Annons

Veckans söndagssummering – v 12 – 2015

Söndag = summeringsdags. Den här veckan är det ganska tydligt vilka nyheter som trendat bland bloggarna. Artilleriets nya butik som öppnar 1 april, IKEA’s nyhetsbombning av allt som komma skall i april (+ en egen talkshow direktsänd från sovrummet?), Lagerlings och Svenskt Tenns gemensamma PR-lägenhet på Hemnet och Faye TooGoods nya installation/kollektion som visas på Studio Gustav i Köpenhamn. Nedan hittar ni några munsbitar till bilder och länkar som kan ta er vidare för mer läsning på nämnda teman, plus lite annat smått och gott som verkar gått merparten förbi. Här har ni vecka 12 i en scroll!
Som jag nämnde i söndagssummeringen redan vecka 3 öppnar Artilleriet en ny butik på magasinsgatan i vår. Lanseringsdatumet är nu satt till 1 april och namnet? The Kitchen! Här kan vi nog se fram emot bilder från en och annan Kinfolk’s-inspirerad middagsbjudning framöver!
Jag tycker det är på tok för tidigt men H&M Home har redan (!!) släppt bilder på sin höstkollektion. Det har ju inte ens varit vår färdigt ännu? Herregu’ vilken hets. Se mer HÄR och HÄR. Själv nöjer jag mig med att klicka hem den här fina brickan, en aktuell nyhet i webbshopen. 149 pix!
IKEA fullkomligen tröttar ut marknaden med korta kollektioner och nyhetssläpp numera. En-gång-per-år-katalogen är long gone. Bäst bland aprilnyheterna? Samarbetet med Olle Eksell. Läs mer HÄR och HÄR!
Odd molly utökar sin inredningskollektion och även om grundkonceptet är lite för romantiskt för min smak hittade jag en fin pläd bland nyheterna som illustrerar något jag tycker mig se trenda: Virkade överkast!
Klädvarumärket Boomerang lanserar en ny hemmakollektion i vår med fokus på hållbarhet. Återbruk, ekobomull och miljötänk. Bland annat har man tagit fram en limiterad bordsserie av återvunnet glas, blåst i en hytta norr om Stockholm som drivs av energin från RagnSells förbränningsugnar!
Och på tal om miljövänliga produkter så har Buster + Punch lanserat ”världens första designade” LED-glödlampa med en brinntid på 10 000 timmar eller 5 år om den lyser 6 timmar/dag! Heja. Veckans mest omskrivna Hemnet-objekt? Stillbilderna från 26 miljonerslägenheten signerad Lagerlings + Svenskt tenn har redan snurrat flera varv på nätet redan, men har ni sett filmen från lägenheten? Om inte kolla in den HÄR!  
Foto: Artilleriet, IKEA, Stefan Nilsson, OddMolly, Buster & Punch, Lagerlings

Kommentarer

 • Jessica skriver:

  Glödlamporna verkar ju riktigt häftiga!

 • Tack för en fantastisk bra sammanfattning. Kul med filmen också. Anar att vi får se mer av det i framtiden. Kram!

 • Mia skriver:

  Hej Frida, LED-glödlampan ser verkligen jättefin ut, men jag tycker det är lite fel att kalla den miljövänlig. LED-lampor innehåller massor av aluminium och elektronikkomponenter som kräver råmaterial från världes gruvor… Det är en snårig värld vi lever i!
  (men om vi bara håller oss till utseendet så ser den magisk ut, jag har redan beställt ett prov)
  / Mvh Ljusdesignern

 • Finredaren skriver:

  Alltså den där våningen, så mycket vackra möbler och så världens tristaste kök…

 • Ann skriver:

  Håller med! Soffor är så svårt att välja…Sittvänlig, djup, tyg , passa rummet mm mm Står inför ett sådant val nu faktiskt…
  Ha det fint!
  Ann

 • Charlotte skriver:

  Kika här så får ni veta hur det gick med försäljningen..!
  http://www.inredhemma.blogspot.com

 • Charlotte skriver:

  Här är info om försäljningen…
  http://www.inredhemma.blogspot.com

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.