Annons

Lika som bär: Vaser med relief

Danska Lyngbys ikoniska vaser med längsgående relief har stått på min egen önskelista, länge. Vaserna började produceras redan 1936 i Kgs Lyngby och betraktas numer som moderna klassiker. De görs i vitt och svart och finns i ett antal olika storlekar – men de kanske mest populära (och gångbara) är i höjderna 20 och 25 cm. Fabriken stängde på 60-talet men togs nyligen upp i produktion igen och intresset för dem har sedan ökat, markant. Mot bakgrund av detta. Kan det verkligen vara en slump att danska lågpriskedjan Ilva säljer näst intill identiska pjäser nu. I svart och vitt. Med samma mått? Lika som bär, inte sant?
Orginalet: Lyngby 20 cm pris 874 kr, Lyngby 25 cm 1249 kr
Lookalike: Ilvas vas Kyra i 20 cm pris 179 kr, Ilva 25 cm pris 229 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Orginalet är finast!

 • Lika men ändå olika på något vis. Originalet har ju en inte så djuptgående relief och ser lite blankare ut i sitt utförande.
  Vilket i min smak är betydligt finare än kopian.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Johanna skriver:

  Åh, fina!

 • Emma skriver:

  Hej! Jag och en kompis tänkte göra de fina dukhängarna i betong.. Men hur gjorde du mallen i papper? Fanns även den på panduro eller gjorde du på frihand? Tack!

 • Linda skriver:

  Hmm visst är de lika som bär, vilket är trist, men ngt som är ännu tristare är att du bara tycks ta upp när de stora kedjorna kopierar, vad sägs om Karim rashids hyllade matsals stol för bo concept Ottawa som sägs vara inspirerad av ett löv, är den inte försvinnande lik Arne Jacobsens Droppe så säg!! Lr vad sägs om Form us with Loves pluglamp lr Work lamp för den delen, gå in på närmsta byggvaruhus så finns liknande där… Eller det är ok att sno smarta idéer å göra dem finaren men inte ok att sno från den förfinade? Stöld som stöld lr, oavsett lyngbyvaserna är förbannat fina å jag sparar till att köpa mig en liten skog…

 • Maria skriver:

  Men JA! Jag tänkte precis det samma när jag var där och kikade runt förra veckan!

 • Sara skriver:

  På tal om vaser som är lika som bär..
  så tänker jag på Anna Elzer Oscarssons runda keramikvas Dusty Diamond. Den har ju ett antal kopior på marknaden. tex
  https://www.hemtex.se/article/vas?attr1_id=1

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.