Annons

Efterlysning

När jag fyllde 25 fick jag de här små svarta kaffekopparna från Höganäs Keramik i present av mina föräldrar. Än idag (11 år senare) älskar jag dem eftersom de är så ”lagoma” i sin storlek. Jag har såklart fler och större muggar men sanningen är att om jag häller upp mer kaffe än detta nuförtiden så hinner det ändå kallna innan jag hunnit dricka det (due to aktivitetsgraden på den lilla personen som ni ser sträcka sig in i bilden nedan…). Just den här muggmodellen har dock utgått ur produktion. Och jag vill ju helst komplettera samlingen med fler av samma sort. Kanske är det någon av er därute som har ett gäng i ett förråd, eller som sett några på loppis och kan tipsa? Om så, ja då vet ni att jag är spekulant!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Kaffehörnan skriver:

  Så vackert upplägg

 • Maria skriver:

  Jag har dom men kommer inte komma åt dom förrän om ca 8 månader. Då de står långt in i en lada (vi flyttar om 8 månader) Du är välkommen att höra av dig:)

 • Hanna skriver:

  Vilka snygga muggar. Tyvärr har jag inga tips på var du kan få tag på dem.

 • Lisa skriver:

  Jag har några vita och några ljusblå (inte med de faten dock), hör av dig om du vill ha!

 • Linnéa Eriksson skriver:

  Vi hittade våra på Tradera. Har även sett på blocket vid olika tillfällen. Lycka till!

 • Ninni skriver:

  Hej Frida, jag har 4 st koppar/muggar med assietter i mörkgrönt (nästan svagt svartgrön i fg) från Höganäs, som är i gott skick och som jag har lagt i en låda för att avyttra, håller på och rensar. De köpte jag i början av 90-talet, kan skicka bild om du har intresse, så välkommen att höra av dig till mig.
  Vänligen Ninni.

 • Helena Lyth skriver:

  Detta är en mycket bra idé Frida, som skulle få en egen utveckling. Jag skulle vilja ha en typ av Blocket där man kan söka på kompletteringar – till säljare alltså.
  Jag köpte två portvinsglas av Ingegerd Råman. När jag använt dem ett tag, till allt möjligt, insåg jag hur mycket jag gillade dem. Men till min otroliga besvikelse så hade just portvinsgalsen slutats tillverka i serien Pulse. Så, på varje loppis och utförsäljning letar jag nu men går bet varje gång. Sökning på Blocket kanske är på sin plats? 😉 Hoppas på tur till oss båda 🙂

 • Ninni skriver:

  Vill komplettera mitt tidagare inlägg, jag tror storleken står för kopp, för jag har även några lite större i blått och några små som jag ska ha kvar själv, vad jag minns så fanns det 3 st storlekar, den minsta på ca 1 dl, så det är mellan storleken jag erbjuder i tidigare inlägg (de mörkgröna).
  Vänligen Ninni.

 • Lisa S skriver:

  Oh ja! nästan lite nostalgi! Såna har jag också haft, fast gett till min syster! Dock i andra färger! Kram Lisa S o lycka till

 • Fru Minimalist skriver:

  Haha, jag känner verkligen igen mig vad gäller att drycken i kopparna hinner kallna nu för tiden! Som föräldraledig har jag slopat mina stora härliga Höganäs-te-koppar till förmån för dessa mindre kaffekoppar du visar på bilden. Där får en liten kopp te plats som jag oftast hinner få i mig i bebis-"pauserna" 😉 1/3 gångerna får jag dock värma på den i mikron lite senare 😉 Tyvärr är våra Höganäskoppar dock ljusblåa som på bilden i detta inlägg:
  https://minimalisterna.se/rensning-i-koksskapen/

 • Louise skriver:

  verkligen fina, förstår att du vill ha fler 😀

 • Anna-Lena skriver:

  Jag är ganska säker på att jag har två svarta, dock utan fat. Tror det är samma storlek. Måste packa upp flyttlådorna för att hitta dem.

 • Therese skriver:

  Hejsan Frida.. Har 6 st svarta Höganäs muggar med underlägg till 3 dl om du vill köpa dem så får du det. Hör av dig i så fall med ett bud. Ha en bra dag. Med vänlig hälsning, Therese

 • Sjukt fina muggar!
  Grym blogg du har! Love it!

 • Lina skriver:

  Detta gäller inte alls muggarna, utan bordet! Så fint det ser ut, är det typ köpt på auktion eller nygammalt?

 • Kristin skriver:

  Hej! Jag har både svarta och limegröna om du är intresserad!

 • Anonym skriver:

  Älskar din termos!! Så stilren.

 • Mia skriver:

  Det är en Steltontermos, billigare och lika fin finns här: Sweethome.se – Kaffetermos Designo 319 kr.

 • Fidan & Divine skriver:

  Fin blogg du har!
  Klicka gärna in hos oss

 • Anonym skriver:

  Så fina! Har tyvärr aldrig sett dem förr.

 • Divine och Fidan skriver:

  Fin blogg, kolla gärna in våran 🙂

 • Sofie skriver:

  Dessa muggar var jag på "jakt" efter för ett tag sedan, även tallrikar etc. Så trist när de slutar tillverka saker man blir så kär i. Får börja spana på Tradera igen – ni som har muggar & diverse som bara "skräpar" ut med dem på Tradera;)
  Hoppas vi båda lyckas komplettera!

 • Nikki skriver:

  Har 6st här hemma som blivit ersatta, kanske kostar en del att frakta dem men gör det gärna 🙂

 • Fia skriver:

  Hej 🙂 Jag har fyra i grönt om du är intresserad 🙂

 • Sofie Börjesson skriver:

  Åh, en riktig klassiker.
  Med detta inlägg tycker jag du visar att man inte alltid behöver byta ut sina gamla saker. Jag möter SÅ många när jag är ute på inredningsuppdrag, som tror att bara de slänger ut sin soffa så blir livet mycket roligare. När det snarare handlar om att kanske möblera om, adderar en ny matta eller vad det nu kan vara. Hoppas du hittar fler muggar! Kram Sofie

 • Ingrid skriver:

  Jag har tre svarta och tre vita. Lite svårt att se vilken storlek du är ute efter, mina är ca 8,5 cm i diameter och 8 cm höga. Hör av dig om du vill lägga ett bud! //Ingrid

 • tova skriver:

  Hej! Fin blogg du har! Kika gärna in min blogg:)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.