Annons

Veckans söndagssummering – v 23

Vad hände i inredningsbranschen vecka 23? I vanlig ordning avrundar jag bloggveckan med att skopa upp ett gäng nyheter och snackisar från de gångna sju dagarna som du inte får missa. Stort som smått, med en gemensam nämnare: ”Värt att veta”. Den här veckan är jag ovanligt bitsk. Warum? Scrolla och kolla! Vi börjar med IKEA som hade pressvisning och meddelade att de kommer satsa mer på…
… designsamarbeten och korta kollektioner. Det blev genast en snackis bland de icke inbjudna bloggarna! Tyvärr finns inga bilder från eventet (förutom Stefan Nilssonmobilfoton då). Ett tips till nästa gång är att förbereda pressbilder eller även låta nätskribenter med systemkameror närvara (hint, hint). 

Enligt Stefan var det fokus på naturmaterial som bambu och rotting, kork och glas. Liksom svärta. Scandi Noir. Samarbeten att se fram emot är llse Crawford, Ingegerd RåmanOlle Eksell mfl. Även ACNE men av den uppsnackade nyheten bidde det en…. app? Fick inga stående ovationer direkt... 
En annan färsk nyhet från samma företag är att IKEA kommer återlansera 22 gamla klassiker från tidigare kataloger. ÅRGÅNG kommer att säljas i begränsad upplaga på utvalda IKEA varuhus: Kungens Kurva, Barkarby, Bäckebol, Kållered, Malmö, Älmhult och Uppsala. Säljstart 4/7!
Och även om det känns (för) tidigt att tänka på hösten så har de nya bilderna från Gant Homes AW-katalog (som släpptes i veckan) snurrat så många varv på nätet nu att de måste nämnas. Very stylish styling! Men låt oss tänka kritiskt. Vad i fotot ovan kommer egentligen från Gant Home? Den lilla kökshandduken (ser ni den?). Och kuddarna borta i hörnet? Nåt’ mer? Härlig stämning i bilden i alla fall. 
En annan nyhet från veckan är att varumärket och inredningsbutiken Asplunds lanserat ett nytt Svensktillverkat kökssystem. Vill du se mer? Kolla in deras fina köksbroschyr här
Och Riksdagen klubbade igenom nya regler för (Friggebodar) dvs bostadshus utan bygglov. Nu får alla bygga en extra komplementbostad om 25 kvadratmeter utan bygglov på sin tomt. Bered er på att begreppet Attefallshus kommer etablera sig i sommar! Låt oss avsluta söndagssvepet med de senaste veckornas i särklass mest ombloggade lägga. En snyggt inredd sekelskiftespärla såld av Stadshem i Göteborg. Ha en fin måndag och bra start på vecka 24!
Foton: Stefan Nilsson, IKEA, Gant Home, Asplunds, Enkelrum.se, Stadshem 

Kommentarer

 • Johanna Hulander skriver:

  Hej Frida! Ett riktigt bra inlägg som innehöll både ris och ros 😉 Ha en bra vecka! /Johanna, Joel home.

 • Anonym skriver:

  Varför gör Acne en App till IKEA? Me not understand.

 • Anonym skriver:

  Så himla fint

 • Brysselkakan skriver:

  Bor man i Spanien kan man tydligen köpa saker ur den begränsade serien ÅRGÅNG redan nu.

 • Duka Upp skriver:

  Vad roligt att gamla favoriter kommer tillbaka till IKEA! http://www.dukaupp.se

 • Mäklarprosa skriver:

  Snyggt stylad lägenhet! Alvhem är duktiga proffs!

 • Hannes skriver:

  Hoppas du fortsätter skriva om detta.

 • Hanna skriver:

  Du får numera bygga både 25 kvm fristående och 15 kvm sammanbyggt med huvudbyggnaden. De 25 kvm får dessutom inrymma en fullständig bostad. Så skillnaden är, i grova drag, att du får bygga 40 kvm istället för 15 utan bygglov.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.