Annons

Veckans söndagssummering – v 1 – 2015

Nytt år, ny säsong och massor med nyheter! Så pass att inte allt får plats. Men under veckan har det ju klagats lite i bloggosfären över allt för tidiga vårtecken – så det betyder nog att jag med gott samvete skippa de somriga bilderna från Indiska, Bloomingville, Tine K och Broste liksom höstens nyheter 2015 som faktiskt redan har skickats ut till pressen (till och med jag blir stressad av det). Här kommer ett urval bloggsnackisar att hålla koll på från årets första vecka. 
Jag blev omedelbart förälskad i Krisztián Mécs och József Hegedűs Intueri Light som har fått uppmärksamhet av både svenska och utländska inredningsbloggare i veckan. Så fina lampor!
Nyss hemkommen från Danmark kan jag inte låta bli att uppmärksamma nyheten att Coop DK relanserar arkitekten och designern Grethe Meyers servis Hvidpot. Jag ber en bön att fler företag tar upp produktionen av hennes klassiker igen. Själv är jag spekulant på en skål från keramikserien Ildpot från Royal Copenhagen som känns väldigt 2015 (trots att den gjordes 1976!).
Veckans propplösare i bloggosfären verkar vara den på flera håll plötsligt pågående diskussionen om vår strävan efter en mer ”personlig inredningsstil”. Men… En tankevurpa. Vad händer nu när det blivit trendigt att ”inte bry sig om trender” och när det personliga oundvikligen också blir ”opersonligt” eftersom alla försöker vara unika på ungefär samma sätt? Intressant krönika HÄR!
En annan nyhet jag noterade i grannlandet är fenomenet ”posterhängning utan ram”. Menus nya Mellen Frame (eklister med magnetanordning) visades på Illum och är en nyhet även hos Artilleriet.  
 
H&M sprutar ur sig nyheter, bara den här veckan laddade man upp 1085 nya produkter i sin webbshop. Däribland många fina vårvinternyheter för hemmet. Som den här fina kudden.  
The Coffee Registrys nya single brewer (nominerades i Martha Stewarts ”Made in America Award”) har fått bloggkärlek i droppkaffetider. Eller ska vi säga ”snyggkaffe” istället för ”snutkaffe” från och med nu? 
Så här i nyårslöftestider passade IKEA på att annonsera sitt nya samarbete med Viktväktarna. Från och med 2015 är alla rätter som serveras i IKEA’s restauranger kaloriberäknade enligt VV’s point-system. Hiss eller diss? (själv tycker jag det känns lite… omodernt?) Hemnet ligger fortfarande lågt så jag avrundar veckans blogg-koll-svep med en bostadsdröm i Malmö som väckt nationell uppmärksamhet. Trots att den presenterats… tom! Tror vi fortfarande på att styling spelar roll? 😉 Ha en fin start på vecka 2!
Foto: Intueri Light, Royal Copenhagen, Menu, H&M, The Coffee Registry, IKEA, BoLaget

Kommentarer

 • Natalie skriver:

  fin blogg!

 • Tack för en bra veckospaning Frida, mycket som gått min näsa förbi, dock inte sekelskiftesvåningen i Rörsjöstaden som jag fick nys om redan innan den kom ut :()
  Så pass nyfiken att jag tog söndagspromenaden i dess kvarter nu i kväll och noterat att det står "under förhandling som status på Bo-lagets hemsida så jag antar att det funkar åtminstone i somliga fall.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Anonym skriver:

  Tycker nog oxå att det känns lite omodernt, eller skumt på något sätt gällande Ikea -.-

 • Hanna skriver:

  Tycker det känns väldigt omodernt, och framför allt väldigt o-IKEA. Märkligt, helt enkelt.
  Härligt svep i vanlig ordning! 🙂

 • Anonym skriver:

  Skumt, hade det varit LCHF-alternativ eller något annat mer poppis hade jag kunnat förstå det men varför ska IKEA hålla VV under armarna? Rent krasst så betalar de säkert tillräckligt bra bara 🙂
  F.Ö. mkt intressanta länkar om trenden med hipsterstilen / den unika inredningen. Man kan ju inte copy pasta en personlighet så det faller lite på sin egen orimlighet….

 • Marie skriver:

  Så där hängde jag mina My little pony-affischer på 80-talet. Skenorna i plast dock:)

 • Lotta skriver:

  Förstår faktiskt inte alls poängen hos IKEA, känns väldigt påtvingat på något sätt för de som antingen inte äter enligt VV eller de som äter enligt en annan diet. Mycket märkligt gjort av dem!

 • Karoline skriver:

  Jag säger JA till det mesta du skrivit om! Single brewer är beställd! Jag säger ja till hantverk och nej till ängslig inredning! Jag inreder med mycket som ligger mig varmt om hjärtat även fast det verkar lite off för besökare både på bloggen och irl. Jag arbetar mycket med eget hantverk såsom origamikransar och möbler. Jag är även florist så jag har väl mycket gratis. Men är det något jag vill pusha för 2015 är just hantverket. Och att öka förståelsen för vad det innebär.

