Annons

Veckans söndagssummering – v 49 – 2014

Årets tredje sista vecka, men inredningsföretagen vilar inte på hanen för den skull. Tvärtom. Här har det skjutits ut nyheter för brinnande livet. En hel del vinterlanseringar har stått på kö för uppmärksamhet (ja, vårvarianter också om jag ska vara ärlig men det känns lite tidigt än för ex. TineK SS15 och Bloomingville SS15), ett oväntat samarbete har sett dagens ljus och Residence formpris har delats ut. Och därtill har det vädrats sunda tankar om hetsen runt hemmet! Här har ni veckans söndagssummering!
 
Vi börjar med Filippa K som släppt sin senaste mönsterserie för samarbetet med Rörstrand. Nya Crush! En lansering som både hissats och dissats i bloggvärlden. Vad tycker du? Snyggt eller snark?
Orrefors Kosta Boda och Ica har slagit sina påsar ihop. Ja, ni läste rätt. Lagom till jul lanserar de tillsammans en helt ny glasserie i kristall vid namn O:N. Serien består av rödvins-, vitvins- och ölglas och kommer endast säljas i ICA Maxi-butiker och på icahemma.se från och med v 50.
HAY har släppt lite nyheter. Jag fastnade bl a för de här väggljusstakarna. Och för er som letat efter mer prisvärda alternativ på de hypade boucharouette-mattor. Kolla HÄR!
I måndags hade ju tidningen Residence dunderkalas i Stockholm. Man delade ut Residence stora formpris i olika kategorier och bjöd på flott middag för 60 utvalda gäster. Det är inte utan att jag grämer mig för att jag var tvungen att avboka. Ovan ser du ett hopplock men samtliga vinnare hittar du HÄR!
På tal om tidningar så har KINFOLK’s senaste nummer (14) fått en del bloggkärlek senaste veckan. Och Grace på Design*sponge (som faktiskt var den allra första inredningsblogg jag började läsa, 2004!) har gjort ett manifest där hon tar aktivt avstånd från det ”onaturligt perfekta” hemmet…
…och den prestationsångest som illusionen av det skapar. MEN TACK! Jag måste utveckla mitt eget resonemang kring det här vid tillfälle, men Grace satte ord på några viktiga tankar jag själv gått och malt på länge. Sist men inte minst avrundar jag med ett av veckans mest ombloggade hem. Detta till salu hos Fantastic Frank. Med det önskar jag trevlig 2:a advent!
Foto: Rörstrand, Ica, HAY, Residence, Kinfolk, Design*sponge, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Bockar och tackar, eller om jag ska vara ärlig: hoppar och studsar. Av glädje. Tack Frida!

 • Li skriver:

  Alltid lika bra sammanfattning, längtar tills nästa söndag!!

 • Härligt spanat i vanlig ordning Frida. Tycker absolut att det är på tiden att den sidan av saken tas upp, reagerat på det länge och tänkt att det kanske bara var jag som tyckt och tänkt att det blir för tillrättalagt och samma samma överallt och för perfekt när hem ska visas upp som rättesnöre för hur det ska se ut.
  Inredningsbranschen är lika goda kålsupare som modebranschen när det gäller att skapa konstiga ouppnåliga ideal och säkerligen en hel del ångest som resultat.
  Jag försöker propagera jämt och ständigt för PERSONLIG INREDNINGSSTIL, att våga inreda sitt hem så som man själv trivs med att ha det ,och strunta i vad som anses vara rätt eller fel.
  Stor kram
  Anette/Inredningshjälpen

 • Anonym skriver:

  Jag tycker det är lite lustigt att begreppet "personlig inredning" blivit en stil lika mycket som det "grafiska hemmet" eller det färgglada "Family Living" hemmet. Bara att blanda en skvätt Svenskt Tenn, lite arvegods, lite vågade mönster, lite mässing, lite marmor, böcker på hög och blandad belysning….

 • Tack för fin sammanfattning. Gillade verkligen nyheterna från Hay. Kommer tyvärr inte in på länken om mattorna. Men det lät ju väldigt intressant.

 • Anette Starby skriver:

  Jag älskar porslin från Filippa k & dessa nyheter är galet snygga. Nu hamnar dem direkt i min önskelista. Ha en trevlig måndag!
  Mvh Anette

 • Jojo skriver:

  Hej Frida!
  Ser framemot ditt inlägg om "de onaturligt perfekta hemmet"!
  Undrar också vart "Get the look-inläggen" tagit vägen? Vore kul om du forsätter med dem 🙂

 • Merja skriver:

  Tack Frida för din, alltid så intressanta spaning! Gillar verkligen dina inlägg!

 • Tack! Väntar också på dina ord om "guidelines" för ett personlig hem. Tack för att du uppmärksammade mig på DesignSponge inlägg. Har också gått och malt dessa tankar under längre tid, även modebranschens trendiga perfekthetskrav.
  Längtar efter att du skriver mer, om jag får önska skulle jag vilja några "krönike"-blogginlägg, om inredningsbranschen, "ljusa, minimalistiska perfekta" idealen och den snäva svenska ramen för trender…

 • Linn skriver:

  när man trycker på HÄR länken på det prisvärda alternativet på de där mattorna så kommer bara en bild, är det meningen? varifrån är mattorna? blev sugen på en sån, skulle behöva lite mer färg i vardagsrummet. Tack för en fin och inspirerande blogg!

  • Trendenser skriver:

   De kommer från HAY (som står i meningen innan), om du klickar på länken före den som leder till bilden på mattorna kommer du till trendspanarnas blogg där de listat alla nyheter 🙂

 • Louise skriver:

  Fantastiskt fin poster i det söta hemmet på Upplandsgatan! Någon som vet var den kommer ifrån? Försökte googla, men lyckas inte riktigt läsa vad som står över den akvarell-aktigt målade bladen… någon med bättre ögon?

 • Matilda skriver:

  När kommer väggljusstakarna från Hay ut till försäljning? Vart hittar jag dom? 🙂 Kram

 • Uffe skriver:

  Snygga ljusstakar! Tack för tipset, precis sånna jag letat efter

 • Trendenser skriver:

  Gulliga du. Skrivandet är ju min egentliga drivkraft (skrev länge och mycket innan bloggandet och var även krönikör för en av Sveriges största detaljhandelstidningar under många, många år) men det har fått stryka på foten eftersom jag inte hinner med längre. Småbarnslivets fragmentariska koncentrationsförmåga gör väl också sitt till numer – men är det något jag önskar mig av nästa år så är det just det. Tiden att tänka och utveckla resonemang, bortom det snuttifierade ”två rader och en bild-konceptet” som blivit praxis i bloggvärlden. Läser och följer din krönikeblogg med behållning. Och tar till mig av din önskan. Vi får se vad det blir av detta. Men något hoppas jag! Hlsn Frida

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.