Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 13

Här kommer en snabb summering av några nyheter och nätsnackisar som passerat revy under de gånga sju dagarna. En vårvecka som bjudit på allt från ”trä-ndiga” lanseringar till oväntade bloggsamarbeten. Och som grädde på gröten – en riktigt fin ”blogglägga” till salu. Här har ni vecka 13 i korthet!
Låt oss börja med Claesson Koivisto Rune som tydligen gjort nya tapeter för Engblad & Co. Eller ska jag säga Eco BT? Inbjudan till premiärvisningen på Milanomässan kom i veckan. Jag är laddad!
IKEA slår ett slag för furu med sin nya kollektion NORNÄS (made in Lapland) som pressvisades i veckan. Trodde inte det, men men jag föll för bilderna. Som en fura. He he. Säljstart 1 april.
Upptakten inför årets möbelmässa i Milano har som sagt bara börjat. Jag blev nyfiken på Italienska designern Alessandro Zambellis nya 3D-printade lampa Affilia som fått bloggkärlek i veckan.
 
Tiogruppen lanserar ett gäng nya cykelsadelskydd i vår. Kolla in deras nyheter här! Och missa inte att lågprisföretaget Jysk inlett bloggsamarbete (?) med Jannice på SkönaHem och Pella Hedeby på Stilinspiration som båda tolkat Jysk sortiment med egen styling. Ingen lätt uppgift, men väl utfört av dem båda. Själv fastnade jag för väggfärgen i sovrummet. Den heter puder och kommer från Alcro.
Veckans mest ombloggade interör då? Well. Den här lägenheten kom ut så sent som i fredags eftermiddag men har redan massor med länkningarnätet. Orsaken? Tjaa. Förutom det mest uppenbara…
…det vill säga att den är helt fantastiskt fin, så beror det nog på att Johanna på Lovelylife äger den. Förlåt mig kära vän, men jag måste nog vispa till dig (med något mjukt) nästa gång vi ses. Ta detta från en som letat sekelskifteslägenhet i Göteborg i drygt fyra år utan att hitta något liknande: DU ÄR INTE RIKTIGT KLOK som släpper en sådan veritabel drömlägenhet! Planlösningen, kakelugnarna, balkongen (!), golven, läget, utsiken… Ja. Allt! Se mer här och ha en riktigt fin måndag!
Foto: IKEA, Alessandro Zambelli, Tiogruppen, Jysk, Alvhem

Kommentarer

 • Ti skriver:

  Wow! Vilken lägenhet. Bor själv på landet men det är nästan så man blir lie sugen på att flytta in till stan när man ser sådana här lägenheter.

 • Helena skriver:

  Finfin lägenhet!!!
  Men färgen puder kändes bara latte, och det är jag så innerligt trött på, vill absolut inte att de kommer tillbaka på minst ett decennium! 😉

 • Erika skriver:

  Det finns definitivt potential för IKEAs nya serie. Speciellt om man gillar Norrgavels formspråk med trärena ytor och laserade detaljer. Hoppas de skickar över några platta paket till oss i Amerikat också. 🙂

 • Fanny skriver:

  Den är ju verkligen helt underbar, en ren dröm!

 • rikke skriver:

  Herlige farger:)

 • Sofia skriver:

  Gillar 3D-lamporna och även den snygga vita, slitna byrån.

 • Hanna skriver:

  Håller med om att IKEAs nya furu-serie var oväntat fin. Obehandlat trä är nog här för att stanna ett tag framöver tror jag bestämt!

 • Anna G skriver:

  Hihi. Tant Johannas lägenhet har jag vuxit upp i. Bodde där i 17 år. Fantastiskt läge 🙂

 • Jenny skriver:

  Hade jag bott i Göteborg hade jag velat flytta in i Tant Johannas lägenhet på en gång 🙂 Helst med alla hennes möbler också!

 • Tant Johanna skriver:

  Tack snälla för länkningen Frida och lova att inte slå mig alltför hårt när vi ses nästa vecka 😉
  Kramar

 • Julia skriver:

  Vilket härligt hem! Jag kan inte heller förstå att man släpper en sådan skönhet.
  Hennes soffa – vad är det för soffa? Vart kommer den ifrån? Har sett den här och där men aldrig lyckats få ett namn. Hjälp!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.