 • Hannah skriver:

  Tack för läsvärda länktips och kul med en ny inredningskrönika!! ??

 • Anonym skriver:

  Fet diss på IKEAs VV samarbete. Så jävla tröttsamt och onödigt att sätta in vikthetsen i sådan nära relation till många människors vardag. Bättre vore väl om VV släppte sin egen lilla talong tillsammans med IKEA med poängen på IKEAS menyer som VV-medlemmar får själva ta ansvar för att ha med sig om man äter på IKEA? Tror det är mer triggande än positivt att ha det på själva IKEA restaurangerna.
  Nu var ju det väldigt tvetydigt i pressmeddelandet hur vida ProPointsen kommer synas i restaurangen eller inte. Hoppas på inte men instämmer med dig – omodernt.

 • Louise skriver:

  SÅÅ befriande med en tom lägenhet. Stort längt från mej på det – även om det förstås kräver sitt plejs. Under 2015 önskar jag mej mer "dom efter person" i hemnet-världen. Somliga är helt enkelt vackrast nakna, medan andra gör bäst i att behålla skjortan på!

 • Louise - igen skriver:

  "Don efter person" då alltså..

 • Sabina skriver:

  Följ gärna min blogg.
  Jag skriver om mitt liv som nybliven viktväktare där jag delar med mig av recept, framgång och min vardag.
  http://www.harryssonsabina.blogg.se

 • Anna-Maria skriver:

  Nej våren är långt borta, åtminstone i min landsända men julen vill jag inte ha kvar längre. Tavelupphängningen var inspirerande, alltid kul med lite nya idéer!

 • Anna skriver:

  Nej till Ikeas samarbete med Vv. Ikea handlar väl om inredning och inte kalorier? Och varför just Vv när det finns lika många viktminskningsmetoder som det finns människor nästan? Himla omodernt!

 • Li skriver:

  Jag är lite kluven till Ikea och VV. Fine om man inte blir påmind om det. Det är trots allt bra om fler restauranger skulle hålla sig till en vettig portion mat med rätt innehåll.
  Ang att sälja en tom lägenhet så varför inte, men det kräver definitivt rätt objekt och rätt stad.

 • Ninna skriver:

  Super god betragtning! Et personligt hjem bliver ikke ’indrettet’ i løbet af no-time. Det er noget, der gror langsomt efter beboernes behov. Det er ikke noget, der udelukkende stræber efter stil. Det stræber efter funktion.

 • Stella skriver:

  Håller med Louise. Jag vill inte se en stajlad lägenhet utan vill ha möjlighet att tänka in min egen inredning i det utrymme som finns! Dessutom har jag alltid en vag misstanke att man försöker dra uppmärksamheten från vissa defekter genom att göra tjusiga blomsterarrangemang och stilleben. – Tack för en superintressant blogg o god fortsättning. Stella i Italien

 • Magda skriver:

  Hej!
  Älskar dina söndagssummeringar och den fina kudden från HM är nu hemklickad. Urfin till ett toppenpris, året har knappt börjat och redan levererar du budgettips! 🙂 Skämt å sido, fortsätt som du gör, din blogg är en inspirationskälla utan dess like. Och om man blygsamt får önska ett tillägg till dina nyårslöften är det fler bilder från ditt egna hem. Önska kan man ju alltid!
  God fortsättning!
  Magda från Göteborg

 • Camilla skriver:

  Åh, lamporna från Intueri Light var ju fantastiska. Var in på deras hemsida och fick begär :). Vet du om de säljs i Sverige eller på nätet?

 • Marie skriver:

  Snygg summering som vanligt!
  Håller helt med dig om Viktväktarna, känns sjukt omodernt!
  Trodde att de flesta redan förstått att deras filosofi inte håller vilket bevisats av flera forskningsresultat.

 • Emma Thun skriver:

  vet knappast om jag vågar ge mig in i diskussionen, men Ikea skall väl handla om möbler och inredning och inget annat?
  MEN om man nu skall ge sig in på vad restauranger, på det stora hela, serverar så är jag förvånad över att fler inte faktiskt serverar bättre mat. Lika förvånad över att många människor följer "råd" utan att veta och förstå varför? Att man vågar experimentera med sin kropp (man har ju trots allt bara en) utan att ha kunskapen. En del vet såklart vad dom ger sig in på när dom anammar en typ av diet, men många är bara intresserade av vikten och inget annat. Näringsvärden – mikronutrienters, hur kroppen påverkas i det långa loppet (och även på kort sikt) är intre intressant.
  Kanske är felet att vi tyvärr inte får grundläggande kunskaper från skolan?
  Att det just är Viktväktarna Ikea "samarbetar" med tycker jag nog är mindre intressant. Skulle dock gärna höra en förklaring till varför dom valt att göra ett "samarbete". Kan det finnas en bra förklaring?

 • Emma Thun skriver:

  Missade det absolut viktigaste – Tack för en alltid lika fin blogg!

 • Petra skriver:

  Själv hade jag tyckt det var viktigare utan tillsatser i maten – alltså att ALLA E-nummer samt tex modifierade stärkelser försvann.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.