Annons

DIY: Diskret diskmedelspump

Även om vi har diskmaskin i vårt kök så händer det ju att man handdiskar ett och annat under dagens lopp och därför behöver ha en flaska Yes ståendes på bänken. Men. Det ska erkännas att jag är allergisk mot de illgröna diskmedelsflaskorna som man köper på mataffären. Löjligt jag vet, men jag får visuell krupp av färgerna som de bästa märkena envisas med att använda. Därför har jag tagit till världens kanske enklaste DIY-knep för att få till en lite mer diskret lösning till vår diskbänk. Jag har helt enkelt hällt över medlet i en tömd tvålpump. Den här bruna fyndade jag för en spottstyver på Ica (tror tvålmärket hette Gunry, var lite för snabb med att ta bort etiketten…). Lätt som en plätt. Och praktiskt dessutom. Dagens tips! 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Living by Miriam skriver:

  Great minds think alike 😉 Hittade min på ÖB.

 • Brysselkakan skriver:

  Jag använder en snygg liten sprayflaska för om man spär ut diskmedlet med lite vatten så funkar det med sprayflaska och det är superbra när man diskar!

 • Lena skriver:

  Smart + Sant! Varför har jag inte tänkt på det tidigare 🙂

 • Josefin skriver:

  Nu blir man genast lite mer nyfiken på ert kök. Vore kul me fler glimtar därifrån! 🙂 Vad är de för fint kakel man skymtar?
  Trevlig helg!

 • Ingela W skriver:

  Som förpackningsnörd trillade jag dit på denna tvål när jag fick syn på den. Köpte green apple men hjälp vad den skriker allergi, väldigt stark doft. Slängde ut innehållet och behöll flaskan. Även här blev det diskmedel

 • Erica skriver:

  På Lagerhaus finns precis likadana flaskor med innehåll som både luktar gott och är från en miljöcertifiserad fabrik 🙂
  https://www.lagerhaus.se/produkter/disktillbehor/305/270#diskmedel-disk-p3087

 • Anna skriver:

  Har också allergi för förpackningarna som finns på mataffären. Har sparat diskmedelsflaskan från L:a bruket och häller i Yes i den.

 • POOS skriver:

  Så jäkla smart! Måste ge mig ut på jakt!

 • Alexandra skriver:

  Jag håller fullständigt med, diskmedelsflaskorna är så fulla.För några år sedan när jag var i Turkiet hos släkten så upptäckte jag att varenda hushåll i släkten hade snygga diskmedelsflaskor. För de var det självklart att den fulla stod i ett skåp och bara togs fram vid påfyllning till den snygga som fick en central plats vid diskhon. Sen den dagen har jag gömt Yes flaskan och porslinsflaskan står framme. Det roliga är att ibland frågar vännerna, ok var är diskmedlet? när vi står i köket tillsammans!

 • Stina Månsson skriver:

  Hej Frida!
  Dina bilder är alltid så tjusiga, vad har du för objektiv till kameran?Tänkte fördjupa mina fotokunskaper ytterligare, så vore jättekul att få veta vilket objektiv ja ska köpa för att få till det lika snyggt som du!
  Tackar!/Stina

 • Camilla skriver:

  Visst är de så mycket snyggare! Ja har kört med köpta porslinsflaskor innan men inte känt att de egentligen va så som ja ville, så sist min Lilla Bruket tvål tog slut så pillade ja bort etiketten. Så nu har jag två likadana flaskor, en med etikett och handtvål och en utan med diskmedel i 🙂

 • tina skriver:

  Samma här…fyller på med yes diskmedel i en gammal
  Savon de Marseilleflaska. Fint och bra för miljön, istället för att köpa nya pumpflaskor!
  kram tina

 • Sofia skriver:

  var gärna med i min giveaway! Du kan vinna real teknik, 5 vallfria handspritar från bath and body works, vallfri body mist ifrån pink och mer!❤

 • Anette Starby skriver:

  Jag är oxå allergisk mot diskmedels flaskor. Jag har en vit pump som det står diskmedel på men den där var oxå snygg. Det är som sagt roligare att hitta på något eget & nu fick jag en ide!
  Mvh https://starby.devote.se

 • Anonym skriver:

  Har gjort precis som du! Köpte dock mitt Tvål på Netto i somras.

 • Malin skriver:

  Copy that!

 • Lena skriver:

  Snyggt! Funkar ju extra bra när diskmedlet är ilsket grönt. Jag köpte en Dymomärkare och skrev en remsa med "Diskmedel" eftersom vi har liknande pump med handtvål i köket.

 • Eva skriver:

  Jag tycker det är bökigt att använda pumpflaska eftersom man ju måste ställa ifrån sig tallriken t ex medan man trycker på pumpen med ena handen och håller diskborsten med den andra. För mig funkar det mycket bättre att hälla upp diskmedlet på ett fint litet fat (eller tvålkopp t ex) och ha det stående på diskbänken. Bara att dutta med diskborsten i fatet och diska på…. 🙂

 • Jenny skriver:

  Snyggt! Tips, Åhléns har snygga liknande flaskor med diskmedel i.

 • jessica skriver:

  väldigt fabulöst! längtar tills jag flyttar hemifrån och kan inreda mitt hem med så fina detaljer!

 • Charlotte skriver:

  Ställer ner den i skåpet så är det löst 😉

 • A-mamman skriver:

  Du kanske tycker att Yes har överlägsen diskförmåga 🙂 men annars finns det snygga och billiga flaskor med tvål och diskmedel på Lagerhaus. Stilrena.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.