Annons

Mitt senaste köp

Jag vet inte hur länge jag har sökt efter en gammal näverkorg med lock (för att förvara mössor, vantar och småplock). Kanske en evighet? De jag hittat har alltid varit för små, eller för avlånga, eller helt fel i färgen. Men ibland lönar det sig att ha tålamod. Häromveckan sprang jag nämligen på den här under en spontanrunda på Holmens i Göteborg. För 100 riksdaler? Tack så mycket! Nu står den och speglar sig i kalkstensgolvet i vår hall och tjänstgör som perfekt förvaringslåda (eller bongotrumma för familjens lilla cirkusclown). Dessutom gillar jag att den matchar vår hallmatta Björk och byrån Snö liksom mitt Norrländska ursprung. Ping Umeå! Tips på bra grej att leta efter vid nästa loppisbesök.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Linn Westin skriver:

  Åh, näver är bra vackert. Älskar när man letat i år och dar efter en specifik pryl och VIPS – när man minst anar – så finner man den.

 • A. skriver:

  Så fin!

 • Annika skriver:

  De är så fina! Jag har en nästan likadan, som jag har ärvt av min mormor. Du saknas här i Umeå! Det vet du. 😉

 • Pella skriver:

  Tokgillar den Norrländska kombon! 🙂

 • Jättefin Frida! Min mamma har själv gjort ett gäng korgar i näver så det är kanske dags att låna hem någon av dem på obestämd tid 😉
  Jag såg att du ska till Borås snart, du får gärna höra av dig om du vill ta en lunch eller fika då, hade varit kul med en pratstund!
  Kramkram:)

 • Maria skriver:

  Hej Frida! Jätte fint! Snygg kombo!
  Jag håller på för fullt med att renovera hus just nu. Tack för fin fin inspiration både via bloggen och instagram. 🙂
  Blir nyfiken på golvet som skymtas på bilden. Vad är det för golv? Vet du var det kommer ifrån?
  Tänker att det kanske kan passa i vår hall som snart ska få sig ett lyft… 🙂
  /Maria

 • Anna skriver:

  Jättefin korg. Fast den är inte gjord av näver utan av spån, antagligen furu. Kolla om det finns nån stämpel nånstans på den.

 • Frida skriver:

  Anna: Ja, Men. Gud. Det är den ju… Ops! My bad. Men det var just en sån jag letade efter så då tänkte jag lite rätt i mitt felaktiga tänk ändå 🙂

 • Frida skriver:

  Maria: Tack! Kalkstensgolvet är jag verkligen glad för. Vi lade in det i somras, när vi flyttade in i huset. Jag blev kär i det när jag gjorde ett hemma-hos-jobb i Nina Gerthels villa i Malmö förra våren. Vi beställde samma färg som de hade lagt i sin hall (efter tips från Nina) från ett företag i Lund som heter Nobleteam http://www.nobleteam.se Stenen heter Azul Valverde!

 • Rebecka skriver:

  Fin 😀

 • Pernilla skriver:

  Jag älskar den byrån!

 • Malin skriver:

  Himla fint! Kul att du pingar Umeå! Några planer på att föreläsa här uppe framöver? 🙂

 • Sara skriver:

  Wow, vilken bild! Visar verkligen hur bra korgen gör sig där 🙂

 • Anonym skriver:

  Inte näver kanske spån 🙂

 • Hanna skriver:

  Vilken fin, och vilket fyndpris sen! Kul att "återupptäcka" materialet näver, tror du kan ha sått ett litet frö för en ny trend här… 🙂

 • Lipan skriver:

  Åh så fint med en sådan korg, jag vill också ha men dom är inte lätta att få tag på.
  Tack för inspirationen! 🙂

 • Rebecca skriver:

  Jätte fin korg. Kanske ska hämta hem den som står hemma hos min mamma och samlar damm =)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.