Annons

Mina programpunkter på Stockholm Furniture Fair 2015

Imorgon drar Stockholm Furniture Fair igång i Stockholm och Sveriges samlade journalistkår dundrar in på Älvsjömässan för att bevaka lanseringarna av årets nyheter i möbel- och belysningsväg. Men det har ju nyss varit inredningsmässa i Stockholm tänker du? Jo. Men man skulle kunna hårddra det hela och säga att Formex fokuserar på detaljer och pynt i hemmet medan möbelmässan målar med de stora penseldragen och visar soffor, stolar, mattor, lampor och saker som tar för sig lite mer. Och om Formex står för det mer folkliga så har jag tidigare upplevt ”möbelmässan” som lite exkluderande och elitistisk (med dominans av svartklädda, svårmodiga arkitekter och kostymklädda karlar). Men de senaste åren har det där lättats upp och mässan har satsat allt mer på mjuka värden som föreläsningar, mötesplatser och debatter som tilltalar en större målgrupp än det supernischade branschfolket. Hurra för det säger jag! Precis som ifjol kommer jag att vara en del av Stockholm Design Talks och förutom en föreläsning på fredagen kommer jag även att hålla i två paneldebatter på allmänhetens dag (lördag) på scenen i entrén (plats C18:33). Tider och teman ser ni nedan. Mer info finns också i mässprogrammet som du hittar HÄR. Jag håller tummarna för att du vill komma och lyssna, diskutera och ventilera inredning med mig. Hoppas vi ses! 
 
Fredag kl 15:00 – 16:00 Sociala medier för inrednings- & belysningsbranschen, tips och tricks!
Lördag kl 11:00 – 11:45 Lika som bär, när kopiering får gå före kreativitet (paneldebatt) 
Lördag kl 14:00 – 14:45 Hur blir man mer kreativ? (paneldebatt) 
 

Kategorier:

Kommentarer

 • Caroline skriver:

  Det hade ju varit så roligt att få lyssna på! Framför allt om kopiering om plagiat som ligger mig varmt om hjärtat. Lycka till! Vi kanske ses i vimlet.

 • Anonym skriver:

  Ha ha förstår precis. På Formex galopperar ystra volangblusar runt i gångarna och på Stockholm FF skrider svartklädda formgivare och arkitekter runt med bister uppsyn 🙂

 • Anna skriver:

  Jippii! Jag kommer på den sista paneldebatten om hur man boostar sin kreativitet med Hanna Wendelbo och Lisa Bengtsson! Ska bli så kul!!!

 • Anna-Maria skriver:

  Där kommer du att göra ett bra jobb! Kul!

 • Wow, så intressant! Synd att jag inte är där i år
  🙁 så jag får lyssna.
  Kommer de spelas in? Så man kan lyssna efteråt? Skulle vara kul med en sammanfattning iallafall…
  Heja dig! Så inspirerande!!!
  PS: Hoppas att det är ok att jag lånade några rader av dig när jag skrev ett inlägg om kopieringsindustrin. Länkade självklart!

 • Tove skriver:

  Jo visst är det skillnad mellan mässorna, och konstigt vore väl annars! Formex är ju till skillnad från möbelmässan en inköpsmässa, vars målgrupp från början främst var butiker och andra handlare. Visst är det roligt att SFF får fler föreläsningar och mötesplatser, men jag som är i branschen kan också uppleva det lite trist att allt anpassas mer och mer till bloggbranschen. På varje mässa ska det pressas fram nyheter, inspirationsbilder och trendzoner, och pressfrukostar som blir mer och mer överdådiga. Alltihop ser man sedan x 100 på instagram och i bloggar.
  Hu vad neggo det lät, vilket inte är meningen egentligen 🙂 Men med två Formex och en Furniture Fair om året så är det ändå en fördel om de två olika mässorna är lite olika varandra tycker jag. Annars blir det lite samma lika.

 • Tove skriver:

  Ja det är nog snarare ett publikfrieri som jag slår lite bakut mot, vilket kanske visar sig utåt mest i bloggar eftersom de brukar vara duktigast på att dokumentera och visa upp det de ser. Och jag håller med om att föreläsningar och andra relevanta "meta-händelser/utställningar" under mässan är varmt välkommet!

 • Rebecca Apelvi skriver:

  Det låter fantastiskt roligt! Skulle så gärna vilja vara där!
  Du kommer möjligen inte att ha föreläsningar i Göteborg eller Kungsbacka trakten?
  Hej hej

 • Stefan skriver:

  Hej, ska försöka att titta förbi 🙂

 • Pelle skriver:

  … Eller så är möbelmässan (offsidan alltså) ett bra tillfälle för oss arkitekter att klämma och känna på nya möbler som vi ska rita in i olika miljöer. De senaste åren har de större möbelproducenterna präglats av ABW- A2- och aktivitetsbaserade tänket som kanske inte helt är anpassat för hemmiljö. Likaså detta år och säkert flera år framåt. Det är därför vi ser många soffor och fåtöljer med höga ryggar, lampor med usb-uttag osv. På lör tror jag mässan är öppen för allmänheten. Jättebra tillfälle att se hur våra kontor, skolor, sjukhus och kulturbyggnader kommer att inredas i framtiden.

 • Kurt skriver:

  Gillar din inredningsstil, rent och konsekvent. MVH Kurt

 • Trendenser skriver:

  Hej Tove! Nu menar jag inte alls att de båda mässorna behöver dra åt samma håll rent innehållsmässigt, utan att det känns kul att Stockholm Furniture Fair bjuder upp till dans även med ”vanligt folk” och inte bara är en tillställning för inbördes beundran för möbelbranschens formgivare och företag. Jag håller heller inte med dig om att de svenska mässorna blogganpassats,i synnerhet inte efter att ha besökt flera mässor utomlands där man är betydligt bättre på att ”curla medierna” på de sätt respektive kanal har störst glädje av. Däremot tycker jag att många av de nordiska mässorna har börjat ägna sig åt ett konstigt slags publikfrieri som inte verkar falla i god jord varken hos bloggarna eller journalisterna (eller de besökande inköparna) – så något skulle snarare behöva göras på den fronten. Gjort är det i alla fall inte, än. Inte ur mitt perspektiv.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.