Annons

Veckans söndagssummering – v 4 – 2015

Säsongens nyheter fortsätter att rulla ut i parti och minut. I veckans söndagssummering har jag som vanligt saxat ihop några av de mest ombloggade av dem, varvat med ett par lanseringar som tycks ha landat utanför bloggosfärens radar. Värt att notera är kanske också att inredningsbranschen skakats av en liten ”nakenchock” i helgen, eller ska vi säga en befriande bild av två glada glaskonstnärer i bara mässingen? You choose. I vilket fall lär ju svallvågorna av hrm.. ett visst Facebookinlägg bli nästa veckas samtalsämne på fikarasten i Orrefors / Kosta Boda. Skön söndagsläsning till er!
Muuto har släppt bilder på sina säsongsnyheter. Förutom ett nytt bord (BASE table) var det mest uppdateringar och nya färger på tidigare möbler. Men fint så.
Skultuna lanserade en nyhet i veckan. Nya mässingsbrickorna Kauri som klätts i skinn från Tärnsjö Garveri!
En annan läderbeklädd nyhetet som premiärvisades under veckan som gick är ByLassens fåtölj Saxe som forgavs av Mogens Lassen 1955 inför The Cabinetmakers’ Guild Exhibition. I samband med företagens 60-årsjubileum släpper de stolen i tre olika utföranden. Naturläder, svart och mörkbrunt läder. Pris? 1.399 EUR
Danska Broste Copenhagen släpper en ny bestickserie i vår och pressbilderna har spridit sig som en löpeld bland bloggarna. Ledsen att vara neggo här, men är de inte VÄLDIGT lika Genses Dorotea
En av de nyheter jag ser allra mest fram emot i vår är Ilse Crawfords kollektion för IKEA. Jag håller tummarna att jag hinner gå på pressvisningen i samband med möbelmässan. 
Ett annan nyhet att hålla utkik efter framöver är det Finska företaget Mum’s som bland annat är i ropet med fantastiskt fina mattor från nya kollektionen ”MUM’s loves Africa”. 
Liksom Tingest nya pläd gjord av V Ave Shoe Repairs grundare Astrid Olsson. De har pressvisning först nästa vecka men Elle Decorations chefredaktör Svante har redan visat bilder på den i sitt sovrum via Instagram. Mycket nyfiken då det ser lovande ut. Crux-potential på den tro? På tal om svenska Elle Decoration så har de värvat över inredningsbloggaren Em Fexeus till sin webb i veckan! Hen som är föredömligt drivande i transgender-debatten är nu aktuell med ett mycket läsvärt inlägg om sin vurm för det ”varumärkesneutrala” hemmet. En bloggpost som illustrerades med ett annorlunda objekt som ligger ute på Hemnet just nu. Med det önskar jag en riktigt fin start på januaris sista sju!
Foto: Muuto, Skultuna, ByLassen, Studio Ilse, Moms, @elledecorationse, Stadshem

Kommentarer

 • Emma - By Emma skriver:

  Som vanligt väl summerat!
  Kram

 • Så intressant och inspirerande:)

 • Martin skriver:

  Som av en händelse råkar jag ha bilderna. OBS Jag letade INTE efter dem, de bara dök upp.

 • Emma skriver:

  Martin: du har varvat internet. Har sagt det tidigare och säger det igen! 😉

 • Nathalie skriver:

  Saxe i naturläder – jises så snygg! Stol- och fåtöljtokig som man är..

 • Anonym skriver:

  Vet inte om hemmet som tas upp som exempel är så varumärkesneutralt? Jag ser flera av Vitras korkpallar, thonet-stolar, Eames fågeln, PH-lampa, HAY-boxar, Artileriets jordglobsmobil, Rimowa-väskor osv osv osv

 • Anna-Maria skriver:

  Vad snygga brickorna är, en sån hade jag gärna haft!

 • Anonym skriver:

  Oooh herregud ?
  Hur tänker hon som kändis när hon publicerar sin egen nakenbild på ett öppet konto på Facebook?! Aftonbladet nästa…

 • Det blir ingen riktig söndag utan din veckosummering Frida 🙂 bästa avslutet på veckan.
  Instämmer angående Stockholm Furniture Fair och säger som lilltjejen i den där Viasat-reklamen. "Så många kalas och så lite tid…" eller hur det nu var 🙂 det kommer iallafall garanterat att bli fullt under hela den veckan.
  Ser lite extra fram emot bla den nya utställningen av Maria Djurkovic på Svenskt Tenn och som sagt allt som rör Ilse Crawford.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • The Place To Be skriver:

  De där brickorna var riktigt snygga!
  Kul med veckosummering!
  Ha en bra start på den här veckan!
  Kram Malin

 • Anne-Mari skriver:

  Det är så snyggt med guldiga bestick! Älskar det verkligen 🙂

 • Em skriver:

  Tack för det fina omnämnandet!

 • Oj, vilket spännande inlägg om "varumärkesneutrala" hem – tack för att du länkade mig dit! Stor konstrast när en blivit van att känna igen märkena i alla hemnet hem, som blivit mer och mer en reklamannons. Undra när de första hemnet inredningssponsringarna kommer – officiellt? (Känns ju lite köpt idag via stylister)
  Känns som någonting väldigt spännande är på gång i inredningsbranschen – när inredningsbloggarna/stylisterna börjar tröttna på "lika, lika, lookalike" och vågar vägra "ja, den kommer från den nya kollektionen av…"

 • Andrea skriver:

  kan du inte bara lägga ner hetsen om kopior och produkter som liknar andra osv. Det verkar helt enkelt vara omöjligt att förhindra i det extrema trend- och konsumtionssamhälle vi lever i idag.

  • Trendenser skriver:

   Jag förstår inte alls ditt resonemang. Är det någon annan lag förutom Upphovsrättslagen som du tycker vi kan strunta i också när vi ändå håller på? / Frida

 • emiliesbeauty skriver:

  Fina bestick!

 • Andrea skriver:

  Jag tycker inte vi ska slopa någon lag alls och något lagbrott är det ju heller inte tal om när det är frågan om nästan-kopior. Det är mer att vi har hört detta nu och som eftersom du själv ursäktar en negativ ton kopplat till en sådan kommentar förstår du kanske min kommentar om att skippa hetsen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.