Annons

Fyndläge på Bukowskis Market

På tal om budgetkap så är det fyndläge på två samlarobjekt från Missoni som jag har lagt ut till försäljning på Bukowskis Market (auktionerna går ut imorgon). Tavlorna är stickade multiplar av Ottavio Missoni från 1983 (i korta upplagor om 6 och 25) som kostar 10 500 kr på Dusty Deco i Stockholm. Kvinnan som värderade dem på Bukowskis Market i Göteborg däremot var så snäsig och otrevlig att jag blev helt knäckt (kommer aldrig sälja något via dem igen). Tavlorna ligger ute för 550 och 700 kr styck! Vill du se dem i miljö? Kolla in hemma-hos-bilderna från Hanna Wessmans sekelskifteslägenhet, hon har nämligen en likadan. Och själv har jag behållt en som hänger på övervåningen. Auktionerna stänger imorgon. Skynda fynda med andra ord! Här hittar du tavla nr 3 av 6 och här hittar du nr 12/25
Foto: Bukowskis Market
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Jag förstår precis vad du menar. Några av de som jobbar där är riktigt dryga.
  Lycka till med auktionerna.

 • Anonym skriver:

  Eller hur!? Vi som säljer via Bukowskis är ju kunder ÅT Bukowskis (lika mkt som dem som handlar via BM) så varför är de så dryga? Har någon här sålt via Stockholms Auktionsverk från en annan ort än Sthlm? Fattar att man kan skicks med frakt men hur funkar värdering på distans? Mailaf man först då eller hur göra? Tips någon?
  Lycka till med tavlorna! Hoppas BM Gbg tar till sig av kritiken!

 • Anonym skriver:

  Jag har också fått ett snäsigt och lite märkvärdigt bemötande av dem. Tråkigt.

 • Frida skriver:

  Jag kanske ska tillägga att jag har blivit proffsigt bemött tidigare när jag lämnat in och hämtat tavlor på Bukowskis Market i Göteborg, men min tidigare kontaktperson är sannolikt på mammaledighet nu eftersom hon varit höggravid de senaste gångerna jag sett henne.
  Även om det är tråkigt att läsa att fler upplevt samma sak, så känns det faktiskt lite skönt att kommentarerna och beteendet inte verkar vara personligt riktat utan mer av ett allmänt attitydproblem som vissa av Bukowskis medarbetare har. Jag hoppas också att de tar åt sig av kritiken.

 • Anonym skriver:

  Samma otrevliga snäsiga behandling i Stockholm samt Uppsala Auktionskammare.Så aldrig mer dessa två ställen.

 • Helena skriver:

  Anställda på Stadsauktion i Stockholm har också snäsigt beteende, tror sig vara GUDAR!.
  MEN på Lauritz i Stockholm, och gud så genomgående trevligt personal, ALDRIG problem! ALL personal på auktionshus borde gå på utbildning i bemötande hos LAURITZ!
  Ha det gott Frida hoppas försäljningen går till din belåtenhet!

 • Richard skriver:

  USHH Man blir illa bemött på auktionsverk, man får buga och be att dem skall ta in objekten, man har ont i magen innan inlämning.

 • David skriver:

  Jag tror inte att det är deras mening att vara snäsiga eller otrevliga. Men när det kommer in någon som har en bestämd uppfattning om vad deras föremål är värt, trots att värderingsmännen står med ett arkiv med tusentals auktionspriser rakt framför näsan på dataskärmen och vet PRECIS vilka priser som är aktuella, så uppstår det lätt lite gnabb. Har man vuxit upp med en tavla och fått höra av sina föräldrar att -"den är vääääldigt värdefull" så är det inte så lätt att få ett helt motsatt besked den dagen man väl väljer att sälja. Men så är det, priserna fluktuerar väldigt, på allt. Därmed inte sagt att experterna alltid har rätt, men man bör inte ta uppgifterna man får som personliga. Och sen har de även ett anseende att sköta om, dels att inte ta in saker som egentligen hör hemma på loppis eller i soporna, men såklart också om sina kunder, både köpare och säljare.

 • David skriver:

  Uppenbarligen så var ju dock värderingen i ditt fall helt korrekt: utropspriset låg på 5000kr och auktionerna landande på 4700kr resp. 5300kr.
  Man får ta värderingsmännens uppträdande med en nypa salt bara, men lita på uppgifterna man får (om det inte känns helt åt helskotta alltså) 🙂

 • Makalöst dumma inlägg i några fall. Har själv varit verksam som konsthandlare och värderingsman under många år. Med egna ögon har jag sett vilken urdålig konst man ofta sökt pracka på mottagarna på auktionshusen. Man tycks ofta tro att det är guld man har att erbjuda, då det i stället rör sig om konst mer lämpad för värmepannan i källaren. Bukowskis har jag haft mycket att göra med, och jag har alltid blivit vänligt mottagen. Detta oavsett om det rört sig om inlämning av gods eller ren värdering. Jag förstår att mottagarna av gods ibland kan vara frustrerade över allt skräp som kommer in över disk. Inget tacksamt jobb precis, och kanske får man även ovett på köpet. Nej, skärp er ni lilla fåtal som klagar, kom in med något som är värt att ta emot i stället!

 • Trendenser skriver:

  Nu var det inte bara tavlan den här diskussionen handlade om, utan att kvinnan vägrade skriva ut vilken läderkvalitét min fritz hansen stol hade (det kan vara oceaner av skillnad på just skinnkvalitéer)… Och hon var otrevlig redan från start, innan prisnivåerna kom på tal så hon hade antagligen bara vaknat på fel sida.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.