Annons

Ett kök, tre stilar

I vår har jag inlett ett samarbete med Kakeldaxgruppen, så från och med denna vecka hittar du en köpguide i deras butiker som jag har gjort på temat ”Ett kök, tre stilar”. För ni vet väl att man inte behöver göra jättestora ingrepp för att fräscha upp ett kök? Det kan räcka med nytt kakel. En sådan ”lightrenovering” kostar heller inte mycket, eftersom det sällan är så många kvm kakel att tala om. Tänk dig en bas med vita, svarta eller grå luckor med tre olika sorters kakel och kranar. Vilken stil väljer du?
New Nordic
Just nu är ju marmor omåttligt populärt men det är dyrt att måttbeställa en lång skiva. Dessutom är marmor superkänsligt för fläckar och kan vara trixigt som stänkskydd vid spisen (där det kanske sprätter när du steker mat). Vill du komma lindrigare undan satsa på keramiska plattor istället. För att mjuka upp den hårda känslan, matcha med ett trägolv. Kakeldaxgruppen har en golvplatta med träimitation från marazzi, då får du det bästa av två världar. ”Värmen” från naturmaterialet och tåligheten i ett kaklat golv.
 
Förslag på kran: Volas klassiker av Arne Jacobsen känns given. Här bor designnörden?
Övriga köksdetaljer: HAY’s marmorbricka som samlar ihop kryddor och småplock på köksbänken.
 

 
Eclectic
Den light-bohemiska looken är ju också väldigt populär just nu och har du inrett ditt hem i den stilen kanske de här kakelplattorna kan bidra till ett skönare kökskänsla. Biseladokaklet känns som en utmanare till det uttjatade bistro och slakterikaklet, inte minst om man monterar dem lite annorlunda i ett fiskbenmönster på väggen (!) vilket jag tycker är jättefint! Matcha gärna med en mässingskran och ett mönstrat golv!
 
Förslag på kran: En mässingskran från Tapwell? Tänk nytt möter nött. Här bor esteten!
Övriga köksdetaljer: Blåvitmönstrat mormorsporslin, udda loppisfyndade skålar och kryddväxter
Graphic
Om du gillar den grafiska inredningsstilen i svartvitt men är lite sugen på att sudda ut de skarpa gränserna kanske det här kan vara något. Ett hektagonkakel (finns även i svart) och en golvplatta med betonggrå eller kalkstensgråa toner. Visst är naturmaterial att föredra men ibland får funktion gå före, som i det här fallet när du får ett underhållsfritt golv som tål spill och matlagning (och kök är ju till för att användas).
 
Förslag på kran: Tänk enkla linjer med verkshöjd. Nivoto rythm. Här bor arkitekten?

Övriga köksdetaljer: Monica Försters måttkoppar, Alessis Juicy Salif och liknande designikoner

 

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Hektagonkaklet var superfint. Tack för tips!

 • floristulrik skriver:

  Roligt att bli kallad designnörd 🙂 Jag har Arne Jacobsens blandare i mitt kök! Den är väldigt snygg, men inte lika bra som snygg!

 • Sandra skriver:

  Gud, vilket bra och enkelt upplägg! Tre grunder i tre kök! Älskar när man får tänka vidare själv!

 • Mathilda skriver:

  Riktigt coolt 🙂

 • Hannah skriver:

  Kan man ha det marockanska kaklet på vägg också?

 • Åh alla förslagen var jättefina. Är grymt sugen på att byta ut vår kökskran till en mässingskran samt byta beslag på luckorna.
  Kram Anette/Inredningshjälpen

 • Lena skriver:

  Storleken på hektagonerna/rutorna? Hittar ingen info på deras sajt bara på själva mattan va? Fina!!

 • JennyÅ skriver:

  Väldigt fint och inspirerande inlägg, Frida!
  Kram!

 • PysselMoster skriver:

  Snyggt!
  Mässingskran känns kul. Den som är på bilden är supersnygg men är väl inte samma som den från Tapwell??

 • Frida skriver:

  PysselMoster:
  Tapwell har även denna i sitt sortiment men jag hittade ingen djuplänk till den på deras sajt därför länkar jag till en annan serie. Modellen du ser på bild heter Tapwell EVO 185 Grottesco. Kostar ca 4995 kr

 • Åh jag är mitt uppe i att fräscha upp mitt kök och hade gärna tagit den bohemiska stilen rakt av! Dock valde jag istället att måla mitt fulgula kakel och måla om luckorna, det bohemiska kanske kan vänta till nästa lägenhet! (Kranen får det att rycka i mina äggstockar lite alltså.. åh så fin!)
  kram /iris

 • Louise skriver:

  Verkligen snyggt kakel!

