Annons

Önskelista november

Hoppsan Kerstin vad tiden rusar. Halvvägs in i november redan, men bättre sent än aldrig. Här kommer min utlovade månadsönskelista. Vad jag har på hjärnan just nu? Worksteads vägglampor, de perfekta vardagsglasen, en ny bok, stolkärlek och kalkstensmani. Och så en gammal klassiker som lite oväntat seglat upp på min önskelista i ”tändaljustider” som dessa. Scrolla och kolla!
1) Worksteads vägglampor skulle passa både i fotostudion, och ovanför ett av skrivborden här hemma. 2) Jag söker de perfekta vardagsglasen. Tunna, sköna att dricka ur och budgetvänliga. Lagerhaus ska tydligen ha ett par prisvärda allglas. Måste kollas in! 3) Juergen Teller och Nicolas Ghesquières nya bok. Ja tack! 4) Har haft en hang up på Vilda sedan jag besökte Taverna Brillo för ja… flera år sedan. Innan Max föddes. Snela tomten kan jag få några sådana till vårt kök? 5) På tal om kök ska vi byta bänkskivor. Due to Stenhuggardottern har jag fått en hang up på Kinnekullekalksten. Så vackert material! 6) Jag skulle inte tacka nej till Beoplay 2’s trådlösa högtalare med läderhandtag. Snickt som tusan. 7) En gammal klassiker som gärna får flytta in i vårt uterum är Stumpastaken! Ett perfekt sätt att ta tillvara på alla halvbrunna ljus och stumpar från de mörka kvällarnas ivriga eldande. 

Kategorier:

Kommentarer

 • Boel skriver:

  Åh så fina saker 🙂

 • Bodil skriver:

  Glas- Ikea Stockholm. Supertunna små fina saker. Search no more.

 • Bodil skriver:

  Glas- Ikea Stockholm. Supertunna små fina saker. Search no more.

 • Finheter. Vi har kalksten från Borghamn i fönsterbrädor och på hallgolv. Vete sjutton om jag skulle våga lägga det som bänkskivor i kök dock – det är känsligt för väta. Men det är oslagbart vackert!

 • Emma - By Emma skriver:

  En himla fin önskelista. Och du förtjänar varenda sak på den! Kram

 • Anna skriver:

  Jag har Lagerhaus-glasen och är supernöjd! Köpte tre olika storlekar och de kan lätt användas till mer än att dricka ur.

 • Anette Starby skriver:

  Fina grejer & den där stumpastaken är ju praktisk att ha nu till jul då det går åt mycket ljus. Jag har aldrig sett en sådan förut men nu när jag har det ska jag nog skaffa en sådan. Tack för tipset!
  Mvh Anette Starby

 • Maria skriver:

  Jag har glasen från Lagerhaus men gillar dom inte! De är inte sådär tunna som jag önskar utan tycker faktisk att de känns tjocka och otympliga.

 • Louise skriver:

  Håller med om allt. Köpsug!

 • little.u skriver:

  Kan tipsa om Granits fina enkla dricksglas, de små är perfekta för små händer och blir lagom mycket att dricka. Och fab pris!

 • Nini Tjäder skriver:

  Jag gjorde en egen "stumpastake" för en del år sen. I gips. Använde en plastform att hälla gipset i och ljuskoppar från värmeljus för att göra försänkningarna för att ställa nya värmeljus i. Man kan förståss köpa riktiga ljuskoppar också. Har för mig att det finns i hobbyaffärer. När den var klar och formen och ljuskopparna borttagna, målade jag den med hobbyfärg i granit-färg. Den hängde med i flera år. Har länge tänkt att jag ska göra en ny.

 • Sara skriver:

  Habitat har också enkla, tunna glas till en billig peng.

 • Vi har valt kalksten på alla klinkerbeklädda ytor i nya huset. Känns som ett väldigt bra val. Det viktiga med kalksten är ju att man inte ska använda en massa olika rengöringsmedel.

 • Maria skriver:

  Visst är Vilda vacker! Var hos Gemla härom veckan och har skrivit lite om stolens tillkomst här https://quintessensen.se/uncategorized/konsten-att-boja-tra-lever-dio/ 🙂

 • Jenny skriver:

  Bruka har fin-fina, tunna vardagsglas i olika storlekar 🙂

 • Mikaela skriver:

  Hej! Jag har funderat på det som börjar bli så mycket vanligare att bilderna på lägenheterna som skall byggas är mycket snyggt datagjorda. Vet någon vilket program som främst används till detta? Mvh Mikaela

 • sparris skriver:

  Har sneglat på Stumpastaken i åratal men det är en sak jag inte får grepp om; hur gör man ren den? Ofta brinner ju inte ljusen ner sådär neat&clean utan slocknar och så har man en pöl stearin i botten som fastnar. Är den jobbig att hålla ren?

 • Camila B skriver:

  Hur har det gått med köket? Jag misstänker att det blev kalksten 🙂 Stolarna är fina och sköna, men har inte vågat köpa dem då jag har småbarn hemma och har sett att det lätt blir fläckar (patina?). Stumpastaken tänker jag fortfarande på, kanske blir det en sådan nästa jul? 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.