Annons

Veckans söndagssummering – v 25

Även om det varit lite stiltje på bloggarna med anledning av midsommarhelgen så finns det ett par saker att avrapportera under rubriken nyheter och snackisar. Låt oss börja med IKEA som är aktuella för tredje veckan i rad. Den här gången för att de släppt bilder på sina höstnyheter. Men minnet i bloggosfären är långt, vilket gäckar både företag som kommer med snarlika produkter nuförtin’ liksom oss stylister (då kunderna kan ha ha väldigt bestämda ”referensbilder” när de bokar sina stylingjobb). Vad sägs om Tant Johannas liknelse mellan IKEA’s nya soffa Nockeby och Muutos Rest? Vi zoomar in…
…bilden på IKEA’s Nockeby. Observera dock att soffan på IKEA’s orginalfoto är korallfärgad men eftersom den finns i grått med träben tänkte jag att det kanske var lättare att se likheten såhär… 
… när man jämför den med Muutos bulliga Rest (här plåtad av Petra Bindel i ett hemma-hos från styilsten Emma Lagerbergs lägenhet). Lika som bär inte sant? 
I dagarna släpptes också danska Bloomingvilles höstkatalog för AW 2014, vars innehåll snabbt spreds bland bloggarna. Du hittar hela här. Något att bläddra i på iPaden medan du ligger i hängmattan kanske? 
En annan färsk branschnyhet är var att One Nordic Company (som kallats ett lyxigt IKEA) blivit uppköpta av Fab.com. Ska bli mycket intressant att följa deras utveckling! 
Låt oss avrunda veckans svep med ett hett semestertips! Förra året var ju Vings barnvänliga designhotell Ocean Beach Club bloggarnas hotellfavorit. I år är ett mer vuxet dito i ropet. Pella Hedeby har nyss varit där. Kolla in hennes instagram för fler bilder från fantastiska San GiorgioMykonos! 
Foto: retuschad bild från IKEA, Petra Bindel, Bloomingville, ONC och Pella Hedeby

Kommentarer

 • Toppenbra veckosummering i vanlig ordning.
  När det gäller efterapningarna hos IKEA så är det väl snarare regel än undantag tycker jag, lite trist men som det verkar fullt accepterat i branschen.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Anna skriver:

  Fast när det gäller lookalike i styling har ju du också gjort en sådan, i förra sommarens jobb för Ellos https://trendenser.se/2013/may/sommarstyling-for-ellos.html
  https://www.psbydila.com/inspiration-balcony-ideas

 • Hannah skriver:

  Hotellet på Mykonos ser helt ljuvligt ut på Pellas bilder! Tack för tips!

 • Anna skriver:

  Tack för ännu ett nyhetssvep!

 • Helen skriver:

  Måste faktiskt säga att jag inte tycker att de är så lika. Det finns många fler exempel på när designen är mer lika. Speciellt inte om man kollar in den på IKEAs hemsida.
  https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S99020650/

 • Anonym skriver:

  Provsatt den där på IKEA Kållered i helgen och den grå är lite mörkare (mer som Muutos mörkgrå dvs tyget Steelcut). Helt OK budgetsoffa!

 • Anonym skriver:

  sofforna var ju inte alls lika.ikeas kuddar är ju i en stomme som blir som en ram runt. bulliga kuddar kan man väl knte ha ensamrätt på

 • Angelica skriver:

  IKEA gör inget annat än kopierar nuförtiden…man kan ju tycka att deras "designers" inte riktigt gör sitt jobb när dom inte kan komma med nya och egna produkter!! Så pinsamt!!
  Sluta kopiera IKEA!!

 • Anna skriver:

  Bredvid IKEA-soffan ser det ut som att det står en "Karl-Johan"-pall, betyder det att de börjar producera den igen tro…?

 • Eve skriver:

  IKEAs soffa är en direkt kopia av Bolias COSY soffa. Så tråkigt att IKEA inte kan designa själv längre.
  COSY: https://www.bolia.com/sv-se/sortiment/soffor/cosy

 • Marie skriver:

  Tycker inte heller det var alarmerande lika. En soffa är en soffa är en soffa… Men håller med ovan, bolia var ju tidiga med den bulliga varianten, cosy. Undrar förresten varför bolia får så lite uppmärksamhet i bloggosfären? Har de fulat ut sig på något vis?

 • Marie skriver:

  En annan sak; hur många klädställningar har vi inte sett vid det här laget? Eller trämöbler a la pall med annan färg på "tassarna"? Mkt som är samma lika i inredningsvärlden just nu…

 • Joanne skriver:

  Har också tänkt på varför Bolia får så lite "credd" i olika bloggar. Beror säkert på att de har kopierat olika kända designers också…

 • Peter aderstedt skriver:

  På det stora hela ganska likt men otroligt mycket idag är inte en kopia utan en förädling av uttryck och form. Det är det som IKEA gör bra. De tar något dom tycker om, funderar på hur de kan göra något IKEA-aktigt av det och gör det. Vem var först med vad egentligen?

 • Sandra skriver:

  Jag blir i alla fall grymt sugen på Ikeas soffa. Deras möbler håller dessutom extremt hög kvalitet i relation till priset. Vi har en soffa från Mio nu som blev nersutten efter en dryg månad. Inte ok.

 • Ire Möbel skriver:

  Eller jämför med vår soffa Altero från 2012. Design Carl-Henrik Spak. http://www.iremobel.se

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.