Annons

Hemnetgodis på Västra Kungsholmen

Förlåt, nu blir det sådär inredningsutopiskt och 3D-renderat igen men jag kan inte låta bli att visa den här nya etagelägenheten som är till salu på Nordenflychtsvägen via ESNY. Varför då? Jo, för att de som ”stylar i en dator” alltid börjar från noll. Därför blir de ju så tvunget bra på att tänka koncept. De funderar inte bara på att addera en enstaka möbel eller två, utan måste göra hela rummet. Dessutom behöver de inte ta hänsyn till ärvda grejor (eller på vad saker och ting kostar…) så de kan helt kompromisslöst och osentimentalt skapa en bra mix av material, strukturer, färger, hårt och mjukt. För att dra en liknelse så är de lite som kockar när de tänker recept istället för enstaka ingrediens. Och det är något jag tror vi alla kan bli bättre på när vi inreder hemma. Även om våra förutsättningar kanske inte är lika generösa.
Foto:  Nordenflychtsvägen / ESNY Tipstack till Trendspanarna

Kategorier:

Kommentarer

 • Martinreda skriver:

  nördigt men intressant… Vad är det för ränder
  i den vänstra glasdörren på översta bilden?
  Det är ju inga persienner…. Någon som vet?
  I övrigt, fantastiskt coolt!
  /m

 • Jämtlandshanna skriver:

  Det är galet att de får det så verkligt ändå. 🙂

 • Anonym skriver:

  Vilka snygga rum.

 • Lina skriver:

  Det är jättefint och jag blir inspirerad! MEN, jag hade själv inte velat dra det så långt som att tänka i konceptuell styling i min inredning hemma.
  Samtidigt som att det kan bli rörigt och inte lika enhetligt snyggt och konceptuellt med personliga prylar; köpta, hittade och ärvda så tror jag att det kan bli opersonligt och tråkigt i ett riktigt hem med inredning efter ett koncept. Visst, jag kan nog bli bättre på att rensa och välja ut godbitarna, vissa saker blir bara kvar av vana/ekonomiska begränsningar etc. Men att spara godbitarna och utgå från dem när man förnyar sin inredning, för att fortsätta matliknelsen, kan vara lite som att utnyttja säsongens råvaror eller vad man odlat/fått/hittat i affären och blivit sugen på och skapa ett recept utifrån den/de ingredienserna 😉
  Hade jag fått välja mellan att göra mig av med allt och få helt ny enhetligt stylad inredning eller ha det som nu så hade jag banne mig haft det som nu. Inte lika magasinvänligt men med saker som bär på minnen men som kanske inte är de allra snyggaste av sitt slag, kan ändå vinna genom sin "proveniens" 😉

 • Johanna skriver:

  Ljust och luftigt! Vems är golvlampan? (Bollen i ställningen för att precisera)

 • Erika skriver:

  Martinreda: Det ser ut att kunna vara en reflektion av höghusen som verkar finns i vyn utanför balkongen. 🙂
  //Erika

 • Erika skriver:

  Martinreda: Det ser ut att kunna vara en reflektion av höghusen som verkar finns i vyn utanför balkongen. 🙂
  //Erika

 • Frida skriver:

  Lina: jag tror jag var lite otydlig, jag menade inte att man ska tänka "koncept" i sitt hem – snarare att man ska försöka zooma ut och se helheten istället för att skaffa "en möbel i taget".
  Jag får ofta mail från läsare som inte känner att de får till hemkänslan och det tror jag kan vara en följd av att man glömt tänka på saker som 3D-tenderarna/stylisterna är bra på. Dvs att inte bara möblera ett rum utan också tänka på andra värden som harmonin av färger, en bra mix av strukturer och olika material osv

 • Frida skriver:

  Johanna: Om du tänker på den lilla vita lampan med träställning så är det en Cesta eller Cestita lampa från Santa & Cole

 • Sandra skriver:

  Fina bilder och fantastisk inredning, men en viktig poäng här är väl att varken lägenheten eller ens huset finns än?

