Annons

DIY: Rama in boksidor

Nu är det säkert några som får hjärtsnörp och svårt att andas. Men vet ni vad? Jag får så himmelens många frågor med önskemål om tips på snygga tavlor att jag inte kan låta bli att dela med mig av mitt senaste DIY-projekt. Trots att det innebar veritabel slakt av favoritbok. Hur jag tänkte? Tja, att jag hellre har bilderna där jag kan se dem (=på väggen=) än instängda i något jag sällan hinner bläddra i. Vad jag gjorde? Jag vässade en kniv och skar ut fyra av Malene Birgers teckningar från ”Life and Work”, köpte vita passepartouer på Clas Olsson och ett gäng tunna träramar med måtten 30*40 och vips hade jag grejat en liten tavelvägg. Idén funkar på alla böcker vars bildutsnitt har minst 19×29 cm i yttermått. Dagens tips!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • smäm skriver:

  Jättefint!

 • Anette Starby skriver:

  Den idéen har jag oxå funderat på & det roliga med ramar är att man kan rama in nästan vad som helst. Det är så roligt att få nya pyssel idéer att göra hemma & få tips & inspiration via bloggar.
  Ha en bra dag!
  Mvh https://starby.devote.se/

 • Jämtlandshanna skriver:

  Ja, det blev ju skitsnyggt! Mycket bra tips.

 • marie skriver:

  Jag gjorde likadant med Lovisa Burfitt bilderna i den underbara boken Mademoiselle oiseau. Ett tips!

 • Sara skriver:

  Super fint!
  Vart kom,er ramarna ifrån?

 • Kristina skriver:

  Lika enkelt som snyggt! Var köpte du ramarna?

 • S skriver:

  Åh va fint!!
  Litet rum? Kolla in bloggen för tips på hur du kan inreda det och kolla mitt rum!!! och tyck till!
  https://nattstad.se/schouhan

 • Snyggt snyggt! Alltså det här med träramar, jag har totaldille på det just nu.

 • Sofia skriver:

  Det gjorde du rätt i! Så fina på väggen! 🙂

 • Jenny skriver:

  Men Frida!!
  Nu vill vi ju se dina mästerverk! 😉
  Du skrev för ett tag sedan att du plockat fram penslarna. Det hade varit riktigt kul att få se 🙂

 • Jenny skriver:

  Men Frida!!
  Nu vill vi ju se dina mästerverk! 😉
  Du skrev för ett tag sedan att du plockat fram penslarna. Det hade varit riktigt kul att få se 🙂

 • Agneta skriver:

  Gå in på Instagram och sök Gun Lindblad. Hon gör en tavla varje dag. Jättefina konstnär som hon är.

 • Agneta skriver:

  Titta förresten även på hemsidan 9 :), Gun Lindblad alltså.

 • Designbird skriver:

  Det är en av mina favoritböcker, och favoritillustrationer. Får se om jag är lika modig som dig att slakta den. Hon har förresten precis kommit ut med en ny bok. Kommer dock inte ihåg titeln just nu…

 • Matilda skriver:

  Superfint! hade varit kul att få se mer bilder av ditt hem.

 • Sus skriver:

  Sådana träramar finns att köpa hos fb interiör i Kungsbacka

 • 17doors skriver:

  Det blev ju superbra! Tummen upp!

 • Linnea skriver:

  Men alltså vilken galet bra idé!! Har också böcker som jag aldrig hinner titta i men som har så mycket fina bilder i! Tänker verkligen snappa upp detta! :))

 • Vilken bra idé! Så himla fint det blev!

 • Hanna skriver:

  Jag måste också få reda på var du köpt ramarna! har beställt en massa fina posters men några träramar finns icke att hitta!

 • Sandra skriver:

  Åhlens har fina träramar, dessutom ofta tag 3 betala för 2 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.