Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 11

Vecka 11 har bjudit på pressvisning för ett av vårens mest uppsnackade kollektionssläpp, nämligen IKEA PS 2014. Men vi har också fått se ett par mindre lanseringar, en teaser för ett nytt badrumskoncept och en mäklarannons ”gone art”. Plus en Pinteresthype. Håll i er, här kommer veckans söndagssvep!
Låt oss börja med den åttonde omgången av designkollektionen IKEA PS som smyvisades för pressen i tordags. Kritiken har varit varierande. Det här är mina tre favoriter. Ett hörnskåp, en spegel och en blomsterbänk (den senare tänker jag köpa och lämna in på omlackning). Här kan du se rubbet!
Swoon är ett nytt koncept för badrum vars pressbilder har stylats av Lotta Agaton och som därav genast fått fin spridning bland bloggarna. Själv hakade jag upp mig på all kork. Minns ni vad jag sa?

Iittala har lanserat en ny muggserie med olika stadsmotiv. Iittala City mugs kommer bara kunna köpas i respektive stad. Kan bli ett dyrt samlarobjekt, om man adderar flygbiljetterna till muggpriset that is.
 
Nyfiken på hur Sarah Jessica Parker bor? Kolla in Vouges filmade hemma-hos-reportage där de ställt 73 frågor i turbofart och som delats deluxenätet i veckan. Vi ser allt fler rörliga format nu va?

Danska formgivare Helge Sibast ritade stolen Sibast no 8 redan 1953, men nu har hans barnbarn relanserat den i olika träslag, pris från ca 7 200 kr. Och modeillustratören Mats Gustafson är aktuell med en utställning på Röhsska i Göteborg i vår och hans alster har figurerat flitigt på Pinterest i veckan.

LampGustaf har lanserat en hel rad nya lampor i vår. I veckan kom pressbilderna på Marble och de fick snabbt fötter i bloggvärlden. Själv fastnade jag även för serveringsvagnen. Maze?
De mest ombloggade interiörbilderna då? Fantastic Frank prenumererar ju på den titeln nuförtiden så det är väl ingen högoddsare att de tar hem även denna veckas mest omskrivna objekt. Dels på grund av den här lägenheten? Sponsrad av Carpevista kanske? Men mest i ropet är dock deras nya kritvita lägga som benämts som ”konst” av bloggarna i branschen. Vad tycker du? Ha en finfin start på vecka 12.
Foto: IKEA, Kristofer Johnsson, Iittala, Sibast, Mats Gustafsson, Fantastic Frank

Kommentarer

 • Annster skriver:

  Så fint 🙂

 • Tess skriver:

  Så himla snyggt! 🙂 Kram

 • Härlig veckospaning i vanlig ordning! den kritvita bostaden är så vi att man får färgabstinens efter att ha tittat på bilderna i några sekunder. Tycker jag.
  Kram Anette

 • Thess skriver:

  Åh tack! Hade ingen aning om att mitt loppisfynd var en Sibast no 8 men nu vet jag det 🙂

 • Kimberly skriver:

  Älskar veckosvepet! 🙂

 • Caroline skriver:

  Gillar verkligen hörnskåpet från Ikea. Har du tips på hörnvitrinskåp?

 • Anna M skriver:

  Ja precis! Varifrån kommer serveringsvagnen? Hojta gärna om du kommer på det. Så fin! Ax

 • Ambivalent home skriver:

  Jag spår en trend! Vi är bara en ifrån nu, jag kan såklart ha missat någon men som jag ser det är vi en ifrån 🙂
  I-lands nyheten jag har att komma med är att Asplunds Tati bord letat sig in till gråmålade sovrum. Gingerbreadhouse köpte för ett tag sedan en mossgrön skönhet till sitt gråa och nymålade sovrum 8sååå fint) och idag skrev Petra (house of philia) att hon med beställt ett Tati bord till sitt snart gråa nymålade sovrum 🙂
  Kanske blir Tatin för sovrummet (ett gråmålat sovrum) vad det kubformade bordet var för vardagsrummet under 2013 😉

 • Anonym skriver:

  KONST??!!! Snacka om trendslavar. Vitt och kliniskt som på ett sjukhus fyy VARFÖR är folk so rädda för personlighet.charm???

 • Sofia skriver:

  Grått vitt och rosa….precis mina favvokulörer 🙂
  Klickade hem den rosa illustrationen från Röhska i fredags. Superfin!

 • Kajsa skriver:

  Så fint, vitt är så fräscht!

 • Martin skriver:

  Här slappnar man av, sänker garden och tror att allt är som vanligt. BAM! Sen länkar du. Igen.
  Besöksrekord på min lilla verklighetsflykt.
  Frida! Du är bäst! Tack. Tusen tack!
  Kram!

 • Myrica Stylist skriver:

  Mattorna i lägenheten på Tegnergatan har Taners Mattor lånat ut 🙂

 • Therese skriver:

  Åh, serveringsvagnen! Om du kommer på vart den är ifrån – snälla hojta till! Letar med ljus och lykta men hittar ingen som faller mig i smaken – den här däremot – JA!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.