Annons

Stockholm Furniture Fair 2014 – Entréutställningen

Okej, då kör vi. Här kommer min mässrapport! Vi börjar med entrétorget. I år möttes man av av Gam Fratesi som hade fått i uppdrag att bygga en utställning med sina produkter i egenskap av årets ”Guests of Honour”. Deras paroll? ”Get the Balance Right”. En symbol för vår strävan efter att finna balans i livet.
De stora tygbeklädda takmobilerna som svävade över utställningsytan fungerade dels som rumsavdelare, dels som ljudabsorbenter. Dessutom rörde de sig stilla och skapade ett vilsamt lugn i mäss-stöket.
Sobert grått mötte nyanser av blått och rött till rosa. Knubbiga runda former, taktila textilier, detaljer i pulverlackat stål och stoppade möbler med knappar. Hett 2014!
Möbelmässan handlar ju väldigt mycket om inredning för ”offentlig miljö” och kontor vilket loungen också speglade. Här skymtar en rund rumsavdelare i blått som de gjort för Offect.

I utställningen syntes bland annat deras soffa Haiku för Frederica, lampan Cheshire för FontanaArte och Volume för Menu, fåtöljen Carton för Swedese och skrivbordet Rewrite för Ligne Roset. 
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

  • Fina foto Frida (precis som vanligt) och jag gillade Gam Fratesi’s lounge riktigt mycket.
    Väldigt inbjudande och soft jämfört med förra årets Nendo-lounge som mest blev som en skulptur tyckte jag.
    Kram Anette

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.