Annons

DIY: Amplar av makramé

Ända sedan jag skrev det här inlägget förra hösten har jag varit nära att testa makramé men inte riktigt vågat mig på det. Jag får ju i ärlighetens namn pysselbryt så fort ett DIY blir för pilligt. Men så kom det sig att jag fick ett uppdrag att fota inomhusväxter för Göteborgs Postens räkning och att min nuvarande praktikant Jenni visade sig vara en hejare på det där med att knyta makramé och kunde visa mig hur. Och det var ju inte alls så krångligt. Så idag har vi grejat och fejat och nu hänger det ett dussin olika amplar i studion, i väntan på onsdagens fotografering. Jag ska visa er det stora slutresultatet så fort det är publicerat men här är ett litet enkelt DIY så länge. Den i glas är min favorit!
Du behöver ett starkt snöre att knyta med, en (nyckel-)ring och ett par fina kulor av kork eller trä för att kunna göra ett fint avslut. Sen är det bara att följa den här knytguiden steg för steg! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Härligt att höra att man inte är ensam om de där pysselbryten 🙂
  Det här såg väldigt fint ut tycker jag, även just makramé ger mig flashbacks från fönstren hemma hos gamla tanter när jag var liten.
  En trend som jag personligen inte kommer att anamma mao 🙂
  Kram Anette

 • Martin skriver:

  Du? Pysselbryt? Neeeee… Kan omöjligt stämma 😉
  Superfint blev det och fina bilder som vanligt. Dock en aning avis på Jenni som praktisera hos dig… Vet ju hur kul det är att hänga med dig! Kram!

 • Åh detta inlägg får jag spara på. Ska flytta snart och har massor med fönster som detta hade varit jättefint till! 🙂
  kram /iris

 • Louise skriver:

  åh vad fint 😀

 • Maria skriver:

  Hej Frida!
  Frågade även på instagram – var hittar man lämpligt snöre!?
  Jag har mejlat dig några gånger tidigare och du har varit vänlig och alltid svarat! Du är grym!
  Inspirerad av dig och Living by W har jag tillslut vågat starta en egen blogg. Tack för inspiration!

 • natalie skriver:

  åh, så fint!

 • Anna skriver:

  Jättefint!
  Jag har testat flera gånger och hittat en fin och enkel knop som är lite roligare än bara en vanlig. Den hittar du på bloggen. Till sommaren blir det fler 🙂

 • Lovisa Wallin skriver:

  wow så snyggt! Kommer ihåg att jag gjorde en ampel av makrame i skolan, men det är kanske dags att testa igen??:)

 • Fidan & Divine skriver:

  Fin blogg du har!
  Klicka gärna in hos oss

 • Anonym skriver:

  Superfint! =)

 • Stefan skriver:

  Superfina! Skulle min fru älska!
  kanske ska överraska henne med lite pyssel till helgen!

 • Sabina skriver:

  Såå snyggt!! 🙂

 • Maja skriver:

  Vilken är växten till höger?

 • Emma skriver:

  Vad för slags glasvas har du använt? Är så sugen på att göra en själv, men hittar inget liknande :S

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.