Annons

Veckans söndagssummering – v 30

Man skulle ju kunna tro att det råder nyhetstorka med tanke på den extrema sommarvärmen, men icket. Det händer en hel del trots rådande semestertider. Här har ni ännu en söndagssummering, innehållandes ett gäng aktuella nyheter och bloggsnackisar från inredningsbranschen. Enjoy!

Roligaste newsflashen i sommar? Malene Birger släpper en uppföljare till sin populära coffee table book ”Life and Work”. Den nya titeln lyder ”Move & Work” och lanseras i september! 
Bolia har skickat ut sina pressbilder inför 2015 (!) nu i dagarna. Nya kollektionen går under epitetet ”living, loving and creating” och det hela ser mycket lovande ut. Fler bilder HÄR!
Danska HAY är aktuella med ett nytt samarbete. Den här gången med studio Doshi Levien som formgivit en serie speglar. Kommer i butik till hösten, men hyllas redan i bloggosfären. Läs mer här och här och här!

Och Marimekkos mönster har släppts i en ny postal service där man kan göra personliga kort och fysiska utskick med deras prints. Kolla in Paperless Post! Jag avrundar veckans summering med en av många fina bilder från Broste Copenhagens nya höstkatalog. Mycket svärta (även hos dem). Hm. Finns det risk att trenden ”Nordic Noir” kommer kännas uttjatad redan innan årets alla höstnyheter ens har nått butik? Sist men inte minst – Lauritz VD Mette Rode Sundström sommarpratade i P1 nu i torsdags. Jag har inte hunnit lyssna själv, men man kan ladda hem avsnittet i efterhand HÄR! Ha en skön start på vecka 31!

Foto: te neues, Bolia, HAY, skärmdumpar från Paperless Post, Broste CPH

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Doshi är magi!
  Hyllad även här;
  https://martinreda.com/tag/doshi-levien/
  Strålande summering i vanlig ordning! Nu är jag
  tbax på banan och den där mojitokvällen känns angelägen!
  Kram!

 • Lina skriver:

  Vilka fina pressbilder från Bolia! Heja! Och Marimekkos print, man kan bara älska dem. Sommarvärdarna har något drömskt över sig, har för vana att lyssna i efterhand (väljer utan musik så jag hinner lyssna igenom) när jag förbereder middagar på kvällarna. Alltid lika mysigt. Kram till dig och din snygga söndagssummering!

 • Hannah skriver:

  Tack för summeringen!! En tanke som slog mig dock…. Är inte Cramers nya poster och Marimekkos klassiska prickmönster ganska lika? https://kajsacramer.se/en/products/graphic-print/

 • Härlig spaning i vanlig ordning Frida, men om vi ska vara petiga så var faktiskt Move and Work en nyhet redan föregående vecka 😉
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Lina skriver:

  Tack för bra summering. Härligt att du fortsätter även över sommarlovet!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.