Annons

Formexmässan höst 2014 – Trendutställningen

Jag har ju av tradition alltid publicerat bilder från Formexmässans trend- och entréutställning, för att ni som inte hade möjlighet att vara på plats ska känna att ni ändå har ett hum om vad som visades. Och i år ska väl inte vara något undantag, även om jag kanske inte riktigt håller med om de fyra ”teman” som visades upp där den här gången. Varför då? Låt oss scrolla och kolla!
Soft Nordic (var också det övergripande namnet på höstens mässa) anspelade på den Nordiska designscenens uttryck senaste åren. Mättade pasteller, runda lekfulla former och geometriska mönster. 
Inget fel i det, men uttrycket kändes lite gjort och väldigt ”vårigt” för att vara höst. Kuddstapeln blev min favorit. Matchande mönster, noga handplockade av stylisten Jan Rundgren. Fint!
Wild wood behöver knappast någon närmare beskrivning. Mycket naturmaterial, råa skogsinfluenser och back to basic design. Men. Känns det här framåtblickande? Har vi inte sett det förut? 
Dark fragrance. En tolkning av en mer klädd och sensuell stil. Dock lite kitschigare än den art deco-strömning som jag tycker mig se bubbla. Slutligen Raw Junction, en flirt med den industriella looken. Inget nytt under solen där, men jag gillade lamporna och mässingssängen. Vad tycker ni?
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • JennyÅ skriver:

  Håller med dig! Mer en fortsättning än en förändring!
  Men ändå roligt att se 🙂
  Kram,
  Jenny

 • My skriver:

  Visst är det fint, men som du skriver inte särskilt inspirerande. Jag har sista året blivit så trött på skandinaviska inredningstidningar och butiker för att det är samma få stilar överallt: pasteller, naturmaterialer, rått och industriellt. Även om det är fina stilar, så är det ju såå tråkigt och oinspirerande i längden. Vill också på passa på att tacka för en bra blogg!

 • My skriver:

  Visst är det fint, men som du skriver inte särskilt inspirerande. Jag har sista året blivit så trött på skandinaviska inredningstidningar och butiker för att det är samma få stilar överallt: pasteller, naturmaterialer, rått och industriellt. Även om det är fina stilar, så är det ju såå tråkigt och oinspirerande i längden. Vill också på passa på att tacka för en bra blogg!

 • Karin skriver:

  Raw Junction, har de någon hemsida? Googlat men hittar inget.

 • Anonym skriver:

  Ja, känns mer som en blick på samtiden än att inspirera framåt. Känns som man kan gå in på Artilleriet och köpa hela looken idag.

 • Jenny skriver:

  Jag är mitt i en utbildning till certifierad inredare och hade längtat hela veckan till att få åka till Formex idag. Mycket upphaussad av instagram och bloggar från veckans mässa och förväntningarna var höga. Jag gick runt i 1,5 timme och blev så besviken. Det kändes verkligen som att man sett allt tidigare. Har man öppnat en inredningstidning det senaste året jade man inte behövt åka dit för inspo. Jag har full förståelse för att mässan är en mötesplats för grossister och butiker, vilket säkert är helt rätt. Snart kanske jag får besöka mässan med andra syften.

 • Inköpare skriver:

  Jag tror de underskattar butikerna. Känns ibland som om publiken är mer påläst och engagerad än de som sköter "tematiken"….

 • Galleri Palla skriver:

  Nä, det kittlar inte till alls. *gäsp*

 • room by sofie skriver:

  Raw Junction tilltalade mig. Den kändes litiie ny med det blå och kopparlampan och sängen (….som var väldigt fin!) . Allt annat kändes tyvärr trist och inte speciellt nytt, men det är ju det som är kommersiellt och säljs i butik.

 • Chips&Choklad skriver:

  Jag gillade också Raw Junction! Dock är jag ju inte så trendmedveten när det gäller inredning, men ändå!

 • Rebecca skriver:

  Var kommer mässingsängen ifrån? Jag gillar den skarpt!

 • Anonym skriver:

  inspirerande!

 • Linnéa skriver:

  Jag var där och tycker lite som du, visst är det mycket som redan setts. Men jag gillade det ändå och raw junction var nog ändå favoriten hos mig:)

 • Jag tyckte ungefär som du i mina små rapporter från Formex som nu finns på bloggen. Visst fanns det saker på mässan som tilltalade mig men det var inget revolutionerande som man inte hade sett förut.
  Största behållningen är, och tror jag förblir, vid sådan här mässor att nätverka och träffa folk i branschen.
  Ska man hårddra kritiken något så kan man ju föreslå att byta ut Jan Rundgren och Synnove Mork till nästa upplaga av Formex, det finns ju så otroligt många duktiga stylister och kreatörer runt om i vårt avlånga land.
  Inredningshjälpen/anette

 • fashion skriver:

  Super fint! 🙂

 • Emelie skriver:

  Vad hade du velat se där istället?

 • Susanne skriver:

  Ja, känns som vi sett det förut. Men mässingsängen… underbar!!!

 • Susanna skriver:

  Någon som vet varifrån den vita smala höga byrån kommer???

 • Rebecca skriver:

  Hej Susanna,
  Byrån ingår i en serie som heter Falsterbo. Sök på Falsterbo byrå på google så hittar du! 🙂

 • Susanna skriver:

  Stort tack Rebecca!

 • Louise skriver:

  Någon som vet vart man kan få tag i det svarta soffbordet som är på samma bild som mässingsängen?

 • The Place To Be skriver:

  Tycker de trycker in alldeles för mycket prylar! Less is more är något som jag skulle vilja se mer av!
  Men stort tack för att du rapporterar, jag hann aldrig dit!
  Hälsningar Malin

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.