Annons

Trendenser på Pinterest

Strax före jul blev jag uppringd av Pinterest, som meddelade att jag blivit utvald till en av Sveriges ”top 10 pinfluencers” inför 2015. Oerhört kul! Inte minst eftersom jag precis fått upp farten i mitt ”pinnande”. Jag har ju bara 1600 bilder i min mapp, jämfört med de mer erfarna på listan som samlat mellan 7000 – 12 000 foton (!) vardera. Jag har nämligen inte varit så aktiv där tidigare, kanske eftersom jag inte riktigt fattat grejen med det. Förrän nu. Vad Pinterest är för något? En bildtjänst där man kan samla på digitala foton utan att behöva belasta sin egen hårddisk. Dessutom kan man enkelt kategorisera innehållet i mappar vilket gör att man efter en stunds pinnande får en rätt tydlig bild av vad man gillar för slags stil, färger och snitt oavsett om det handlar om inredning, kläder eller hustyper. Känner du dig stilförvirrad och osäker på vad du egentligen tycker om? Testa! Efter ett tag lovar jag att du kommer kunna se en röd tråd i ditt flöde. Själv samlar jag på allt från inspirerande modebilder till DYI-idéer. Är du nyfiken hittar du mig HÄR!
 

Kategorier:

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Kul! Själv har jag svårt att hinna med Pinterest också, men de få gånger jag är in blir jag alltid glad av alla bilder och inspiration.

 • Anonym skriver:

  Det är verkligen ett superbra ställe för att samla idéer och inpiration men jisses vilken tidsslukare Pinterest kan vara!

 • tommy skriver:

  vad är skillnaden mot instagram?

 • Jenny skriver:

  Det är bara så sjukt mycke likadana bilder… Eller så söker jag helt fel 🙂 Några tips på hur vi söker bäst använder det bäst? 🙂

 • Anonym skriver:

  Jenny man lägger till vilka bilder man vill från internet med hjälp av en knapp man laddar hem till sin webbläsare! Då kan du lägga till vad du än hittar på webben. ?

 • Anonym skriver:

  Jenny man lägger till vilka bilder man vill från internet med hjälp av en knapp man laddar hem till sin webbläsare! Då kan du lägga till vad du än hittar på webben. ?

 • Så kul! Heja dig! Jag skäms nästan för min över 12k pins! så mycket tid. Hjälp så beroendeframkallande!
  Nyfiken: vet du om pinterest finns som företag i Sverige? Jag skulle vilja jobba där;)
  Du har helt rätt om den röda tråden, även om jag måste erkänna att jag tyckte alla tio var ganska likriktade, stilrent minimalistisk. Hade önskat att typ inte alla var inredningsbloggare. Pinterest är väl störst i USA på bröllop, DIY och mat?

 • Nini Tjäder skriver:

  Jag har använt Pinterest sen det var i princip nytt och man behövde bli inbjuden för att bli med. Använder det för att samla bilder på sånt jag tycker om och stoppar in under olika katagorier. Vad gäller sökning måste man vara väldigt specifik för att träffa rätt, men det är som med all sökning. Om man vill följa någons Pinterest-boards så se upp med att följa all för då får du garanterat med sånt du själv kanske inte är så intresserad av. Välj specifik vilka boards hos en användare du vill följa. Här finns mina 28 boards https://www.pinterest.com/nini_tjader/ – mycket heminredning men också en del annat.

 • På Selmas gata skriver:

  Jag använder också instagram, ett kul sätt att få inspiration, som nu när vi renoverar badrummet. Däremot känns det ibland lite märkligt (och det är absolut inget personligt mot dig Frida!) att det ska lyftas fram folk som har pinnat bra så att säga. För hela idén går ju ut på att man plockar med andras bilder. Det krävs liksom ingen insats i foto/styling utan är ungefär som att samla inspirerande bilder i en mapp på skrivbordet, förutom att man kan dela med sig av det man hittar…
  Ofta är folk alldeles för dåliga på att ge cred till rätt person också, det hänvisas alldeles för ofta utan länk till "pinterest" som om det för sig är en person/företag som står bakom bilderna. Det kan jag tycka är lite motsägelsefullt då många bloggare är noga med att påpeka att deras bilder på bloggen minsann inte får användas, men ändå lägger upp bilder på sin blogg från just pinterest utan att ens ange specifik källa.

 • Ivana skriver:

  Vad roligt! Grattis ?

 • Therése S skriver:

  Stort grattis =)

 • Hurra och grattis! Jag har länge hållit mig undan medvetet för att jag är säker på jag skulle pinna loss som bara den. Snart kan jag nog inte hålla mig borta längre.

 • Ebba von Sydow skriver:

  Puh, ja, det är sååå kul men slukar så mycket tid! Nu blev jag peppad att uppdatera mina flöden på Pinterest… Vi ses där! https://www.pinterest.com/ebbavonsydow/

 • Kristin skriver:

  Grattis! Åh, Pinterest är det bästa! Har varit lite av en pinterestoholic de seanser åren. Perfekt för att samla på sig inspiration. Jag gör det endast för egen del, men sen är det givetvis kul att folk vill följa och inspireras av det som jag pinnar.
  https://www.pinterest.com/kristinnyberg/

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.