Annons

Fem favoriter från Formex våren 2014

I år hoppar jag över det intensiva bildvisandet från alla montrar och plockar russinen ur kakan istället. Nedan har jag listat några personliga favoritnyheter liksom ett par fenomen jag tror på inför 2014. Vadå? Mode Inredning = sant, detaljrika mönster, runda glaslampor, trä med verkshöjd, skirt glas och ruff keramik. Fem fina exempel från Formex kommer här. Utan inbördes rangordning. Håll tillgodo!
Mode och inredning håller handen. Och detaljrika handritade och färglagda motiv konkurrerar ut citatplanscherna 2014. Rifle Paper Co. lanserar en ny serie signerad modebloggaren Garance Doré!
Molekylliknande glaslampor är något vi kommer få se mer av. Jag hittade flera varianter på mässan (bland annat hos Vatt & Veke) men favoriten sprang jag på i House Doctors monter.
Danska Rosendahl lanserade Kay Bojesens Love Birds på Formex. Fåglarna har fått färg med hjälp av att man blandat olika träslag. Superfina! Trä också ett material vi lär se mer av under 2014.
Liksom glas och keramik i olika former. Klarglas, färgat glas, karaffer med stora knoppar och keramik som är helt eller delvis glaserad eller strukturerad. Dessa kommer från bl a House Doctors och Serax!
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

  • Martin skriver:

    Fantastiska bilder! Underbart att du plockat gobitarna!
    Gillar alldeles extra din tes om inredning+mode= sant
    Jag har en upcoming hemlighet om just det?

  • Sandra skriver:

    Underbart! Det är ju russinen i kakan som är kul att se!

  • Smart val säger jag som suttit böjd som en liten ostbåge framför datorn i ett antal timmar och redigerat och trixat med allt för många Formex-foton. Men nu är det klart.
    Bra spanat, som sagt spot on godbitarna!
    Kram Anette/Inredningshjälpen

  • Beautiful, love <3

  • Bara anna skriver:

    Gillar särskilt den där tillknöcklade vasen. Jag gör själv stearinljus i den stilen som till min stora glädje blivit riktigt populära. Och då verkar jag ju t o m var riktigt inne i min design, kul!

  • JennyÅ skriver:

    Så fint med en bildkavalkad i din egen fina stil! Nu fortsätter jag fixa DIY med materialen som i glas, metall och trä och känner mig helt rätt 🙂

  • Rebecka skriver:

    Galet vad snygga grejer!

  • Emma skriver:

    Vaserna på sista bilden var verkligen superfina! 🙂
    Kram

  • Anders skriver:

    Skönt att citattavlorna är på väg bort 🙂

  • Aldenfalk skriver:

    coola fåglar 😀

  • Anonym skriver:

    Vart kommer mässing och järn vasen ifrån?!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.