Annons

Omklädd och klar

Minns ni den här Sjuan-stolen som jag och min dåvarande praktikant Hanna räddade från en sopcontainer (!) utanför mitt kontor i Göteborg för ett par år sedan? Efter lång tids väntan har den äntligen fått ny kostym. För ett år sedan lämnade jag in den på reparation hos en tapetserarverkstad i Kungsbacka och häromveckan kunde jag hämta den omklädd och klar. Borta är den orangefärgade velouren och den frasiga stoppningen. Nu är den dressad i Tärnsjöläder och jag är så himla nöjd med resultatet. 
Till ”Sjuan” med armstöd går det åt knappt 1,5 kvm klädsel och det här fina Tärnsjölädret kostade 1495 kr kvadraten. Ny kostar stolen mellan 11 000 – 21 335 kr beroende på vilken kvalité på lädret du väljer. Fördel designklassiker. Om stommen är intakt så är det ju faktiskt både möjligt och värt att ge kvalitetsmöbler ett andra liv. Något att ha i åtanke om du springer på en sliten sak på loppis eller auktion i sommar? 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Jojo skriver:

  Åh så fint! Vart är filten ifrån? Den va åxå superfin 🙂

 • Beijan skriver:

  Så fiiin:-)!
  hälsningar Beijan

 • Junitjej skriver:

  Kanonsnygg stol!

 • Emm skriver:

  F vad snygg den blev!

 • WOW! Vad fin den blev Frida, vill också fynda en i en sopcontainer någonstans.. 😉

 • Så himla fint! En vacker stol och med ett fantastiskt
  läder! Hör av dig om du behöver tips och råd för att ge den kärlek!

 • Pethra skriver:

  Den blev ju jättefin i sin nya kostym! Om du vill ha sådana där svarta plastpluttar (möbeltassar) till den så finns det hos Rum 21. Jag köpte därifrån till mina omklädda Sjuan i läder.

 • Johanna skriver:

  @jojo finaste filten Banjara kommer från Riorio finns i 3 färgställningar turkos/gul, lila/orange å svartvit, kostar 995 pix kan köpas på mokkasin lr riorio.se. Är i ull har spanat på en länge till min lilla Lova, nu tror jag det blir svartvitt till mamman å lila/orange till dottern, ska bara övertala sambon först. Den kostar ju en del…

 • Helena skriver:

  Jättefin och fantastiskt skinn! Men du, hur gick det med din Jetson som du skulle fräscha till, är den klar? Snälla, visa oss gärna bild, är så himla nyfiken på hur den blev.

 • Sofia skriver:

  Den blev ju fantastiskt fin! Sjuan i läder är verkligen en favorit. Vilket container fynd.
  Kram

 • anna skriver:

  Får man fråga vart du har lämnat in den? Letar efter en bra möbeltapetserare till en stol jag har. mvh//anna

 • Johanna Garcia skriver:

  Grattis! Den är super fin! Är den bekväm också?

 • Sharon skriver:

  Tipsar om två svenskor i Israel, som gör om gamla möbler: https://www.undoredo.co.il

 • Å vad fin den blev Frida. Vad kul!

 • Stina skriver:

  Hej!
  Det blev toppen. Har en fråga om sjuan, vet du/någon om det går att laga "svajiga" ryggar?

 • Johanna skriver:

  Hej! Vilket uppsving, vill du ha uppslag för annat inlägg till bloggen, skriv gärna om hur man kan fräscha upp designerlampor. Har två beiga ph lampor som jag behöver snygga till. Tack för en fantastisk blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.