Annons

Lika som bär: Mönstervävda naturmattor

Den spännande mattillverkaren Armadillo har hyllats i pressen för sina fantastiskt fina hampa, sisal- och sjögräsmattor som ser ut som små spetskonstverk Men de kostar en slant, minst sagt. Drygt 3000 penningar får man ge för en Marigold. Å andra sidan är de Kaleen-märkta (inget barnarbete) och Fair Trade tillverkade. Och giftfria naturmatrial är ju i ropet. Uppenbarligen. Eftersom kedjorna nu börjar haka på trenden. Den här budgetvarianten är på gång in hos H&M Home under våren 2015. Ingen regelrätt kopia, men nog är de ganska lika inte sant? Jag gissar att den kommer sälja slut snabbt. 
Matta 1: Armadillos Perennial marigold, 155 cm i diameter, 3 360:-
Matta 2: Kommande nyhet på H&M Home våren 2015. Pris 199 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Riktigt fina mattor och man får ju förstås hoppas att giftfritt inte är bara en trend utan att det blir bestående.

 • Alice skriver:

  tycker inte de var ett dugg lika! Dessutom var ingen av dem fina, men det är en annan historia.

 • Lena skriver:

  Idén påminner onekligen om Armadillos… Är H&Ms fairtrade?

 • Nini Tjäder skriver:

  Inte så särskilt lika varandra. Däremot liknar de liknande mattor som fanns lite överallt på 70-talet. Hade en i hallen hemma då, tyvärr inga bildbevis ;). Även Ikea hade något liknande då (på 70-talet). För under 100-lappen tror jag det var. Skulle aldrig ge 3360 för en matta av den sorten. Materialet går snabbt sönder, dammar och sprider sig över stora ytor. Tror inte de är bättre idag än de var på 70-talet…

 • Robert Kos skriver:

  Armadillo mattorna är gjorda av hampa som är betydligt vackrare och tåligare än de mattor man minns från förr då de var gjorda av majs, sisal eller jute som torkar och blir skört.
  Hampa liksom lin blir bara vackrare och blankare ju mer det nöts.
  Mvh Robert

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.