Annons

Veckans söndagssummering – v 38

Då var det söndag igen och dags att summera ännu en vecka i inredningsbranschen. Det händer som brukligt en hel del såhär års, pressreleaserna och lanseringarna liksom avlöser varandra. Här har ni en kortfattad klicklista med omskrivna nyheter som jag har sprungit på i bloggosfären de senaste sju dagarna. Skumma eller fördjupningsläs, oavsett – ett snabbt sätt att hålla sig uppdaterad om de senaste!
H&M’s dotterbolag &Other Stories har lanserat egna doftljus vars stilrena förpackningar och näsgodis rönt stor uppmärksamhet bland inredningsbloggarna den gångna veckan. Jag är nyfiken! 
Anrika Svenskt Tenn hade pressvisning med anledning av grundaren Estrid Ericssons 120-årsdag (om hon hade levt) och i samband med det förkunnade man också lanseringen av det klassiska Elefant-tyget i grått!
Therese Sennerholt släppte en ny kollektion prints i fredags. Lite mer färg än vanligt, men för den skull ändå stramt och snyggt. Bilderna till hennes look book är stylade av Lotta Agaton
Holmegaard följer upp sin succe Design With Light och lanserar ett nytt ljusfat i höst, med de karaktäristiska läderhandtagen som stilfull dekoration.
När jag var inne i Göteborg på möte i torsdags sprang jag förbi när Blomrum höll på att öppna upp sitt nya butikskoncept Bunches. Fiffigt sätt att få folk att kreera mera. Vad det går ut på? Snittblommor i snabbmatsformat. Man kan enkelt köpa med sig buntar med blommor för att göra sina egna buketter. Smart!
Jag blev också nedbjuden till BoConcepts pressvisning i Köpenhamn i veckan, men kunde inte delta eftersom jag redan var bokad på annat håll. Lite för modernt för mig personligen, men håller med Stefan och Sofi som åkte dit, att det nog är på accessoarsidan som kunderna har mest att hämta på BoConcept höst. I vanlig ordning avrundar jag med en omskriven interiörbild från veckan som gått. Nummer 38 tog Ebba Kleberg Von Sydow hem med sin våning – utan minsta tvekan. Har du 16 miljoner över kan nämligen paret Klebergs 6-rummare bli din. Ute till salu via Skeppsholmen. Ha en skön start på måndagen!
Foto: COS, Svenskt Tenn, press Sennerholt, Holmegaard, Hanna Stefansson, Skeppsholmen

Kommentarer

 • Anonym skriver:

  Den ljusbrickan var himla fin!

 • Karin skriver:

  Det är inte COS utan &Other Stories som har doftljusen!

 • Frida skriver:

  Tack för rättelsen Karin, gick lite fort där! 🙂 Ha en skön söndag!

 • Ebbas lägenhet är ju verkligen smashing och ljusbrickan
  från Holmegaard spanade jag in live på Formex, och den var också väldigt fin.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Frida skriver:

  Inredningshjälpen: Yes! Jag med, men du kanske inte fick pressreleasen de skickade ut i måndags? Fatet har nått butikerna nu! Kommer kosta 649 kr (rek pris). Superfint!

 • Jämtlandshanna skriver:

  Ja, Holmegaards ljusfat är ju så himla vackert. Enkelt och vackert.

 • Lena skriver:

  Bunches måste jag kolla in! Ligger det i Blomrums butik eller ny adress?

 • Camilla skriver:

  Grå, yes! Som ja väntat på både kudden och brickan från svenskt tenn i "rätt" färg.

 • Jeanette skriver:

  Är det någon som vet var Ebba von Sydows hyllsystem kommer ifrån?

 • Martina skriver:

  Love Bunches!

 • Karin skriver:

  Elefant-tyget är ju smått magiskt i alla färger!

 • Hanna skriver:

  Ebbas lägenhet alltså! En riktig drömlägenhet, skulle vara kul att inreda den. Dock var den riktigt snygg som den var också.

 • Maria skriver:

  Vilken fin väska på bilden med blommorna! Vad kommer den ifrån?

 • Maria skriver:

  Vilken fin väska på bilden med blommorna! Vad kommer den ifrån?

 • Nathalie skriver:

  Både jag och svägerskan är förälskade i fatet från holmegaard! Vart kan jag få tag på den?? 😀

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.