Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 14

Jag vet inte om det bara är jag, men är det inte en herrans massa jubiléum som ska firas i år. Eller så är det företagen som gjort det till en sport att uppmärksamma dem? I vilket fall har den gångna veckan bjudit på en hel del av den varan, utöver nya lanseringar och koncept. Här kommer en summering av några nyheter och snackisar värda att notera från vecka 14. Enjoy!
Vi börjar med en uppföljning från förra veckans söndagssvep. Många läsare hörde av sig och undrade om Jysk kopierat Nagel efter att de sett nya stylingen av deras senaste kampanj. Lite efterforskning senare visade det sig dock att det nog bara var inlånad rekvisita från Dukatbord.se (som alldeles nyligen börjat sälja en reproduktion av modulljusstaken formgiven av Caesar Stoffi och Fritz Nagel från 1965….)
Alla som följt SVT’s program ”Husdrömmar”, räck upp en hand! Nyfiken på hur ”domaren” och arkitekten Gert Wingårdh själv bor? Kolla in det här nya, inspirerande reportaget från hans hem. 
 
Jubilarerna då? Jo. Låt oss börja med Wegner som skulle ha fyllt 100 år i veckan. Det firade Carl Hansen med en specialgraverad stol. Alla CH24 stolar som beställdes den 2 april fick Hans J. Wegners signatur ingraverad på stolens undersida. Stiligt sätt att skapa samlarobjekt!
Och i veckan kom ett pressutskick om att Iittalas klassiska serie Kastehelmi firar 50 år i år. Namnet betyder daggdroppe på svenska vilket också det tredimensionella mönstret i glaset symboliserar.
Åhléns City firar sin 50-årsdag i år med en fin specialkollektion i samarbete med några av de företag som finns representerade i varuhuset. Säljs exklusivt på Åhléns City under en begränsad tid. Släpps v 21!
En annan nyhet jag blev nyfiken på från veckan som gick är Filippa K’s lansering av tvättmedel. Väldigt fin förpackning måste jag säga. Inget aprilskämt (som det här), hoppas jag!
Och det har varit belysningsmässa i Frankfurt. Missa inte Stefans rapport från ”Light + Building 2014”. Jag fastnade för den här nya lamporna från Flos! Sist men inte minst, de mest ombloggade interiörerna då? Tja. Faktiskt inga Hemnetbilder den här gången utan ett gäng fina foton från ett nytt hotellkonceptet signerat Nobisgruppen. Säg hej till Miss Clara. Kolla in mer här och ha en fin start på vecka 15!

Foto: Dukatbord, Aftonbladet, Svenssons, Iittala, Åhléns, Filippa K, Trendstefan, Miss Clara

Kommentarer

 • Martin skriver:

  Nu har jag skrivit och suddat ut 15 olika meningar.
  Allt från halvbra ordvitsar till mer desperata "nu ska jag sluta blogga". Det jag vill ha sagt att är fy för fasen vad vad fantastiskt bra dina veckosummeringar är! Så bra att jag för ett ögonblick släpper osten och ställer mig upp och applåderar. Nu sitter jag ner igen. Svårt att skriva annars.
  Hade Trendenser varit med i bloggosfärens motsvarighet till Let´s Dance så hade du vunnit innan första trailern hade rullat ut i etern.
  När jag blir stor ska jag bli som du!
  Kram!

 • tinajo skriver:

  Tvättmedlet var helt klart intressant – håller tummarna för att det inte är något aprilskämt..! 🙂

 • A. skriver:

  Tack för bra söndagstradition!

 • Cecilie skriver:

  Oj vad fina ljusstakarna längst upp var!
  Kolla gärna in min Youtubekanal som är inriktad på skönhet och smink https://www.youtube.com/channel/UCoSzVWXB0f29IF3Jtu0YNLA 🙂

 • Alicia skriver:

  Älskar ljusstakarna och skålarna så fina 🙂

 • Alicia skriver:

  Älskar ljusstakarna och skålarna så fina 🙂

 • Casper skriver:

  Kolla in min blogg. Nybörjare men kommer vara ativ i framtiden, kika gärna 🙂

 • Anonym skriver:

  Massa fina saker! 😀

 • Cornelias Corner skriver:

  Åh va mycket fint! Ok om man överväger att norpa filippa k’s flaskor trots att man inte har tvättmaskin i lägenheten..? 🙂 Din blogg är toppen, Frida!

 • Sofia skriver:

  Ljusstakarna längst upp var riktigt snygga!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.