Annons

Veckans söndagssummering – v 40

Så gick vi in i oktober, och månadens första vecka har bjudit på en hel del nyheter. Förutom lanseringar och events, så tipsar jag om några nya ”hashtagshausser” som har dykt upp för oss inredningsnördar som håller koll på Instagram. Dessutom har det varit Hem & Villa mässa, missa inte Stefan Nilssons trendteman och en kakelspaning som kändes spot on. Bilder HÄR! Nedan, en snabbsummering av vecka 40.
Vi börjar med Asplunds serie SNÖ som fyller 20 år i år, vilket firas med en stylingtävling som fått mycket uppmärksamhet (på gott och ont) i bloggvärlden sista tiden. Nyfiken? Kolla in #snow20years (Själv är jag f.ö. betuttad i rottingstolen som skymtar på bild. Crinoline av Patricia Urquiola för B&B Italia).
Fabriken” som inspirationsforum för inredningsbloggare stängs ner på obestämd tid men istället öppnar @decorlife och följer samma syfte, en samlingsplats för intresserade såväl på Instagram och i framtiden även en blogg. Bakom satsningen står Living by W och Peppar och Vanilj
Nu är det klart vem som blir årets guest of honourmöbelmässan i Stockholm 2015. Till branschens stora förtjusning har Ilse Crawford fått det ärofyllda uppdraget. Oh. Jag är inte den enda som tycker att det ska bli fantastiskt kul att se vad hon hittar på vid entréutställningen i februari. 
Under veckan som gick skickade Skultuna ut en pressrelease om sina nya julmobiler. En nyhet som genast fick fötter i bloggvärlden. Trots månader kvar till jul så haussas de redan. Kul!
H&M Home har släppt sina pressbilder för julen 2014. Känns kanske lite tidigt, men de flesta av dem är så sobra och neutrala att julen knappt märks. Du kan hitta en bra översikt på alla deras stilar HÄR!
Svenskt Tenn har lanserat ett gäng nya produkter i nära samarbete med samtida formgivare som Jonas Bohlin, Monica Förster, Ingegerd Råman, Sebastian Schildt och Gustaf Nordenskiöld. Kolla in dem HÄR!
Och på tal om jubilarer så fyller Pilaster-hyllan 25 år. Källemo firar genom att lansera en Pilaster i såpad ek. Istället för brännmärkningen får denna en speciell jubileumsmärkning i form av en mässingsskylt. En av de mest ombloggade lägenheterna under sista tiden är Emma Hos styling för Stadshem. Snygg linje på tavelväggen och finfin kuddkombo. Det var allt för nu, ha en fin start på nästa vecka!
Foto: Asplund, Skultuna, Decorlife, Svenskt tenn, H&M Home, Källemo, Emma Hos / Stadshem

Kommentarer

 • Johanna Hulander skriver:

  Håller med. Den rottingstolen är ursnygg… Hoppas vi ses snart! Ett hem? 😉 /Johanna

 • Johanna Hulander skriver:

  Håller med. Den rottingstolen är ursnygg… Hoppas vi ses snart! Ett hem? 😉 /Johanna

 • Lisa S skriver:

  Superfint stylat verkligen! Undrar så var soffan kommer ifrån o även kuddarna!! Superfint! Tack för bra inspo, som vanligt!! KRam Lisa s

 • Frida skriver:

  Lisa: jag tror att soffan på den sista bilden är en variant på SÖDERHAMN från IKEA.

 • Martin skriver:

  Fantastisk summering i vanlig ordning.
  För nytillkomna läsare vill jag understryka
  att jag inte alltid är ond. Ibland är jag faktiskt
  rolig och då och då skriver jag något snällt 🙂
  Kram!
  /m

 • Anonym skriver:

  Ja, den där rottingstolen hade jag gärna sett mer av! 🙂

 • tina skriver:

  Fint Frida…som vanligt!
  /tinaminastina

 • Anette Starby skriver:

  Åhhh vilka fina & inspirerande bilder & det ska bli så mysigt att plocka fram julsakerna snart. Eller snart? Om ett par månader i alla fall. Ha en trevlig måndag!
  Mvh https://starby.devote.se

 • Mia skriver:

  Åhh den tavelväggen är så fin. Har precis målat om vardagsrummet och tänkte försöka få till en sådan vägg. Men jag tycker det är svårt att hitta posters och tavlor. Finns det någon som skulle kunna tipsa om några bra sidor eller butiker som har. Med vänlig hälsning Mia

 • Lisa S skriver:

  HEj Frida! Tack snälla snälla för svar!! JAg hade också den soffan i tankarna när jag såg bilden! kram igen o hoppas att du får en kanon vecka!!! Lisa S

 • Linda skriver:

  Hej! Var inne och kollade på bilderna på Emmas sida och undrar om någon vet vart det vita sängbordet/satsborder är ifrån?
  Tacksam för svar.
  /Linda

 • Elin skriver:

  Gud vilka fina bilder och möbler och tillbehör(tavlor etc) Hoppas du har en bra måndag!:)

 • Cornelias Corner skriver:

  Jag älskar dina söndagssummeringar, Frida! Informativt och precis lagom matnyttigt för en inredningsjunkie som mig. Tack!

 • Cornelias Corner skriver:

  Jag älskar dina söndagssummeringar, Frida! Informativt och precis lagom matnyttigt för en inredningsjunkie som mig. Tack!

 • Nej, inte för tidigt. Jag känner för lite julmys redan nu. 🙂
  Men jag behärskar mig väl och firar lite halloween först

 • Frida – vi tackar och bockar för att Decorlife kvalade in i ditt svep. Tusen tack!

 • Anna skriver:

  Fint att läsa att Asplunds kampanj har fått lite, välförtjänt, kritik också och inte bara massa bloggare som ’wooooow vinn en Snow’. Tävlingen är ju helt värdelös för många av oss som inte har tillgång till varken egen Snow eller till en återförsäljare (eller en återförsäljare som uppskattar att man dundrar in med lite stylingrekvisita).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.