 • Kakeldaxgruppen skriver:

  Roligt med alla frågor och kommentarer! Frida har verkligen lyckats pricka in tre stilar med några av guldkornen ur vårt sortiment.
  Det går utmärkt att ha det marockanska kaklet på väggen. Peronda FS Faenza-N går att använda både på golv och vägg inomhus och eftersom plattan är glaserad behöver den inte behandlas.
  När det kommer till hektagonerna är de 2,5 x 2,5 cm stora. Det finns även andra plattor med samma form men som är större, 15,3×17,5 cm. Kolla länken nedan:
  https://kakeldaxgruppen.se/sortiment/har-kan-du-handla-kakel-online-och-soka-bland-vart-sortiment?field_search_data_value=esagona&field_width_value%5Bmin%5D=0&field_width_value%5Bmax%5D=130&field_height_value%5Bmin%5D=0&field_height_value%5Bmax%5D=130&sort_by=field_product_id_value&sort_order=ASC

 • M Ek skriver:

  Vad hände med kommentaren som kritiserade scervisen i butik?

 • Kakeldaxgruppen skriver:

  Vi tar alltid kritik från våra kunder på stort allvar och ville därför prata med de berörda personerna enskilt för att reda ut det som skett.  
  Självklart vill vi att alla våra kunder upplever att de får en bra service hos oss. Om någon har erfarit något annat uppskattar vi kritiken och tar den till oss i vårt kontinuerliga arbete för att förbättras.
  Bästa hälsningar från oss på Kakeldaxgruppen

 • Johanna skriver:

  Här kan ni läsa kundens åsikt https://selmasgata.blogspot.se/2014/03/skammes-stig-kakel-hisingen.html
  (Och nej, jag är inte Tanja)
  Vore snyggare av er att bemöta kritiken, Kakeldaxgruppen.

 • Anna skriver:

  Vilken rolig idé Frida med dessa tre olika stilar/teman. Jag är Eclectic utan tvekan, vad fint Biseladokaklet är – skulle ju gärna ha det som golv både i badrummet och entrén vid ytterdörren.
  Trevlig helg!

 • Vovven skriver:

  Åh vad snyggt allting är! Jag skulle vilja ha tre hus för att ha en stil i varje!
  Men mässingskranen är utan tvekan den snyggaste. Tack Trendenser för att din blogg hela tiden inspirerar till att ha de snyggt hemma.

 • Kim skriver:

  Snygga stilar! Min favorit är den första, gillar verkligen de marmorliknande plattorna. Det är nästan så att jag önskar att det var dags för renovering hemma, haha.

 • Mallsan skriver:

  Jag är nog verkligen en light-bohem! Älskar den här stilen, ska göra om i hallen hemma och kanske ska man lägga kakel där istället för att tapetsera om!

 • Maja skriver:

  Så snyggt!

 • Lina skriver:

  Jag är ingen bohem men shit pomfritt vad jag gillar det marockanska kaklet i blått. Mmm. Fint med blå luckor också.

 • PysselMoster skriver:

  Tack Frida för svaret om mässingskranen!

 • Hanna L skriver:

  Hexagonerna är superfina!
  Jag har en liten fråga till dig som har så fantastiskt bra smak. Jag ska piffa upp mitt badrum i Stockholm lite inför försäljning. Resten av lägenheten är redan renoverad och nu kvarstår badrummet.
  Jag har som grund ett 15*15 vitt väggkakel som ligger ovanpå varann i klassisk 30-tals stil med ganska breda fogar. Dessa kommer jag låta vara kvar men m¨la om fogarna och har nu bestämt mig för att lägga in mosaik hexagonerna på golvet.
  MIn fråga till dig är om vad du tror om det vita blanka hexagonerna eller de svarta matta? Och vilken fogfärg du tror passar bäst till vägg och golv?
  Vore så tacksam om du vill ge mig ett tips på vad du tycker är snyggast och vad du tror att folk gillar mest i allmänhet? Jag vill inte göra en galen renovering nu inför försäljning som skrämmer iväg köpare samtidigt som resten av lägenheten har en medveten stil med mkt naturmaterial så som marmor, betong samt strukaturer och nyslipat brunsvart fiskbensparkett tex.

 • Håkan skriver:

  Den vita är en Nivito blandare, såg det fanns en hel del inspiration om rostfria blandare här från dom rostfriablandare.blog.com mycket snygga..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.