Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 2

Då var det dags för ett söndagssvep igen. Vecka 2 har bjudit på en rad danska nyhetslanseringar, Finsk elegans i hemma-hos-form, mässrapporteringar och Formex-upptakt! Hår kommer en turbosummering av några blogginlägg och nyheter du inte får missa från vecka 2!
De gångna dagarna har dominerats av rapporteringar från Design Trade i Danmark och Heimtextil i Tyskland och nästa vecka lär ha Formex written all over sig. Upptakten har redan startat….
House doctor har dock redan släppt sina pressbilder, liksom Ferm Living (som brukar vara två omskrivna montrar på Formex). Liksom Bloomingville vars nya katalog man nu kan hitta på nätet…
Danskarna ligger ju en vecka före med anledning av deras mässa som ägde rum tidigare i veckan (även om de riktigt stora drakarna tydigen inte var representerade på plats i år?). Våren 2014 verkar bjuda på en hel del rosa i olika nyanser men också på lite lila, grått och beige samt naturmaterial.
Broste Copenhagen är ett företag som satsat på det senare, att döma av de nya pressbilderna från plåtningen med stylisten Nathalie Schwer. Nya fina katalogfoton som redan valsar runt bland bloggarna!
Kikar man på de svenska företagens pressinbjudningar bjuds det på liknande färgskalor. Rosa, lila, beige, turkos och grått. Liksom läder. Ovan en smygtitt på Ceannis pressmingelinvitation.
En annan nyhet som uppmärksammatsmånga håll under veckan som gått är att Artilleriet och Skultuna lanserat en specialutgåva på Richard Huttens ljusstake. Kul idé! Veckans mest ombloggade hem då? Joanna Laajistos hemma hos i Residence. Tveklöst. Många är dem som visat dessa bilder. Håll nu i hatten och ha en fin start på vårens kanske största nyhetsvecka inom inredning i Sverige!

Foto: Inredningshjälpen, Ferm, Bloomingville, Broste, Ceannis, Artilleriet och Mikko Ryhänen

Kommentarer

 • tinajo skriver:

  Snygg ljusstake – skulle gärna ha några hemma. 🙂

 • Ja nu ligger vi i startgroparna, är på plats i Stockholm för
  Stora Trenddagen imorgon och på onsdag hoppas jag verkligen
  att vi ses i verkligheten, det var för länge sedan sist!
  Gillade din spaning från Heimtextil riktigt mycket, men vad annat finns att vänta sig från Flitiga Frida nu med gullig assistent dessutom!
  Kram Anette

 • Lina skriver:

  Så mycket fint!

 • Felicia Marthe skriver:

  Både House Doctor och Ferm livings vårnyheter är fantastiska!

 • Felicia Marthe skriver:

  Formexmässan hade man inte tackat nej till…

 • Elin skriver:

  Vad är det för snyggt bord och stolar på 3:e bilden?! 🙂

 • Vilket fint nyhetsinlägg Frida!
  Ha det bra.
  och till Elin: Titta i Bloomingvilles vårkatalog.

 • Hans skriver:

  Dina inlägg är alltid bra!

 • Calle skriver:

  Alltid bra inlägg!!
  Är det någon som vet vart den låga, vita, bänken men förvaring kommer ifrån? (sista bilden) 🙂

 • Anonym skriver:

  Ska bli så kul med formex, inspiration och inköp för min del 🙂

 • Emily skriver:

  Hej!
  Jag är ute efter ett vitrinskåp av ngt slag. Vill inte ha något tråkigt Ikeaskåp utan tänkte köpa något annat. Liknande Artilleriets men inte fullt så dyra…Har du tips på var jag kan hitta det?

 • ellinor skriver:

  när utses de sista vinnarna i julkalendern?

 • jasmine skriver:

  Fin blogg!
  Fråga gärna något i min frågestund, kram!

 • Anna skriver:

  Väskan från Ceannis är riktigt fin, stor gilla på den! Tack för ett en bra veckosummering som alltid. Ser fram emot dina mässrapporter från Formex.

 • Sandra skriver:

  Sjukt fina ljusstakar 😀

 • Anonym skriver:

  Fint 🙂

 • Monnah skriver:

  Vad tycker du om mässorna, Frida? Har de samma betydelse i dessa tider då någon visar något på nätet så det är i var mans och kvinnas flöde nästa dag? För min del har jag tänkt fram och tillbaka på cyberrymden ordentligt då jag faktiskt växte upp utan och har gått igenom allt från att sitta vid modem i chattforum till den här världen där sociala medier på något vis bekräftar en människas värde. (Jo, jag vet, lite hårddraget, men ändå.) Jag förutsade för några år sedan att fysiska butiker skulle måsta profilera sig för att ens kunna överleva framöver eftersom det är så bekvämt att beställa saker online. Uppenbarligen klarar folk att köpa grejer utan att ha klämt på dem innan också då.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.