Annons

Lika som bär: Förvaringsaskar

När jag scrollade igenom Åhléns nyheter hamnade mitt pekfinger i freeze direkt när jag fick syn på de här nya förvaringsboxarna i akryl. Är de inte suspekt lika Iittalas populära Vitriini, som blivit näst intill lika populära ikoner som de karaktäristiska Kivi-lyktorna? Materialet är ett annat och tyngden antagligen därefter, men formen och konceptet kan omöjligen vara en slump. Eller vad tror du. Lika som bär eller hur?
Orginalet: Iittalas serie Vitrinii, kan varieras i en mängd olika kombinationer. Pris för denna 364 kr
Lookalike: Åhléns förvaringsbox i akryl, finns i flera fäger. Pris för denna 99 kr

Kategorier:

Kommentarer

 • Niklas skriver:

  Särskilt konstigt med tanke på att Åhlens säljer Iittala kan jag tycka…

 • axelina skriver:

  Åhlens smyckesskrin är väldigt lika svenskt tenns smyckesskrin. Trist att man inte kan komma på något eget.

 • kajsa skriver:

  Ja det är riktigt trist.
  Såg även att hm home hade något liknande bland deras nyheter.

 • vita_margarita skriver:

  Personligen gillar jag god design och den ska mönsterskyddas, basta.
  Att efterapa är billigt i ordets rätta bemärkelse. Man plagierar för att "föra ut designen" till alla som inte har råd med originalet (som jag t.ex.), men jag avstår gärna från kopior. Sparar hellre till ett väl designat original där någon lagt ned sitt yrkeskunnande.

 • Anna skriver:

  Visst är de lika, men samtidigt ser ju Åhlens väldigt plastiga och "b" ut, så det är knappt jämförbart. Lika men vääääldigt olika. Såna här kopior har jag inte så mkt emot, skillnaden är liksom för stor på ngt sätt.

 • The Revolt skriver:

  De är lika ja, det håller jag med om!:o

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.