Annons

Veckans snackisar och nyheter – v 1

Kan ni greppa att årets första vecka redan har passerat? Kanske är det för att vi varit lediga som det känts som om dagarna bara blinkat förbi, men här är i alla fall en snabb summering av några nyheter och nätsnackisar som jag har scannat av från de första skälvande dagarna av 2014.
Trendspanarna visade upp färska bilder på Madame Stoltz nyheter för 2014 i veckan. Jag fastnade för deras tolkning av Nordiskt hantverk i nytappning! Modern knäppask, jatack!
Det har ju pratats mycket om att rosa (och grönt) blir vårens färg. Men jag ser mest gult, överallt. Precis överallt. Från små detaljer till stora färgblock. Som ovan på nya bäddsetet Jill från Hemtex
Liksom på H&M Homes nya vårtextilier. Riktiga vitamininjektioner i form av piggt gula inslag. Jag tycker också det är kul att H&M Home verkar satsa mer och mer på mattor. Heja!
Nytt år = Ny kalender? Är du på jakt efter en kombinerad datumstruktur och väggprydnad så vill jag tipsa om Tankebubblors fina inlägg om nya väggkalendrar för 2014. Mycket bra summering! Här är mina två favoriter från hennes urval! Made by Playtype och Kristina Krogh!
Okej, en sista produktnyhet. And this is a message till alla småbarnspäron. Visste ni att Hemtex nyligen börjat sälja Charlotta Sandberg / Majvillans textilier? Hennes kollektion bäddset m.m. i ekologisk bomull finns nu att köpa via Hemtex.se? Jag hade helt missat detta! Finns dock tydligen bara att köpa i Hemtex webbshop, inte i deras fysiska butiker. Varför?
Nu blir det branschnörderi, men i veckan bläddrade jag förbi den här nyheten i Dagens Industri och kunde inte låta bli att reagera. IKEA har valt in fd. Google-chefen (och Norrlänningen) Stina Honkamaa i styrelsen. Vad betyder det? Hmm. Ska IKEA satsa mer strategiskt på nätet nu tro? Vi avrundar med den funderingen och lite ögongodis från Fantastic Frank (via Jenny / Anna / Sofia) Ha en fin start på v 2!

Kommentarer

 • Ja helt galet, men samtidigt skönt att det nya året startat upp.
  Jag skrev en liten trendspaning för Rum Hemma, som är med i senaste numret, redan i somras och skrev att knallgult kommer att vara hett i år.
  Jag tror nog att jag prickat rätt på det där åtminstone, även om det blir en massa andra färger också såklart och säkert mängder med grått 😉
  Härlig spaning i vanlig ordning Frida!
  Kram Anette/inredningshjälpen

 • Anonym skriver:

  Detta är ju heltråkigt! Rosa som hetaste färgen. Jag har haft cerisrosa/krom de senaste 2 åren blandat med grisrosa/borstad metall i köket. Är så trött på det nu. Gult tycker jag inte om som färg hemma, bara på kläder och accessoarer. Limegrönt hade jag innan rosa. Funderar istället på att ha tegelrött hemma. Alternativt julröd.
  Förresten, jag har inte så bra koll på vad kulörterna heter men ni förstår nog.
  Alltid lika roligt att spana in bloggen samt iPadmagasinet 🙂

 • Anna-Maria skriver:

  Äntligen lite färg! Även om gult kan vara lite svår färg men nån liten gul grej ska väl få plats! Borde funka bra nu när så många har så vita och ljusa hem i övrigt. Jag väntar på att gult ska bli trendigt även ute! Trevli fortsättning på det nya året,

 • Vad roligt att du gillade mitt kalender-inlägg och kul att se dina favoriter!
  Snyggt snackis-inlägg som alltid. Ha en fin dag!

 • Lina skriver:

  Majgården WOW!

 • Lina skriver:

  Eh Majvillan menade jag :DDD Såklart! Älskar Charlottas mönster!

 • biggeros skriver:

  Snyggt!! Gult är fräscht! Efter vintern behöver man bli inspirerad av ljusa färger?

 • kajsa skriver:

  Vad hittar jag de stora snygga vaserna??

 • Katrin skriver:

  Härligt med lite färg! Tycker man såg mycket gult förra året med men kul att det fortsätter! Jag målade lilltjejens byrå knallgul i somras, nu i vår ska barnrummet inredas och då blir det mer gult och mer färg.

 • Anonym skriver:

  Hon heter Charlotta Sandberg, inte Charlotte!
  / En annan Charlotta

 • Fin summering som vanligt! 🙂
  Jag tycker att Hemtex påslakan påminner ganska mycket om Nina Jobs mönster?
  Tack för länkningen Frida! 🙂

 • Esse skriver:

  Hej! Vart tog hemnet bilden vägen på lägenheten i kungsladugård vägen? dem som du länkade via trettiosjukvm tror jag det var?
  Ha det gott//e

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.