Annons

Lika som bär: Mässingskrukor

I skrivande stund sitter jag på ett ovanligt skumpigt X2000-tåg, på väg hem från Formex i Stockholm. Min mässrapport därifrån får därför vänta litet, och som pausmusik bjuder på ett av alla de ”lika-som-bär-tips” jag har samlat på mig efter att ha kollat igenom vårens nyheter. Visst är väl de här två lookalikes? Överst Skultunamässingskrukor formgivna av Monica Förster och nederst en väldigt snarlik höstnyhet från Jotex. Båda med ungefär samma höjd. Tipstack till Linda och Jenny
Original: Skultuna mässingskruka, storlek XXS (höjd 11,5 cm), pris 598 kr.
Lookalike: Jotex mässingskruka, liten (höjd 11 cm), pris 79 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Jämtlandshanna skriver:

  Ja verkligen, gillar dock den övre bättre, att den är mer rak.
  Kramar

 • Britta skriver:

  Hej!
  Lustigt nog låg en annons från Jotex under ditt lika-som-bärinlägg om just Jotex. Det fick mig attundra, hur reagerar företagen på dessa inlägg? Jag tycker att det är bra och viktigt att du lyfter fram plagiat, efterapningar eller hur man nu definierar det. Speciellt för den designer som skapade originalet. Tycker de plagierande företagen det också eller blir de besvärade?
  Eller är det till och med så att de uppskattar lite "gratis marknadsföring"? Bara nyfiken…
  Tack för en bra blogg!

  • Trendenser skriver:

   Hej Britta, det vet inte jag eftersom jag inte själv ansvarar för att sälja in annonserna / hantera det kommersiella på min blogg. Och jag vet faktiskt inte om jag vill veta vad de tycker heller. Jag sköter det redaktionella på Trendenser dvs inläggen som läggs ut på min blogg och där vill jag ha full frihet att skriva om vad jag vill. Precis som journalisterna på inredningstidningarna kan göra, trots att de har annonser från företag som de också skriver om, granskar eller tycker till om.

 • Mary skriver:

  Snygga!! Bara att välja passande växt till:))
  /Floristen!

 • Lina skriver:

  Fast Skultunas är sååå mycket snyggare.

 • Helena skriver:

  Jag har Skultunas blanka och är så nöjd med den! Så fin i sina linjer och finish.

 • Anders skriver:

  Ellos, som äger Jotex, skulle jag utnämna till svensk mästare i plagiat.

 • Bojan skriver:

  Men hallå.. detta är väl inget plagiat!! Tycker inte ens att de är lika som bär. Det känns snarare att man har använt sig av formen av en vanlig terrakottakruka som tillverkas av 100-tals olika företag som förebild. Tycker att detta känns som ett löjligt letande efter snarlika plagiat…

 • Evve skriver:

  Ja, köper man dyrt och märke är det fantastiskt fiiint och desajn!!! Billiga snarlika krukor får skäll och stå i skamvrån i detta fall väldigt oförtjänt. Jaaag har inte (råd) Skultunas blanka och är nöjd med en annan fiiin kruka i metall.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.