Annons

Veckans söndagssummering – v 50 – 2014

Bara 10 dagar kvar till julafton och tiden rusar för de flesta av oss. Det är mycket som ska hinnas med innan julledigheten och det märks även på inredningsföretagen och PR-byråerna som skickar ut pressreleaser för brinnande livet. Den här veckan har bjudit på en försmak om vad som komma skall på andra sidan årsskiftet, såväl produktyheter som butikslanseringar eller ska jag säga expansioner. Här kommer en nyhetssummering, som alltid på söndagskvällarna!
Vi börjar med House Doctor som fått mycket uppmärksamhet för sina nya pressbilder för vår/sommar 2015 som mailades ut i torsdags och spreds snabbt. Vill du se mer kan du göra det HÄR!
Vi går raskt vidare till en annan dansk nyhet som släpptes i veckan. Går du i köksrenoveringstankar och vill pimpa billiga IKEA-stommar till något mer personligt. Kolla in det nystartade företaget ReformCph som gör specialsnickerier för kök och skåp. De skeppar även till Sverige!
Svenskt tenn lanserar examensprojektet Fönstergrönska designad av Sebastian Hedengran, student på Carl Malmstens Furniture, där eleverna fick i uppgift att skapa något av en restbit av faner som blivit över vid tillverkningen av Svenskt Tenns möbler. Resultatet? En fönstervitrin som går loss på 9500 kr!
Provokativa Dirty Linen (vars sexiga/sexistiska (?) reklambilder diskuterats en del under året) expanderar och adderar nya färger och produkter till sin kollektion i vår. Förutom bäddset, en ny serie handdukar i frotté. Själv är jag mest road av det ”osexiga” produktnamnet ”Dirty White”…
Ni som samlar på David Ehrestråles poster får hålla utkik efter den nya upplagan som släpptes på Artilleriet under veckan som gick. ”Guide 2015 De La Ville de Paris”. Personligen måste jag dock erkänna att jag börjar bli rätt mätt på alla kartor och stadsmotiv som är i omlopp just nu. (F’låt…)
IKEA har också varit i ropet i veckan. De skickade nämligen ut en teaser på kommande nyheter som släpps i februari 2015. Vill du se deras sovrumsnyheter kan du göra det här. Även denna lampa, som släpps i vår, har fått mycket bloggkärlek. Läs mer om den HÄR och HÄR.
Ni som bor norröver i min gamla hemort Björkarnas stad har mycket roligt att se fram emot under 2015/16. För förutom att ovan nämnda IKEA ju öppnar varuhus i stan så blev det även klart i veckan att H&M Home etablerar sig i Umeå genom att man bygger ut butiken i Utopia med 250 kvm inredning. Kul! Här ser ni också ett urval av deras kommande vårnyheter 2015 som det skrivits en del om de senaste dagarna.
Veckans mest ombloggade hem då? Jag har sett en del lösa bilder florera på Pinretest från den här nyproducerade läggan för JM, men kanske allra mest från det här fantastiska stylisthemmet som är till salu. Ta trappen in till ett spektakulärt renoveringsprojekt och ett stycke livshistoria. Vill du veta mer om tjejen som bott där kan du läsa en fin intervju HÄR eller kolla på reprisen av Husdrömmar. Skön tredje advent till er!
Foto: House Doctor, ReformaCPH, Svenskt tenn, Dirty Linen, Artilleriet, H&M, Hemnet

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Åhh vad jag håller med dig om stadskartorna. De käää…gäsp…nns så sömnigt….
  Kram!

 • Anonym skriver:

  JA!Känns det inte som de urvattnat kartorna lite nu? Kan han inte komma på nåt nytt? Det gäller även Studio Esinam som känns som en trött kopia på Davids idé med monuments!

 • Julia skriver:

  Jo de där kartorna blev verkligen en inredningsfluga!

 • Anna-Maria skriver:

  Så himla kul att H&M öppnar Home här, det ser jag verkligen fram emot!
  Jag såg programmet på tv och läst intervjun. Hemmet är fantastiskt men samtidigt är det ngt sorgligt över det. Renovera flera hus, få tre barn under denna period. Man vill ju leva också! hade hon gjort om det idag tro?

 • Floristulrik skriver:

  Hej Frida! Toppensummering som vanligt. Synd du inte hänvisade till mitt inlägg om fönstergrönska!
  Men kanske nästa gång 🙂 Ha en produktiv och skön vecka!
  Ulrik
  Om du vill läsa mitt inlägg kopiera länken nedan
  https://www.floristulrik.se/2014/12/12/fredagsblomman-blev-ett-vitrinskap-for-vaxter-fran-svenskt-tenn/

 • Åh, vad jag gillar när du är mer personlig i texterna mellan de snygga bilderna.
  Tack för att du länkade till intervjun, precis samma sak med den, orden väger upp bilderna.
  Älskar dina summeringar!

 • Hedda skriver:

  Hej!
  Har letat som en galning efter lampan på bild 1. Hittar den ingenstans på hemsidan. Hur kommer jag över priset? 🙂 Tusen tack och god jul!

 • Floristulrik skriver:

  Hej Hedda.
  Den finns inte ute på marknaden än. Den är en del av vår- och sommarkollektionen från House Doctor. Så du får nog ge dig till tåls ett tag till. Likaså jag, Älskar verkligen lampan. Så fin!
  Ha en fin dag.
  Ulrik

 • Elin skriver:

  Florist-Ulrik: Varför skulle Frida hänvisa till dig och ditt inlägg? Med tanke på att hon har landets största inredningsblogg har hon säkert källor så att det räcker. Eller menar du att hon på något vis kopierat ditt och därför borde länka?

 • Floristulrik skriver:

  Elin!
  Hej på dig! Självklart menar jag inget negativt och hur ska hon ha kopierat när hon har länkat? 🙂 Tänkte bara att när hon hänvisar till massor olika blogginlägg, så kanske hon nån gång skulle kunna gilla det jag skriver om. Så det var bara en liten snäll invit, inget illa menat. Sorry om du blev upprörd, inte meningen. Och jag vet vem Frida är, var med på bloggforumet i våras. Ha en bra kväll!
  Ulrik
  Om du läser detta Frida önskar jag också dig en trevlig kväll, så ses vi på Spinneriet i februari när jag kommer dit med mina elever. Ser fram emot det jättemycket!

 • Spot on i vanlig härlig ordning Frida.
  Kram Anette

 • Trendenser skriver:

  No worries! Kram!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.