Annons

DIY: Strippad loppislampa

Jag får ofta frågor och önskemål om tips på små fönsterlampor. Svårt. Mitt bästa just nu är att leta efter snygga lampfötter istället och att strippa bort lampskärmen, till förmån för en riktigt stor glödlampa. Antingen satsar man på en smäcker mässingsfot, som den här som jag hittade hos Östling Schedin, eller så gör man som Maria på Husligheter tipsade om förra veckan och köper en sprayburk och målar om ett kitschigt loppisfynd. Glöm bara inte att kolla elsäkerheten om du shoppar gamla lampor och köp gärna till en extern dimmer (finns på Clas Olsson för 49 kronor) som du sätter på kontaktuttaget, så kan du enkelt justera ner styrkan i glödlampan till mysbelysning så att tråden syns ordentligt. Veckans DIY-idé!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se 

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Vad fint med ett snöre istället för knapp!

 • Hannah skriver:

  Vilken fin idé ??

 • Linnéa skriver:

  Fint! älskar idén, kul att göra något eget och unikt! 🙂

 • Jenny Gunnarson skriver:

  Fint!
  Här får ni följa mitt liv som fotograf och mina senaste jobb bland annat som pressfotograf på Fashion Week Stockholm, konserter och mycket mer! 😀

 • Anette Starby skriver:

  Att göra om gammalt till nytt är jätteroligt tycker jag. Jag brukar köpa färgspray hos biltema som har jättebra sortiment till bra priser. Tack för tipset om glödlampan hos clas Olsson & ha en trevlig dag!
  Mvh Anette Starby

 • Anna skriver:

  Riktigt snygg lampa, gillar formen på foten!

 • Julia ♥ skriver:

  Jätte fin blogg, kika gärna in i min nystartade blogg! ♥
  Ha en bra dag!

 • Anna-Maria skriver:

  Supertips! Tack det var välbehövligt!

 • Jag gjorde faktiskt det idag, letade…. Jag hittar ingen vägglampa till trappen, blir galen om det där lysröret hänger kvar om en månad…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.