Annons

Trendenser 10 år

Under 2015 firar ju min blogg 10 år. I slutet på september för att vara exakt. Och jag har redan planer på hur detta ska uppmärksammas. Inför jubileumsåret bad jag Sissi och Lisa (som driver Edholm Ullenius, som också gjort min logotyp och det grafiska profilprogrammet som jag tog fram när jag sa upp mig från reklambyrån Forsman & Bodenfors och bestämde mig för att börja blogga på heltid) att ta fram en symbol som ska kunna användas på allt från visitkort och kuvert till ja.. än så länge hemligheter. Den blev klar i slutet på januari och kommer inte synas skarpt förrän till sommaren, men jag är lite ivrig och tänker att det kanske vore kul för er att ta del av tankarna bakom utformningen redan nu?

Efter mycket skissande kom de tillbaka med den här formen. Ett hus, som symboliserar Trendensers kärna dvs hem och inredning. Men den får även stå för en bit historia då Trendenser ju faktiskt började som… ehrm. Husmusen! Ni kanske minns?

Lägger man pussel med den formen så kan huskroppen även tolkas som pilar. Det får representera de trender och strömningar som går upp och ner i inredning och livsstil. Och som jag ju skriver om, dagligen. 

 

Slutligen kan man även sätta dem samman, och då bildas formen av ett timglas. Det symboliserar de tio år som har gått sedan Trendensers start. Nedan ser ni loggan i ”bold” och i ”light”, som det kallas på fackspråk. Hur skulle ni vilja att jag firade bloggens födelsedag? Har ni tips får ni gärna höra av er! 

Foto: skisser och jubileumslogotyp för Trendenser.se framtagen av Edholm Ullenius

Kategorier:

Kommentarer

 • sandra skriver:

  Jag skulle vilja se ett collage med dina favoritblogginlägg under åren som gått.

 • Hanna skriver:

  Jättefint! Kul med önskeinlägg!! Jag skulle vilja få reda på saker som vi läsare aldrig fått läsa om men som kanske skulle ge en annan dimension. Ett slags "visste du att" inlägg för oss som hängt med i alla år! En lista med höjdpunkter och bottennapp vore också kul. Bästa vs värsta?

 • K.b skriver:

  Dina 10 starkaste bloggminnen?

 • Netti skriver:

  Oj hela 10 år och jag säger grattis i förskott 🙂

 • Helena skriver:

  Din logga skulle kunna fyllas med färg, alterftersom vi närmar oss jubileumsmånaden, kanske guld eller svart i den delen som innehåller 2015. Fira in jubileumet med några filmsnuttar, bakom kulisserna så vi ser vart det började och var bloggen är nu. Tänk vad roligt det vore med dig i en egen youtube kanal med inredning och trendspaning a la trendenser

 • Händelsevis skriver:

  Med lite vilja ser timglaset också ut som en evighetssymbol, det skulle kunna stå för att bloggen ska fortsätta finnas länge till 🙂
  Som 10-års firande hade jag gärna läst någon slags sammanfattning av trendutveckligen, din egen bloggarutveckling och kanske dina bästa blogglärdommar.
  Bildkavalkad och "best of" samt dina bästa trendspaningar. Vilka trender du förutsåg och som sedan blev verkligt stora. Kanske även något om vilka avtyck din blogg satt i svenska hem, fast det kanske är bäst att läsarna berättar? I så fall kan jag säga att stileben hade inte förekommit hos min kompis innan hon började följa dig!

 • Linnea skriver:

  Efter att ha bloggat på blogg.se i FEM år så flyttade jag igår min stora blogg till nouw. IDAG BLEV DEN STÖRST I HELA SÖDERMANLAND! Kika gärna in!
  Med 1000 unika besökare dagligen och uppdatering minst 10ggr/dagen, skriver jag om min ovanliga ätstörning UNS, om min depression, och vägen tillbaka mot ett friskt mående. Jag kämpar varje dag för att gå upp från min dödligt låga vikt, och finna livsglädjen igen. Skulle vara GULD om du ville kika in och slänga in en kommentar! Kram!

 • Ana Kokol skriver:

  Hur hinner du med allt du gör? Fick nyss ett nyhetsbrev från Vi i villa där du är med på ett hörn. Stort grattis i förskott.