 • Anna skriver:

  Sandra: Det står ju tydligt i texten att bilderna är gjorda i 3D 🙂

 • Jacob skriver:

  Visst är det fina bilder! För den som är nyfiken och se mer så finns det fler bilder (och andra liknande projekt) här:
  https://www.industriromantik.se/2014/etaget/
  Johanna/Frida: Det stämmer – lampan är Cesta från Santa & Cole.
  Martinreda/Erika: Det är en tegelvägg precis utanför fönstret som syns i reflektionen, framgår inte riktigt i det här lilla formatet. 🙂

 • Fanny skriver:

  Fina bilder! Och väldigt intressant att man kan göra så, och att det ser så verkligt ut! Måste vara spännande att få jobba med det 🙂 Ha en fin helg!

 • Jacob skriver:

  Tack Fanny!
  //Filip Svenssons storebror 🙂

 • Lisa S skriver:

  Hej Frida! Superläckert!! Dock föredrar jag (också) att blanda in ärvda möbler o loppisfynd!! Jag har en underbar blandning av ärvda saker o loppisfynd o nya saker här hemma! Min mest älskade möbel är ett underbart gammalt stenbord från mina föräldrar (från min pappas släkt). Har det i mitt kök och det "gör" hela köket!! Till det har jag eames stolar, så läckert! (om jag får säga det själv!!) Kram Lisa S ps är så nyfiken på "beslag"tävlingen, vill så otroligt gärna vinna!!! ps 2 trevlig helg

 • Frida skriver:

  Lisa S: Jag menade absolut inte att man ska rensa sitt hem på arvegods 🙂 Se kommentar ovan.

 • Elisabeth skriver:

  Hej! Vet du eventuellt vad det är för märke på soffan, den bruna i läder?

 • Jacob skriver:

  Elisabeth: Inget känt märke på soffan så vitt jag vet, utan är en vintagesoffa/arvegods… 😉

 • Ulrika skriver:

  Väldigt snyggt & inspirerande!???
  Även om alla inte har lika generösa förutsättningar i sin inredning så kan man ju alltid inspireras av vackra bilder!

 • Lisa S skriver:

  Hej Frida!! Nä, det förstår jag!! OCh jag tolkade det inte alls så heller!!!!! OCh det var absolut ingen kritik!!!! Ville bara skriva vad jag gillar!! Sen har vi ju alla olika smak – och TUR är väl det!! Annars hade det ju inte varit så roligt! Ett hem som faller mig väldigt väl i smaken är bloggaren o modellen Malin Perssons hem i senaste Elle Decor/interiör (hon som bott Rom o numera bor i Malmö). Det är lite så jag försöker inreda här hemma, även om jag (tyvärr) inte har ett lika fint hus!!! Stor kram o trevlig helg Lisa S

 • Lisa S skriver:

  Hej Frida!! Nä, det förstår jag!! OCh jag tolkade det inte alls så heller!!!!! OCh det var absolut ingen kritik!!!! Ville bara skriva vad jag gillar!! Sen har vi ju alla olika smak – och TUR är väl det!! Annars hade det ju inte varit så roligt! Ett hem som faller mig väldigt väl i smaken är bloggaren o modellen Malin Perssons hem i senaste Elle Decor/interiör (hon som bott Rom o numera bor i Malmö). Det är lite så jag försöker inreda här hemma, även om jag (tyvärr) inte har ett lika fint hus!!! Stor kram o trevlig helg Lisa S

 • Sanna skriver:

  Supersnyggt, jag älskar sådana här inlägg. Man blir så inspirerad.

 • Kina skriver:

  Den där blågrå soffan har jag sett på flera ställen nu o gillar den. Vart kommer den ifrån?

 • Åsa skriver:

  Mycket fint! Gillar allt jag ser

 • Sonya skriver:

  Så drömmig lägenhet! Precis som alla andra från ESNY haha 😀

 • Lina skriver:

  Absolut Frida, det tror jag många, jag själv inkluderad, behöver bli bättre på! Gillar ju så mycket olika stilar och drömmer ibland om ett stort hus där jag kunde blanda lite fler stilar, men det är väl risk att inte de kommer till sin rätt om olika rum inte harmoniserar med varandra 😉

 • Lina skriver:

  Absolut Frida, det tror jag många, jag själv inkluderad, behöver bli bättre på! Gillar ju så mycket olika stilar och drömmer ibland om ett stort hus där jag kunde blanda lite fler stilar, men det är väl risk att inte de kommer till sin rätt om olika rum inte harmoniserar med varandra 😉

 • Är detta 3D foton som designers har skapat? Damn vad läckert. Så imponerad! Galet snygg inredning. Blir ju knäsvag. Lovely!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.