Annons

Färgfunderingar

Snapshot från mitt skrivbord. Vad jag funderar över just nu? Färgval till sovrummet. Ni kanske minns mitt nyårslöfte. Att vi ska komma i ordning i huset, en gång för alla. På min (vår?) långa to-do-lista står bland annat att ta tag i de numera kritvita sovrumsväggarna. Jag pendlar mellan att behålla allt som det är (älskar ju ljuset) och bara satsa på att få upp ett gäng tavlor, eller att måla hela rummet asfaltsgrått. Eller, kanske ännu hellre – bara måla en vägg i någon jordig nyans som ju egentligen är mera jag (även om jag vet att många associerar den delen av kulörkartan till de kaffelattefärgade väggarnas storhetstid). Gah! Dessa svåra beslut och lite annat gästbloggar jag om på Alcro idag. Du hittar inlägget HÄR
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Jag röstar för att du ska måla en av väggarna. Jag tror rummet blir lite varmare men samtidigt behålls mycket av ljuset när de andra väggarna är vita.

 • Hannah skriver:

  Jag tror också på EN målad vägg! Tummen upp från mig!! Fondväggens revival!! Kanske den bakom sängens huvudgavel. Är sjukt trött på det grå som man ju ser överjäklaallt just nu så gå på det som känns bäst i magen!

 • Annika skriver:

  Nu har du ju inte bett om råd, men jag kände direkt att ni inte ska måla asfaltsgrått i hela rummet. Det känns inte du, som du skriver. Måla en vägg i en jordig nyans. Känn er för lite. Vi norrlänningar behöver ljuset! 😉 Kram!

 • Jag tycker du kan börja måla på en vägg & se hur du känner, om du ska måla dom andra väggarna eller inte. 🙂

 • Helena skriver:

  Vi kommer måla om vår ljusgröna fondvägg i sovrummet till Tant Johannas gröna – tror det kommer bli såå fint!
  Och behåll ljuset skulle vara mitt råd om du velat ha ett!

 • Jag skriver:

  Jag gillar inredning men ibland får man lite perspektiv i allt annat som livet har att erbjuda eller hur det ser ut i världen. Då blir det ganska oväsentligt om den är grå betong eller latte. Njut av livet och sätt in en bukett blommor 🙂

 • Naivsuper skriver:

  Vilka söta små galgar! Var har du hittat dom? 🙂

 • Sofia skriver:

  Vi målade om vårt vita sovrum för 6 år sedan. https://fialinsstil.blogspot.se/2013/12/s-o-v-r-u-m-s-b-y-t-e.html
  Valde då att måla en ganska mörkgrå färg som fondvägg bakom sängen som vi putsade upp för att få lite betongkänsla. Är fortfarande helnöjda med den fastän fond känns lite off. Ger definitivt lite mysigare känsla i sovrummet med den väggen samtidigt som vi behållt ljuset i rummet med de övriga vita väggarna. Är säker på att det kommer bli fint vad du än väljer och det är ju enkelt att måla om om det skulle kännas fel. Trevlig helg! Kram Sofia

 • Maria skriver:

  En ljusgrå färg är så fint och som du skriver, går fint ihop med trä. Tänker på gotland och hållbarhet, på ljusgråa skyar att somna till och vakna upp mitt i.. rogivande.. Är ljust i vårt sovrum hemma tack vare nyansen vi valt och skulle inte velat ha de mer trendiga mörkgråa väggar jag sett på många håll i det rummet.

 • Lena skriver:

  Hej Frida
  Vilken kritvit färg använde ni till slut på era väggar, och glans, kommer ihåg att du resonerade kring det. På bloggen eller annat ställe…
  För nu är det äntligen min tur med ny lägenhet 🙂

 • Nanna skriver:

  Måla! Tycker aldrig man ångrar sig efter att ha målat över det vita, att man alltid får en helt ny känsla i rummet även om färgen är ljus. Om du funderar på nån jordig färg så testa kalklitir? Vi valde ljusa kalkfärger i både vardagsrum och kök och väggarna känns plötsligt levande, fast ljuset finns kvar.. Lycka till! och du, tusen tack för allt bra i samband med bloggforum. Jag blir alltid så blyg i såna sammanhang att jag knappt vågar prata. Så himla fint fixat av er! Kram kram

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.