 • Tove skriver:

  Jag tycker att du skulle göra sammanfattningar á la niotillfem, Sandra Beijer. Olika sorters, kanske en för tapettrender du sett, en för dina egna trender, en för kök und so weiter. Sedan tycker jag att du kunde göra en jubileumstvodd och eller fixa någon bra deal för dian läsare på tången butik.
  Bra jobbat jag har följt dig sedan Kina. ( eller var det Japan?)

 • clara skriver:

  bra blogg du har!

 • Estela skriver:

  STORT Grattis förskott.
  Kram

 • Så inspirerande! Vilken genomtänkt logga! Tack för länken till EdholmUllenius – massor med snygg grafisk design (är i researchfasen just nu och slukar all grafisk formgivning)
  Jag tipsar också med nått med 10 tillbakablickar, kanske ett från varje år (året mest lästa, kommenterar, uppmärksammade inlägg?)
  10 största händelserna i din bloggkarriär? Förändringarna? Gärna med bilder!
  10 trender från 2005-2015 + 10 framtidstrender?
  Jubileumspodd!!! 10 intervjuer med människor som inspirerar dig?
  Jag är så imponerad av dig, ditt driv, entreprenörsanda… Heja dig!

 • 10 år, helt fantastiskt bra jobbat och många fler blir det!
  Gillade verkligen den nya (eller kanske tillfälliga) loggan, riktigt bra!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Maria skriver:

  En liten rak pelare (som en svans..) längst till vänster på översta formen skulle ge den associationer till en husmus, som är den blogg jag började följa och som du ska vara stolt över. Husmusen alltså. Fortsatt lycka till med Trendenser. Önskar mer miljötänk ala norrgavel och liknamde i bloggosfären.

 • Katja skriver:

  Grattis! <3

 • Stefan skriver:

  Föredra den i Bold. Generellt känns den väldigt inredning/bomässanaktig. Tyckte absolut den var snygg, men du skulle nog kunna få den att sticka ut lite mer.
  Är ju kanske inte ett firande. Men en krönika om dina tio år. Framför allt med fokus på hur trenderna utvecklats under de 10 åren. Kanske med en framåtblick om vart vi är om 5-10 år till?
  Vad gäller firandet så tycker jag du ska ta med lite nära vänner och ta dig ner till Oktoberfesten. Och dricka litervis med öl.

 • Sofie S skriver:

  Du skulle kunna ha en utlottning. En timmes one-on-one med dig och prata företagande eller dylikt.

 • Amanda skriver:

  Grattis! Man kan inte bli annat än imponerad, du är en sann (och ständig) inspirationskälla! Som läsare känner man tacksamhet.
  Loggan är snygg och rak i sin enkelhet och kanske just därför passar bäst som "light"?
  Det skulle vara roligt att få en inblick i din jobb-vardag, att få följa med via ett klipp!

 • Bra logga, gillar den i bold bäst men med någon mjukare detalj (kanske som föreslagits en råttsvans).
  Vore kul med någon kort sammanfattning av dina tio års bloggande.
  Har själv bloggat(på min fritid)i nästan sex år nu och började följa dig tidigare. Du är verkligen proffsig men önskar mer av dina egna fina bilder.

 • Sofia skriver:

  Men den ser ju likadan ut som Bauhaus!

 • Tess Mabon skriver:

  Grattis i förskott! Jag önskar att du fortsätter och att du öppnar upp för blogg-kursen som fanns (förra, eller förrförra året). Jag missade att anmäla mig till den.
  Tack!

 • Floristulrik skriver:

  Hej, fint! Men jag måste bara säga vad jag tänkte på direkt när jag såg den, (pilen neråt) ett par underkläder, kalsonger/trosor. Så för mig är loggan (om pilarna ligger lite var för sig) hus uppåt, underkläder neråt. Men det kanske bara är för att jag har livlig fantasi? Jag e ganska så knasig! och vad är det för fel på underkläder? Ingenting!

 • Aniika skriver:

  10 år, det är ju grymt! Vilken resa du har gjort! Jag tycker såklart att du ska fira med en stor fest (kanske för bloggläsarna också!?).
  Skål för (minst) tio år till!

 • Åsa skriver:

  Är det tio år? Jösses! Har följt dig sedan starten och gör fortfarande massor av pyssel från "husmusentiden" (upp och nervända vinglas med någon växt i kupan är en klassiker som imponerar på många jobbmingel) Du är grym och inspirerande och känns som en gammal vän. Hälsningar Åsa

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.