Annons

Formex våren 2014 – Day Dream

I veckan går Nordens största inredningsmässa Formex av stapeln i Stockholm. Jag var på plats i torsdags, med kameran i högsta hugg, för att kolla in nyheterna och branschspana. Både till bloggen och till kommande föreläsningar under året. Låt oss ta en närmare titt på mässans egna trendytor!. Entrétorget, restaurangen och cafédelen. Det övergripande temat för våren 2014 är ”Day Dream”!
I år var det Jan Rundgren som hade fått äran att sätta samman Trendzone på entrétorget med hjälp av utställarnas produkter. Jag har all respekt för svårigheten i hans uppdrag. Men, ärligt talat…
… jag orkar inte med Formex kitschiga hittepåtrender en mässa till. Några teman och element kändes riktigt rätt, men det bestående intrycket var som vanligt en samling ”tokiga” produktpotrpurrin med extra allt (för att man vill pleasa så många utställare som möjligt antar jag?).
Då gillade jag det ärliga och härliga samarbetet med Himla betydligt mer. En ny vilsam lounge, inramad av ljuddämpande bäddtextilier som hängde på display. Tidsenligt skrynklade och i mässans temafärger.
Likaså var Formex trendcafé Day Dream (i korsningen mellan A, B och C-hallén) jättefin. De belysta vita paraplyerna skapade en drömsk och härlig känsla trots takhöjden och akustiken.
Dessutom hade man återvunnit de målade pallarna från Moderådets utställning ifjol. Heja! Här föregår man med gott exempel och visar att bra idéer håller över tid. Men allra finast då?
… Synnöves Morks mässrestaurang. Fina tematiseringar och smarta skärmväggar som gjorde det vilsamt för ögat. Dessutom hade hon lånat in externa möbler för att sätta scenen – vilket lättade upp!
Nyfiken på mer? Jag fotade hundratals bilder. Kolla in mitt Instagram @trendenser så hittar du en kortfilm som visar fler vinklar av mässans egna ytor, modell snabbspolning!

Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Håller med om trendtorget tyvärr!

 • Camillasnyahem skriver:

  Tack för fin sammanfattning!

 • PysselMoster skriver:

  Härligt med ärlighet!!! (och inte bara instämmande i hyllningskören som hörts)
  Tack för bra bilder och sammanfattning både här och på IG

 • Maria M skriver:

  Roligt med en sammanfattning av Formex. Stolarna på din näst sista bild här, kommer du ihåg var de kommer ifrån? Mvh Maria

 • Room by Sofie skriver:

  Fina bilder (…som vanligt!) Frida och kul att höra hur du tolkade mässutställningarna.
  En av anledningarna att jag inte åkte upp var just det här med alla småprylarna. Massor med fina saker, men jag håller med; även jag kan tycka att det blir förmycket av det goda OCH det lite blir samma visa mässa efter mässa. Höga förväntningar på Furniturefair som jag besöker istället.
  Ser framemot att se dina favorit-montrar! 🙂 .
  Kram Sofie

 • Room by Sofie skriver:

  Fina bilder (…som vanligt!) Frida och kul att höra hur du tolkade mässutställningarna.
  En av anledningarna att jag inte åkte upp var just det här med alla småprylarna. Massor med fina saker, men jag håller med; även jag kan tycka att det blir förmycket av det goda OCH det lite blir samma visa mässa efter mässa. Höga förväntningar på Furniturefair som jag besöker istället.
  Ser framemot att se dina favorit-montrar! 🙂 .
  Kram Sofie

 • Jättefina bilder säger jag som vet hur otroligt svårt det är att få till det vid mässor osv. Ljuset är fel, skuggor, för mycket saker och alltid någon som är i vägen 🙂
  Är inne lite på samma spår som dig i min Formex-rapport, men vi ska kanske inte glömma att Formex är en inköpsmässa för butikerna i Sverige snarare än en fackmässa med nyhter, trender osv.
  Ser fram emot Stockholm Furniture Fair, då vi även lanserar Ethimo i Sverige och mässan i Milano senare i vår istället!
  Kram Anette

 • Therése S skriver:

  Bra sammanfattning.

 • Kristina skriver:

  Jag håller med till fullo. Visst har Inredningshjälpen en poäng – Formex ÄR en inköpsmässa och inte en "trendmässa" men just därför är det ju riktigt bedrövligt att utställningarna ser ut som de gör. År efter år. Oasett vilken stylist som får uppdraget.
  Butikerna och inköparna kommer till Formex för att handla varor till sina butiker – de om några har väl all anledning att kräva att utställningarna bjuder på köplust och inspiration? Som det varit senaste åren däri entrén blir man ju istället mätt innan man ens börjat äta…. (vilket säkert inte är stylistens fel utan uppdragsgivarens beställning som Frida hintar om…).

 • Anna-Maria skriver:

  Jag var där första gången i veckan och tyvärr lite besviken. Men kanske nybörjare som jag har svårt att sortera? Håller med om att det är allt gör mycket "pryttlar".

 • Nadeen skriver:

  Riktigt fint!

 • sofi skriver:

  Undrar också efter stolarna på näst sista bilden, någon som vet??? /Sofi

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.