Annons

Middag på Ett Hem Stockholm och uterumsinspiration

I filmen jag postade förra veckan såg ni mig bland annat äta middag på Ett Hem Stockholm tillsammans med Georg Jensen. Det var en så himla fin kväll att jag inte kan hålla mig från att visa några stillbilder också. Speciellt på deras inglasade uterum – eller orangeri – som det ju så vackert heter. För er som inte känner till det sedan tidigare så är Ett Hem ett litet hotell, men med desto större service. Exklusivt in i minsta detalj. Ändå finns det en hel del man kan ta med sig och inspireras av i sitt eget hem. 
Det här är synen man möts av när man kliver in på deras innergård. En välkomnande eldkorg och för kvällen ett uppdukat långbord i det inglasade rummet. Mellan husen hänger också slingor med glödlampor och i utemöblerna ligger renfällar för den som vill slå sig ner en stund. 
Även inomhus, runt bordet, fanns mjuka fårskinn att sitta på och plädar att vira om sig, trots att det var uppvärmt till samma temperatur som övriga huset. Väldigt mysigt och inbjudande! 
I ena änden av rummet stod ett stort och vackert gammalt skåp fyllt med tittgodis och längs väggarna klängde bladiga växter. Någon som vet vad det kan vara för sort? 
Lägg också märke till hur man varvat spotlights med vanliga glödlampor i Jonas Bohlins spotlightsskenor i taket. Som sagt, det var så genomtänkt och ombonat och så snyggt! Och jag blev superpepp på att ta itu med ett par projekt i vårt eget uterum hemma. I’ll keep you posted. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Pella skriver:

  Tack för att du tog mig tillbaka för en lite stund. Supermysig kväll!

 • Instämmer med Pella. Minnet av den kvällen lever jag på länge.
  Platsen, atmosfären, sällskapet och den goda maten 10p!
  Kram Anette/inredningshjälpen

 • Anette Starby skriver:

  Det är verkligen en jättemysig inredning då man blir väldigt inspirerad. Kul att du tog bilder där som du delar med dig :-).

 • Anna-Maria skriver:

  Såg mysigt ut! Lite svårt att säga vad det är för växt men det ser ut som ett kastanjevin. Folkets hus (Umeå) har såna. Säkert 6-7 meter långa rankor.

 • Frida skriver:

  Tack snälla för tipset Anna-Maria!

 • Jämtlandshanna skriver:

  Å så himla mysigt det ser ut!
  Kramar

 • Emelie skriver:

  Så himla fint!

 • Jenny skriver:

  Så galet mysigt. Åh om jag ändå hade ett sånt uterum! Klart intressant tanke med spotlights blandat med vanliga lampor också…Du har inget tips på billigare versioner av spotlightsskenor?

 • Ylva skriver:

  Stolarna ser grymt fina ut, ngn som vet vad det är för några?

 • Anonym skriver:

  otroligt vackert

 • Julia skriver:

  Väldigt fint!
  Titta gärna in på min nystartade blogg som handlar om alla möjliga tankar om livet.

 • Såg helt fantastiskt ut när jag såg det första gången här på bloggen! Nu har jag också varit på Ett Hem i Stockholm.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.