Annons

Tips på snygg brandsläckare

Ni kanske tycker det är konstigt att jag bloggar om en sån här sak men i ljuseldartider som dessa kan jag inte nog poängtera vikten av brandsäkerhet. Min svärfar är ju brandman och jag har hört många otäcka historier om familjer som drabbats eldsvådor på grund av slarv, men också på grund av att de inte kunnat släcka små bränder innan de tagit sig. När jag fick frågan om att samarbeta med Firephant kunde jag därför inte tacka nej. Deras brandsläckare är inte stor och otymplig och illröd som många andra utan liten, lätthanterlig och diskret i sin design vilket gör att den tål att stå framme där man har behov av den. Firephant har fått Red Dot Design Award för sin form och är inte särskilt dyr (jämfört med kostnaden av en tråkig eldsvåda). Denna kostar 599 kr och säljs hos bl a Electrolux Home, Järnia, Clas Ohlson och Bygghemma. Har du en brandsläckare hemma? Om inte – skaffa en idag!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se för Firephant

Kommentarer

 • Lena skriver:

  Bra tips! Glöm inte att kolla batterierna i era brandvarnare också. Vi brukar ha som tradition att alltid göra det till första advent så att de är laddade inför ljus-tändar-tiderna!

 • lina skriver:

  De är väldigt fina, jag är dock skeptisk till att de inte är just illröda. Vi har lärt oss sen barnsben att brandsläckaren, brandbilen osv är röda. Om paniken uppstår letar vi ofta efter den röda brandsläckaren, inte efter den vita.
  Viktigt är också vart man väljer att placera den, många förvarar den i hallen, då är du nästan ute. Förvara den vid sovrummet, där du antagligen befinner dig när du senast upptäcker branden.

 • Hannah skriver:

  Så liten och behändig den ser ut ?

 • Sussi skriver:

  Tack för tipset. 😀

 • AktivaDagar skriver:

  Snygg! Roligt att det görs såna i SNYGGA modeller numera… Och det är ju envettig julklapp, till skillnad från mycket annat…

 • Sara skriver:

  @lina
  Den finns i rött också – den har vi! Men jag kan tycka att det finns fördelar med en färg som smälter in också – då kan man ju till och med ha den framme.

 • Åh det är ju en sån där som jag ska ha.
  Min bror som jobbar inom brandförsvaret tjatar jämt på mig om att jag måste skaffa brandsläckare, och den här är ju fin och inte röd 🙂
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Helena skriver:

  Bra tips! Vi har två stycken röda, en på varje våning. Samt en brandfilt i köket. Gillar idén med en liten snygg en som kan stå framme – bara att se upp med klåfingriga barn…
  Ett annat tips för miljö och hälsa är att välja bort paraffinljus och köra på något vettigare. Tror de är säkrare också, värmeljus i paraffin kan börja brinna på fel sätt när hela ljuset liksom tar eld (vätskan)- har hänt mig och det var otäckt!

 • Jättebra att du tar upp detta tycker jag! När vi flyttade in i vårat hus i somras så köpte vi två brandsläckare med en gång. Och dem är vita och fina så de funkar att ha framme, precis som du säger, synligt till skillnad från en röd som jag hade ställt in i en garderob och sen inte hittat om olyckan ändå var framme! 😉

 • henrik skriver:

  En sån får man kanske skaffa. Behöver en brandsläckare.
  ps. Kolla min blogg och vinn en antik lampa.

 • Modevärlden skriver:

  Den här ska jag faktiskt köpa. Så snygg, liten och praktisk. Man ska verkligen aldrig säga aldrig.
  Jag hade blivit jätte glad om ni vill kika in på http://www.modevarlden.se. En värld full av mode och inredning.
  Kram Johanna

 • Estela skriver:

  Tack för tipset.

 • Fröken.A skriver:

  Älskar att de börjat med dessa livräddare i vitt!!

 • Louise skriver:

  Jo, liten, snygg och ljust och fräschtig men – den är för liten för att ha god verkan vilket gemene man inte har vetskap om. Istället riskerar vi att invaggas i falsk trygghet då den troligtvis tar slut för snabbt…

 • P skriver:

  Snygg! Vi fick en brandsläckare och en brandfilt i inflyttningspresent. Perfekt present! Jag har fått lära mig att man ska ha en brandsläckare nära köket då det är en av de vanligaste ställena för en brand att starta. Denna går ju tom att ha i köket! Tummen upp!

 • Anette Starby skriver:

  Vad snygg den är & jag har sett en liknande någonstans men kommer inte ihåg vart? Men den där är mycket snyggare.
  Mvh Anette Starby

 • Monnah skriver:

  Så länge som alla bara vet var den står och vad det är, för annars gör den ingen nytta som någon annan skrev. Men visst är den snygg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.