Annons

Linnelakanens lov

Det känns som om alla bloggare bäddar med linnelakan just nu. De mest populära verkar vara H&M Homes dito (eller Society Limonta om man har plånbok modell Gordon Gekko). Jag vet inte hur det är med kvalitén eller ursprunget på de modellernas lin eftersom jag aldrig har testat dem själv men däremot köpte vi Norrgavels oblekta linnelakan i höstas och jag gillar dem bara mer och mer. Dels för att linnelakan blir skönare och finare för varje tvätt och ju mer de slits (till skillnad från de flesta andra typer av påslakan) men kanske mest för att sängen är snygg till och med när den är obäddad. Två tummar upp för det!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Jossa skriver:

  Vi har HMs linnelakan,älskaaar !

 • Maja skriver:

  Mysig bild 🙂

 • Vi har HMs linneset men jag upplever att de är något för stora för våra täcken som är svensk Ikea standard :-). Vet inte om det är det eller om det är för att de tagit bort de praktiska "hålen" i överkant som håller täckena på plats. Kvaliten är fantastisk men jag gillar inte riktigt passformen…

 • Åsa skriver:

  Tack för tipset! Har H & M s men kvalitén är verkligen bedrövlig efter ett par tvättar, tappar form och blir missfärgade!

 • Kikat på dem, bloggat om dem men ännu inte vågat testa feg som jag är 🙂
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • På Selmas gata skriver:

  Vi har H&Ms linnebäddset och är nöjda. Tycker annars det är svårt att hitta påslakan för ett dubbeltäcke om man vill att det både ska vara snyggt och inte alltför dyrt,
  Har läst ikapp härinne, och jag älskar att det blev en liten diskussion om det där med bloggtrender (Daggvasen mfl). Jag fick syn på en underbar vas hos Norrgavel för en tid sedan, Äng från Klong. Hade då aldrig hört om den. Kunde inte motstå köp och är jättenöjd, MEN… nu börjar den bloggas om ordentligt!
  Blev först besviken och tänkte att det skulle vara så trist om "alla andra" sprang och köpte den. Sedan fick jag ransaka mig själv; det är ju fortfarande en vas som jag köpte för att jag älskar designen, då ska det väl inte spela nån roll att den syns på bloggar och i tidningar? Egentligen?
  Och kanske framför allt, nästan ingen i min bekantskapskrets läser alla dessa inredningsbloggar, de tycker inte att vår stora Paris av Ehrenstråhle är uttjatad. Det beror såklart en del på hur ens umgänge ser ut, det känns mer som man har ett uttalat inredningsintresse för att ha koll på sånt, och det är få av mina vänner som vet vad Artilleriet har för nyheter och drömmer om kläder från Isa Couture och prylar från Hay och Svenskt tenn… så det är nog ändå i en ganska begränsad sfär som detta känns "gjort,

 • Rebecka skriver:

  Håller verkligen med om att linnesängkläder både är det finaste och skönaste att bädda med! Har själv köpt mina från H&M Home och är verkligen nöjd med kvaliteten hittills.

 • Lebanezzas skriver:

  Kommentera vad mitt nästa inlägg ska handla om 🙂

 • Monnah skriver:

  Det här handlar mer om kommentarerna här än själva inlägget. Jag bor i Pinterests Mekka. Här vinner den som hinner göra något pyssligt som inte alla redan har sett där. Samma sak gäller inredningsbloggar, modebloggar och alla andra temabloggar. Samtidigt som dessa inspirationskällor är fantastiska förstör de faktiskt många av våra aha-upplevelser, för inte är det väl lika härligt att uppleva samma hem femtioelva gånger i olika inredningsbloggar som att komma hem till någon och känna att denna person har lyckats skapa en oas/ett kreativt kaos/något sant personligt? Samtidigt fortsätter jag läsa enstaka inredningsbloggar och jag lägger upp en del saker på Pinterest, jag drömmer om vackra pinaler från Svenskt Tenn och jag hoppas att jag än en gång i mitt liv får skapa ett sant drömhem. Hur som helst är linne ett av mina favoritmaterial, har varit i trettio år, så jag är glad att "ungdomarna" har upptäckt dess förträfflighet!

 • Anonym skriver:

  Tjena! Kolla gärna in på min blogg, skriver öppet om min behandling jag får, inlagd på en psykiatrisk klinik. Kämpar mot ätstörningar, självskadebeteende, ångest & hjärnspöken. Blogger om det helt öppet & försöker inte försköna eller dölja något… Varit här i 39 dagar, och fler lär det väl bli eftersom behandlingen inte riktigt visat sig bli som den skulle……..Kram! <3

 • The Place To Be skriver:

  De ser jättefina och sköna ut! Har inte testat någon av dem, men måste erkänna att jag blir lite sugen!
  Hälsningar Malin

 • peter skriver:

  Prova Jotex nya plaggtvättade linne/bomull’s påslakan "Hedda", mjukare än ren linne man ändå samma känsla.

 • Sara Granström skriver:

  Även jag har HM homes linnesängkläder, kunde inte begränsa mig utan köpte 3 färger… Även jag har upplevt vissa problem i form av missfärgningar som uppstått på de mörkgrå örngotten. Jag har alltid kört sängkläderna för sig med "sin egen färg" så det är helt omöjligt att missfärgningarna kommer från någon annan textil. Tack för en fantastisk blogg förresten, jag är flitig läsare men dålig på att kommentera!

 • Anonym skriver:

  Vad de ser mjuka och fina ut!

 • Katarina skriver:

  Jag ÄLSKAR mina linnelakan från H&M Home.

 • Aggie skriver:

  Har ljusrosa linne påslakan och örngott från HM och har haft dem i två år nu, de är helt fantastiskt sköna och lika snygga ännu! Inga hål, ingenting! Helt perfekta och så sköna att sova i ju! Mina absoluta favoriter som jag dessutom fyndade på rea för 149:-! Har nu insett att det aldrig blir rea på bas färgerna, så ska ta mig i kragen och slå till på ett par ljusgrå nästan gång.

 • Mia skriver:

  Är Norrgavels linnelakan ekologiska? Känns viktigt att lakan som man spendererar så mkt tid i är det..

 • Eva skriver:

  Det går också att sy egna påslakan, örngott osv av linne.
  linnehem.com har linne av olika typer.
  Fungerar OK, tycker jag.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.