Annons

Veckans söndagssummering – v 2 – 2015

Det märks att nedräkningen inför vårens bransch- och inköpsmässor är i full gång. Nu har nästan alla inredningsföretag släppt sina vår- och sommarkataloger digitalt och skickat ut pressreleaser som lockbeten. För att inte tala om att flera av dem redan har laddat upp vårens nyheter på sina hemsidor! Jag har skummat igenom de stora leverantörernas bildbanker och konstaterat att man nog inte behöver åka på Formex på onsdag för att få en bild av säsongens trender. Men, istället för att spoila det som komma ska håller jag mig till tåls och bjuder på en sedvanlig genomgång av det som sagts och skrivits i inredningsväg under veckan som gått. Här kommer årets andra söndagssummering! Hoppas ni gillar.
Svenskt Tenn har instiftat ett designstipendium, som tilldelas en avgångsstudent på formlinjen vid Beckmans Designhögskola. Den 10 januari öppnade de en utställning i deras butik på Strandvägen där årets pristagare Hanna Tunemar visar sina alster. Samtliga föremål är till salu.
I Wallpapers januarinummer listas årets favoriter från designskolorna. Svenska HDK-studenten Tove Jeppsson Bohlin creddas liksom min personliga favorit, Chudy & Grace fina Meet The Wicker!
Tapetformgivaren Helene Blanche lanserade en ny kollektion för Flügger redan i november förra året, men det dröjde tills den här veckan innan nyheten fick fäste i den svenska bloggosfären. Tack vare ett inlägg hos Johanna har Helen fått MASSOR med svensk nätkärlek. Hela kollektionen hittar du här!
Danska företaget &Tradition har också uppmärksammats på flera håll de senaste dagarna, tack vare deras senaste kollektionslansering bestående av såväl nya soffor som mattor. Se mer här!
Och om modevärldens snackis under veckan som gått varit ”äldre” modeller i SS15’s kampanjer (Céline med författaren Joan Didion och Givenchy med skådespelerskan Julia Roberts) så har inredningsbloggarna fortsatt diskutera och ventilera behovet av större variation, mindre fix och fusk, och mer personlighet bland bilderna i bloggar och tidningar samt på Hemnet. Men det räcker, precis som Weronica säger, inte att bara ”skriva” om det. Vad debatten kommer mynna ut i rent konkret återstår att se. Men med hopp om något vettigt och inte minst en härlig start på årets första hela arbetsvecka lämnar jag er inte med bilder på ett ombloggat mäklarobjekt (fortfarande glest med sådana) utan ett favoritcitat och note to self 2015.
Foton: Svenskt Tenn, Meet the Wicker, &Tradition, Celine/ Givenchy,  Daysweekends

Kommentarer

 • Fina Frun.se skriver:

  Underbart att se mogna kvinnor i kampanjer! Nu vill vi ha fler modeller i olika kroppsformer och storlekar också <3

 • Härligt spanat Frida! jag håller med dig till punkt och pricka!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Hannah skriver:

  Det här med att det är så mkt samma samma på bloggarna vore väl enkelt åtgärdat om fler gjorde som modebloggarns och var mer personliga…. Jag menar på hur många olika sätt kan man skriva om samma pressbilder och pinterest-fynd?

 • Rebecka skriver:

  Hej Frida! När presenterar du vinnarna i julkalendern? 🙂

 • tommy skriver:

  fina bilder =)

 • Anette Starby skriver:

  Fin inspiration inför våren och jag älskar designen på vaserna.
  Mvh Anette

 • Daniela skriver:

  Vet du möjligtvis vilka som är / kommer bli återförsäljare för &Tradition’s soffor? Hittar inga återförsäljare alls när jag söker.

 • Tove skriver:

  Jag har i princip slutat läsa inredningsbloggar, dels för att det känns som att "köp köp köp", och pga som du skriver, det känns som same same but different.
  Tyvärr tycker jag att det är ännu värre på instagram, stylade stringhyllor hit och dit med pappersgirlanger med ord, visserligen inte samma ord, men ändock Same same. Ibland har jag roat mig med att scrolla igenom olika instagrammares bildbanker och kan lät konstatera att det kanske inte. Är samma bild ( om de inte utnyttjat #tbt eller reinsta, eller nån utmaning eller sammanfattning eller så) men det är samma bild fast ur en något lite annorlunda vinkel. Det är tråkigt.
  Visst kan en tycka att jag är kritisk och att jag gnäller, och det gör jag ju nu, men det blir så tråkigt så fort en följer några stycken och till slut börjar undra om samma person har tre fyra konton/bloggar.
  Nåväl, det är nog också rätt oundvikligt att det florerar samma bilder , men att producera eget är ju en väg ur det,men många antar jag är hobbybloggare fortfarande och då är det säkert svårare.

 • Karin skriver:

  Hej! Sitter och funderar efter att ha följt diskussionen om “den personliga inredningen”. Jag följer en del inredningsbloggar och tror för min egen del att ju mer jag läser ju mer påverkas jag själv och hamnar mer och mer själv i denna likriktning ang min egen inredning. Tyvärr blir det ju då kontraproduktivt att läsa inredningsbloggar kanske. Dags att bloggarna varierar sig mer kanske! Dags att tänka till själv och utveckla sin egen stil! 🙂 Häls Karin

 • Julia skriver:

  Tack för en fin sammanfattning!
  Kram

 • cathis skriver:

  Hej, jo, vore kul med lite mer variation mellan bloggarna. Jag följer i stort sett bara dig nu, och kikar in till andra via söndagssummeringarna :). Vi med annat jobb än inredning lever förstås med "den personliga stilen" jämt. Man har en samling grejer som man av en eller annan anledning (har inte råd att byta/härliga minnen/känslomässiga skäl/är bekvämt/osv) lever med. Men sen tittar man på inredningsbloggar och drömmer sig bort eller funderar på vad man skulle byta ut och då behöver man kanske inte se att ni också snubblar på leksaker till vardags? Men det är klart, om man får inspo så att man kan trolla lite utifrån det man redan har vore det ju kul. Ha det gott!

 • kaffehörnan skriver:

  Underbart fint tyg

 • Anhavi skriver:

  Säger som fler andra bland kommentarerna – det börjar bli väldigt mycket samma samma hos både företag och bloggare. Skapar någon en säljande produkt finns det inom kort kopior till både höger och vänster. Himla trist när man kanske sparat och verkligen kämpat för att köpa just DEN saken och så finns den på Ellos eller HM efter en kvart. Men men – dina söndagssummeringar är GULD och ger en precis lagom dos av inspo! 🙂

 • Bara En Tanke skriver:

  Är det inte taskigt att klaga på Frida för att "alla inrednings bloggar ser likadana ut"? Det är väl inte hennes fel att de andra inredningsbloggarna kör lika som bär, hemnetgodis och likadana veckosummeringar Dagen Efter henne?

 • kranar skriver:

  Vilka fina bilder! Ska kollas in lite närmare:)

 • Trendenser skriver:

  Hej hej, så fort företagen hunnit utse vinnare. I många luckor var det flera hundra deltagare och de flesta har varit jullediga tills idag men snart hoppas jag kunna ge er en fullständig lista. Tills dess uppdaterar jag lucka efter lucka allteftersom de lyckligas namn trillar in så håll utkik i din favoritlucka så länge! 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.