Annons

Veckans söndagssummering – v 36

Ännu en vecka till ända och dags att vända blad till september. Kan man kalla detta inredningsvärldens högsäsong? Det känns i alla fall som det händer mer nu än på hela året sammantaget. De senaste sju dagarna har det varit Parismässa, Tendence-mässa, Spofa-Gafamässa, en rad pressevents, några riktigt stora lanseringar plus lite gott och blandat i form naggande teasers inför spännande saker som snart komma skall. Nyfiken? Här har du veckans söndagssummering at your service! 
Vi börjar med veckans dunderskräll. Prins Carl Philip formger för Åhléns! I ett samarbete mellan Bernadotte Kylberg och Åhléns lanseras en rad produkter i höst under gemensam flagg. Hiss eller diss? 
VIPP skickade ut en mindre ögonbrynshöjande men icke desto mindre hyllad pressrelease om sin senaste produkt. En snygg hushållspappersrullehållare till deras växande kökssortiment! H-a-l-l-e-l-u-j-a!
Svenskt Tenn har släppt ett tjockt jubileumsmagasin under pompa och ståt. Jag kunde inte åka på releasefesten men fick ett ex på lådan som Weronica. Riktigt inspirerande. Två tummar upp!
Och på tapetfronten? Mycket nytt. Sandbergs har lanserat en ny härlig serie blommiga tapeter medan Eco BT satsat på metallic och glänsande finish. Kuriosa – pressbilderna är fotade vid Lindome Spinneri!
För dig som vill skicka post med stil rekommenderar jag nya frimärket Sitt Skönt med designklassiker (lanserades egentligen förra veckan men jag missade att skriva om detta). Veckans tips till designnördar!
Och så två teasers (som offentliggjorts i veckan). Först fick jag nys om att COS och Floramor & Krukatös kommer slå sina påsar (affärer?) ihop under nästa vecka. Den här bilden låg med i pressreleasen, som en försmak på den installation som kommer återfinnas i de båda butikerna. Kul! 11-13 september äger det rum! Och sist men inte minst. Under Parismässan lanserade Malene Birger ÄNTLIGEN sin nya inredningskollektion. Jag var inne och kollade igenom hemsidan nyss. Stilen är dock lite för exotisk för min personliga smak men en annan nyhet där fick mig att haja till ordentligt. Hon kommer nämligen sälja lite av sin konst, via sajten! DET är något jag ska hålla utkik efter framöver! Ha nu en skön start på nästa vecka, valupptakt och allt som det är. Vad ni än har för er, lova att ni röstar!
Foto: Åhléns, VIPP, Svenskt Tenn, Boråstapeter, Posten, COS, Birger 1962

Kommentarer

 • Beatrice skriver:

  Så himla mycket fint och så bra inspiration!

 • Jämtlandshanna skriver:

  Det där jubileumsmagasinet skulle inte vara fel att sitta och bläddra i! 🙂

 • Anna skriver:

  Tack för ännu en bra summering!

 • Fanny skriver:

  Det där med COS och Floramor & Krukatös lät ju verkligen spännande och intressant! 🙂

 • Jag håller tummarna för att den där hushållspappershållaren är så bra som den ser ut. Fint söndagsinlägg! Ja, det känns som högsäsong vad det gäller både kläder och inredning just nu. (Jag lovar att gå och rösta när det blir söndag!) Ha det bra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.