och skapade en popup-departmentstore för att premiärvisa sina belysningsnyheter. Film från eventet hittar ni HÄR!
En viktigt mäss-snackis att ha koll på verkar vara GamFratesis kurerande av den årliga danska utställningen Mindcraft på ny (spegelblank) adress i Brera. Fler och finare bilder + timelapse HÄR!
COS hade låtit Snarkitecture’s Daniel Arsham och Alex Mustonen göra en installation av 100 000 meter genomskinlig textil för att presentera deras nya klädkollektion i samma material. Drömskt. Video HÄR!

Och finast på möbelfronten? Depadovas nya serie Yak. Känns som en parafras på Arne Norells soffa Ilona med rygg i läder. Gilla, gilla! IKEA var givetvis också på plats med ett popup-event. I år hade man tagit hjälp av Paola NavoneMatali CrassetStudio Irvine och Thomas Sandell för att visa upp nya Metod-köket. Sandell hade bland annat inrett en hemmamiljö för en familj med en eller flera rullstolsburna medlemmar!
Säga vad man vill om Instagram men tack vare den appen är det ju så otroligt lätt att kolla in mässan i realtid, eller i efterhand, via mobilen. Vill du se den genom svenska bloggares glasögon kan jag rekommendera hashtaggen #swedishbloggersinmilan och är du nyfiken på ett mer internationellt perspektiv kan du kolla in #milanogram2015 Med det önskar jag trevlig söndag!

Foto: Fritz Hansen, LeBroom, Dezeen, COS, Depadova, IKEA, Swedishbloggersinmilan 

Kommentarer

 • Emma skriver:

  Tack! Veckans favorit-inlägg. Alltid hittar man något nytt.

 • Charlotte Bladh skriver:

  Tusen tack Frida för att du nämnde vår tag! Kommer en summering på bloggen under dagen också. Jag är inte lika kritiskt inställd som de andra… Vi saknade dig i Milano men ser att du har annat spännande på G. Nästa år!

 • Kristina B. skriver:

  Leveranssäker som alltid. Dina söndagssummeringar kan man lita på 😉 Ha en bra måndag!

 • Floristulrik skriver:

  Som vanligt en klockren summering. Tack för den Frida! Ha en skön vecka!

 • Tack för en bra summering från mässan. Massor med inttessanta länkar! Svår balansgång att inspirera, presentera nyheter men inte kännas sälj, att det blir för mycket fokus på konsumtion. Intressant även om sociala medier, som designer kan jag tänka mig att du kanske inte vill att "alla" ska kunna skicka iväg bilderna till Kina direkt, så kopian finns till försäljning samtidigt som originalet. Lite tråkigt kanske. När jag jobbade på Inditex "fuskade" vi oss in på designmässor, vi var bannlysta;)
  Tack för summering!

 • Indie Interior skriver:

  I love this blog and I’ve been following it for some time now. I have some interesting posts on https://www.indieinterior.com/ related to scadinavian design /designers and home decor. Please feel free to join in. have a lovely day

 • Johanna skriver:

  Coola bilder gillar din blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.