Annons

Veckans söndagssummering – v 21

Då kan vi lägga ännu en inredningsvecka till handlingarna och här kommer en sedvanlig summering från de gångna sju dagarna. Vi börjar med lite BREAKING branschnews som fick detaljhandlarna i inredningssverige att darra till litet i torsdags. Royaldesign Group (som i våras köpte 7 butiker från Cervera) köper nu även Rum21 från CDON Group och blir därmed en av de största aktörerna i branschen. Oväntat? Jamen, jo. Faktiskt. Och nu undrar ju alla såklart vart detta kommer sluta.
Minns ni populära printet Le Coeur som jag bloggade om i april förra året? Nu kommer det en ny variant med detaljer i silverfoliering och ”guld” också. Metallerna stannar ett tag till verkar det som. Det kommer ni se i fler av de nyheter jag rapporterar om nedan…
Prettypegs utökar till exempel sitt sortiment med utbytbara bordsben till IKEA’s bord och bordsskivor (med b la mässingsdetaljer)! Så himla smart. Jag började genast skissa på idéer till kommande projekt.
VIPP och bloggaren Candice har kört popupshop med hennes butik Boudie & Fou i Köpenhamn senaste veckan. Workshops, limiterade produkter och superfin styling av nya bilder. Bra teamwork!
H&M Home har inte bara släppt bilder på sin höstkollektion (se mer här och här) där man skymtar mängder med kromade och koppriga nyheter, i veckan meddelade de också att de kommer öppna en fjärde Home-shop i Sverige. Nästa blir på 250 kvm i butiken vid Hornstull, från och med september. Kul att de expanderar hemkonceptet! Jag avrundar veckans svep med en lånad bild från modebloggaren Sofi Fahrman som har varit i NY och besökt den nytänkande butiken Apartment76 som jag blev nyfiken på. En lägenhet där allt är till salu, såväl inredningen som kläderna i garderoberna. Snälla komsi komsi till oss på andra sidan pölen! Det var allt för nu. Ha en bra start på vecka 22!
Foto: Lina Meier Studio, Prettypegs, VIPP, H&M Home, Sofi Fahrman 

Kommentarer

 • Majja skriver:

  kanonbra uppdatering som vanligt! Ett print är på väg hem till mig, och jag är alldels till mig av hur fin den är! tack för tipset 🙂

 • Anonym skriver:

  Inspirerande!

 • Ja att nätbolagen köper upp varandra och tar fler andelar av kakan har vi sett redan tidigare i år, och säkert heller ej för sista gången.
  Allt fler handlar på nätet, jag själv är inte så haj på det och blev mäkta förvånad igår när det visar sig att min kära mamma har börjat
  surfa och shoppa på nätet 🙂
  Mycket bra spaning i vanlig ordning Frida!

 • Sofie Sjöström skriver:

  Såg Pretty Pegs fina ben och deras instruktionsfilm på att göra ett betong bord – Kul att de utökar sortimentet.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.