Annons

Veckans söndagssummering – v 32

Sista veckan innan Formex och det kändes som en bomb detonerade i min inbox när jag öppnade mailen tidigare idag. PANG sa det, sen rasslade det in hundratals mail med nyheter, pressreleaser och inbjudningar. Jag kan omöjligen redogöra för allt  – men konstaterar krasst att ”Black is back”... Låt oss hoppas att nästa veckas mässa i Stockholm bjuder på lite mer färg. Tills dess, ännu ett ”svärtigt” svep! 
En snabb reflektion efter att ha skummat igenom pressreleaserna (utan att avslöja för mycket) är att allt fler inredningsföretag teamar upp med bloggare i höst – som stylister, fotografer och curators. Kul! 

En som var tidigt ute med den saken är Ylva Skarp som även i år låtit AnnaLeena styla och fota hennes senaste kollektion. Av pressutskicket att döma vankas ny keramik!
Ett annat (djärvare) grepp på samma tema är det nya doftljuset KOTO som kommer lanseras på Formex –  framtaget tillsammans med organisationen ”Design Bloggers Unite”. Läs mer HÄR!
Under veckan som gick meddelade IKEA att de kommer lansera en ny ”kort kollektion” i höst, under namnet RYSSBY. Inspirerad av Folklore. En nyhet som genast fick fötter i blogosfären
Och i butiksbranschen händer det grejor. Royal Design öppnar ny flaggskeppsbutik i Kungens Kurva Stockholm, Nordic Design Collective öppnar popup-butik i oktober och Cervera lanserar ett nytt varumärke i höst. Table Top Stories… Kan bli intressant! Hemnet taktar lite långsamt fortfarande – men en interiör som fått desto mer spridning bland bloggarna är Yvonne Kones nya butik. Se alla bilder här! Njut av dem och nya veckan, som lär bjuda på en och annan mässrapport. På återhörande!
Foto: Anna-Leena / Ylva Skarp, Susanna Vento, IKEA, privat, Yvonne Kone

Kommentarer

 • KP skriver:

  Nice. 🙂

 • Anonym skriver:

  Svart är ett säkert kort. Färg är lika mer större risk för icke slutsålt lager vid säsongens slut. Ekonomiskt men booooring. Lite tröttsamt att alla även går för svart, grått, mässing, marmor och penselsvep. Nu kan man snart inte avgöra om en produkt kommer från House doctor, Ferm, Greengate, Menu, Broste, Bloomingvilme, Ylva Skarp eller Åhlens eller HM Home. Snark!
  Men vi konsumenter är ju inte bättre. Alla inreder ju med samma böjträstolar, Beni Ourain-liknande mattor, fotokonst, loppisfynd, svenskt tenn, glaslampor, stilleben och engelskt porslin….

 • Jennie skriver:

  Ryssby såg intressant ut.

 • Vi ses på Formex!
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Anonym skriver:

  Gillar verkligen designen på ljusen!

 • Sofia skriver:

  Jag hade tänkt skippa Formex den här gången, men så såg jag att du ska föreläsa – så nu är biljetten bokad! 🙂 Ser verkligen fram emot det och tror att jag kommer bli så inspirerad av dig!

 • Max skriver:

  Tänkte ta en snabbis(om det går) in på Formex, har du några tips på vad jag bör sikta in mig på? Vad kommer vara hetast?

 • Verena skriver:

  Älskar tavlorna av Ylva Skarp! Har en hemma på väggen också och det blir säkert fler framöver!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.